icon

Príznaky a liečba Yersinie: Skúsenosti a rady

vikiiiiiiii33
10. okt 2024

Ahojte dnes mi bola zistená táto pliaga…. Ake ste mali priznaky a ako ste to liecili? Ja som sa objednala k reumatologovi, lebo ma extremne bolia klby, a moja obvodna mi na to nič nedala…. A plus ešte aj traviace problémy mam…

palculienka40
10. okt 2024

@vikiiiiiiii33 kde Vam ju zistili?

vikiiiiiiii33
autor
10. okt 2024

@palculienka40 cez westen blot,

palculienka40
10. okt 2024

@vikiiiiiiii33 nerozumiem myslela som z krvi, stolice a podobne

palculienka40
10. okt 2024

@vikiiiiiiii33 na tu bolest klbov si kupte serrapeotazu 250 000. Atb su na to tetracykliny.

vikiiiiiiii33
autor
10. okt 2024

@palculienka40 ale nerozumiem preco mam ist zas k reumatologovi? Lebo v auguste mi robili na HLA b27 testy ktore boli vsetky negativne… ci reumatolog ma na starosti tuto bakteriu?

palculienka40
10. okt 2024

@vikiiiiiiii33 tato bakteria moze sposobovat zapal klbov. Zaviai to od tazkosti. Ak su traviace tak na gastto apod. Zistili Vam ju z krvi ci zo stolice?

vikiiiiiiii33
autor
10. okt 2024

@palculienka40 z krvi, zo stolice nic, ani na gastre nic nezistili.

palculienka40
10. okt 2024

@vikiiiiiiii33 tak ako viete ze mate yersiniu?

hanka_se
10. okt 2024

ja som ako dieta prekonala reaktivnu yersiniovu artritidu - a od 14r. mam oficialnu diagnozu reumu, nakolko mi vtedy postihla najviac klby v kolenach. Mam 39r. a teda bolesti kolien su vzdy pri zmenach riadne od dectva. Liecbu neviem presne aku som mala, lebo som zostala lezat v nemocnici, kedze mi tak stuhli kolena, ze som ich nemohla ohnut a musela som pod narkozu, aby mi ich rozhybali. Viem, ze som mala dlhodobo antibiotika. Po prelieceni nic, ale reuma ostala. Neviem, ci to ma suvis, ale akurat v pondelok idem na artroskopiu s kolenom (ktore bolo kedysi viac postihnute), mam tam nejake pliky a tie idu odstranovat. Rucne-strucne mi to pan dr. vysvetlil tak, ze nevhodnym zatazenim, zapalmi sa mi spravili nejake zjazvenia ci cosi a to mi trie o klb, slachy atd a to boli. Staci mi vacsia namaha, resp. ze doskocim na to koleno, tak bolest a vecer uz je riadne opuchnute. Tak som zvedava ako dopadnem. Ci to ma suvis nevedel presne urcit ani ortoped, kedze od detstva som nikam nechodila na kontroly. Teda reumatologovi, ale ten vzdy len - je to nezvratne a pri bolesti Ibalgin, resp. ine lieky od bolesti. Tak som tam aj prestala chodit :(

vikiiiiiiii33
autor
10. okt 2024

@palculienka40 iba z krvi mi to zistili, lebo mali podozrenie na borrliozu

vikiiiiiiii33
autor
10. okt 2024

@hanka_se ja mam strasne bolesti uz od juna, a dnes mi toto zistili, a nič mi na to nedali….

palculienka40
10. okt 2024

@vikiiiiiiii33 tak ten reumatolog a urcite si kupte serrapeptazu.

vikiiiiiiii33
autor
10. okt 2024

@palculienka40 ja dufam ze mi konecne nieco predpisu, takto sa neda existovat. Pre mňa je to dosť tažke, uz len z toho hľadiska, že som mlada….

palculienka40
10. okt 2024

@vikiiiiiiii33 len atb Vam to cele neporiesia na Vasom mieste by som, kupila aj tu serrapeptazu ta by mohla poriesit zapal aj bolest cistit klby.

vikiiiiiiii33
autor
10. okt 2024

@palculienka40 uz som ju objednala…… doteraz aom mala diclofenac, sirdalud, milgamu a to mi absolutne nezlepsilo moju bolesť… a naposledy ma reumatolog odpalil so slovami “nemate reumu, tak ja vam nic nebudem predpisovat”, to mi je ale úroveň

palculienka40
10. okt 2024

@vikiiiiiiii33 verum ze Vam pomoze, mne po covide zmizli migrujuce bolesti ako som.ju uzivala. Mozu mat opaudu, ze nemate reumu. Ak ste mali covid moze to byt aj z nrho. Tam tych pricin moze byt viac. Neyreba sa vzdat. Alebo nenusia brat vsetko do uvahy, lebo maju trndenciu zlahcovat a nebrat cloveka ako komplex.

vikiiiiiiii33
autor
11. okt 2024

@palculienka40 covid som mala az dvakrat, a ten prvy bol masaker….

palculienka40
11. okt 2024

@vikiiiiiiii33 podobne. A od kovidu bolesti vkuse a nic nezistili.

santte
3. okt 2025

@palculienka40 Dobrý den, možem sa Vás spytat ohladom Yersinie, manžel mesiac velké bolesti, dr. mi najprv zistitla boreliozu a potom ked sa dokrýval s barlou k dr. začala riešiť čo to može byť z krvi vyšla yersinia. Dostal doxyhexal a algifen na bolest, ale vobec sa to nelepší. Horšie je, že manžel ma aj crohnovu chorobu. Písala ste na tu bolesť Serapeptazu od Kompavy - je to veterinárny prípravok, 1 tabletka denne? Chcem pomoct manželovi, práve dnes je na infekčnom, chodí o barlí a všetko je na mne, bolest neskutočna. Ďakujem za radu a pomoc. Ivet

palculienka40
3. okt 2025
@santte

@palculienka40 Dobrý den, možem sa Vás spytat ohladom Yersinie, manžel mesiac velké bolesti, dr. mi najprv zistitla boreliozu a potom ked sa dokrýval s barlou k dr. začala riešiť čo to može byť z krvi vyšla yersinia. Dostal doxyhexal a algifen na bolest, ale vobec sa to nelepší. Horšie je, že manžel ma aj crohnovu chorobu. Písala ste na tu bolesť Serapeptazu od Kompavy - je to veterinárny prípravok, 1 tabletka denne? Chcem pomoct manželovi, práve dnes je na infekčnom, chodí o barlí a všetko je na mne, bolest neskutočna. Ďakujem za radu a pomoc. Ivet

@santte 250 000 tisicka jedna denne. To vet je kvoli Eu. Ja normalne beriem uz 3 roky. Ale treba mu aj dobre probiotika. A na boreliu pozrite PM CHLANYDYL EXTRA cisti od borelie aj chlamydii. Berie na crohna kortikoidy?

santte
3. okt 2025

@palculienka40 aha, na crohna berie bioliecbu - ihly do brucha každé 2 týždne, tiež bral aj Imuran ( to mu rozhodilo celú imunitu). Teraz z infekčného že atb iba dobrať a na bolest klba flector alebo ibalgin, poslali ho ešte na neurologiu a tabletky na bolest konzultovať s gastro.

palculienka40
4. okt 2025
@santte

@palculienka40 aha, na crohna berie bioliecbu - ihly do brucha každé 2 týždne, tiež bral aj Imuran ( to mu rozhodilo celú imunitu). Teraz z infekčného že atb iba dobrať a na bolest klba flector alebo ibalgin, poslali ho ešte na neurologiu a tabletky na bolest konzultovať s gastro.

@santte tak si pogooglite kontraindikacie pri crohnovi. Aj bioliecba ci sa moze serrapeptaza. Pri cronovi by som riesila aj parazity.