icon

Príznaky a bolesti pri divertikulitíde

14. apr 2025

Ahojte, máte to niekto ? Zaujima ma že kde ste mali bolesti a či vás to bolelo stále alebo bolo tak že 10 sekúnd boli potom pár hodín nič atd

marzii35
14. apr 2025

Pripnem sa

autor
14. apr 2025

@marzii35 ahoj, máš bolesti ?

marzii35
14. apr 2025

No mám problémy v poslednej dobe ale zatiaľ určenú dg nemám

autor
14. apr 2025

@marzii35 kde ťa bolí ?

prunee
14. apr 2025

Mne v decembri na kolonoskopii zistili dve male divertikuly, ale problemy so zapalom, ci bolesti, som zatial nastastie nemala.

balerina2025
14. apr 2025

@prunee kolono nazaklade coho robili
tiez ma to zaujima, tato diagn oza

marzii35
14. apr 2025

Pod pravým rebrom

autor
14. apr 2025

@marzii35 to nebude ono divertikilitida boli skôr na pravej strane viac dole

balerina2025
14. apr 2025

aj mna pod pravym rebrom
@marzii35 mam to iste

prunee
14. apr 2025

@balerina2025 krv v stolici na preventivke, ale k tej mi nezistili nic

nelitka
14. apr 2025

Prrsla som si tym. Bolest vlavo dole v podbrusku. Trvala asi 3 dni, zhorsovalo sa to. Mam na tej strane cystu na vajecniku, pripisovala som to tomu. Ale bolest sa stupnovala, brucho zacalo tvrdnut, bolo nafuknute. Vsetko zastavene, stolica atd. Isla som na pohotovost, CRP okolo 200. Vyhla som sa nastastie operacii, v nemocnici som bola asi tyzden, dalsie 2 doma na pn. Prisna dieta, antibiotika..... a potom som este rok musela brat antibiotika Normix. Su to uz 2 roky , na stravu musim davat pozor, ziadne semiacka atd. Zistili mi to na CTcku, pocas akutneho zapalu sa kolono nerobi, aby crevo neprasklo.

balerina2025
14. apr 2025

@nelitka to bola ta diverkulotida ci ako sa to vola?

nelitka
14. apr 2025

@balerina2025 - ano divertikulitida. Je to zapal creva. Inac moja diagnoza znie divertikuloza 🙂

balerina2025
14. apr 2025

@nelitka prave citam ze bolesti su prevazne v lavom kvadrante brucha, prevazne to posthuje zostupnu cast HC

autor
14. apr 2025

@nelitka ďakujem za odpoveď mňa to pár sekúnd boli potom niekoľko hodín nič takže asi to nebude divertikilitida nie?

nelitka
15. apr 2025

Skor nie. Divertikulitida je zapal. Ja som si este pred navstevou pohotovosti spravila doma CRP test a vysiel pozitivne. Tiez byva zvysena teplota, pulz.... No a v neposlednom rade tie bolesti su dost velke. Aspon u mna to tak bolo.

nelitka
15. apr 2025

@balerina2025 - ano vlavo. Ale mozu byt kdekolvek. Crevo je dlhe. Citam, ze mate bolesti pod pravym rebrom. To moze byt kludne zlcnik, tenke crevo...alebo aj nejaka intolerancia. A kludne to moze byt aj od chrbtice . Treba spravit ultrazvuk a odber krvi.

balerina2025
15. apr 2025

@nelitka na lavo sa objabvuje najcastjesie vsetky ochorenia creva, Hrubeho, v tej zostupnej casti ku konecniku je 50 % nadorov napriklad.

balerina2025
15. apr 2025

@nelitka no hej beham po lekaroch zatial nic nevedia ze z coho. divne
inac intoleracniu nikdo nikdy nezmienil napriklad.

nikushka8
15. apr 2025

Muz mal pred rokom zapal. Dlhsie sa stazoval, ze ho boli v boku, taka divna bolest, ze sme nevedeli prist na to z coho (prava strana brucha hore). No po chvilke to preslo. Az to vyustilo do zapalu,kedy sa bolesti stupnovali az dostal teplotu a az to ho donutilo ist na pohotovost. CRP 142. Dostal 3druhy atb, prisnu dietu.

janka1224
25. máj 2025

Môj manžel bol najskôr dva krát v rozmedzí roku hospitalizovaný a nakoniec operácia v roku 2022. Mal veľký zápal , vysoké CRP a v noci sa potil , nespal od bolesti. Bolesť začala tak postupne , že trošku brucho pobolievalo a behom dvoch mesiacov sa to vystupňovalo že nemohol ani šoférovať. Po dvoch hospitalizáciách a niekoľko antibiotík naplánovali operáciu. Len tie bolesti v ľavo dolu stále neprechádzajú opisuje to ako nejakú ťahavú bolesť inú ako pri zápale. Keď viac fyzicky pracuje , bolesť je väčšia . Chodí na kontrolu aj na gastro a tam je všetko v poriadku. Tento týždeň sa chystá k lekárovi, nakoľko ho tá bolesť už obťažuje tak či je všetko v poriadku. Bojíme sa či sa to nevráti.

autor
25. máj 2025
@janka1224

Môj manžel bol najskôr dva krát v rozmedzí roku hospitalizovaný a nakoniec operácia v roku 2022. Mal veľký zápal , vysoké CRP a v noci sa potil , nespal od bolesti. Bolesť začala tak postupne , že trošku brucho pobolievalo a behom dvoch mesiacov sa to vystupňovalo že nemohol ani šoférovať. Po dvoch hospitalizáciách a niekoľko antibiotík naplánovali operáciu. Len tie bolesti v ľavo dolu stále neprechádzajú opisuje to ako nejakú ťahavú bolesť inú ako pri zápale. Keď viac fyzicky pracuje , bolesť je väčšia . Chodí na kontrolu aj na gastro a tam je všetko v poriadku. Tento týždeň sa chystá k lekárovi, nakoľko ho tá bolesť už obťažuje tak či je všetko v poriadku. Bojíme sa či sa to nevráti.

@janka1224 Ahoj, mám aj ja bolesti ale už dlhšiu dobu, no mna to chvíľu boli potom pár dní nič a takto sa to opakuje malmto aj tvoj muž tak ?

janka1224
7. jún 2025

Áno presne, už týždeň sa má lepšie, užíva aj normix týždeň a potom má prestávku tri týždne a takto dookola. Veľmi záleží čo zje a ako mu to trávi. Začali sme dávať aj Vlákninu optifibre , uvidíme.