Príznaky a priebeh koronavírusu
Ma niekto z vas alebo vasich blizkych potvrdeny koronavirus ? Ake mate priznaky priebeh vas vek? Zaujimaju ma a urcite aj vela inych ľudí realne pribehy a priebeh ochorenia, nie len vseobecne clanky na internete alebo v spravach. Poprípade ako sa liecite? Čo pomaha? Dakujem
@patriciaprizel No nezeriem vsetko co mi media ponuknu.Ale v Taliansku je to uz viac nech realne.Na co ine by zrazu ludia umierali tak rapidne?Osobne si myslim, ze by boli ovela radsej keby to bolo iba na starobu ...ale nieje. A by im vedeli vystrojit poriadny pohreb, kupit truhlu...nic z toho momentalne nije lahke.
V jednej dedine vraj uz neostal ziadny zivy chlap nad 40 rokov.
@patriciaprizel tu je problem populacia obyvatelstva
..pozri si Taliansko, Nemecko, to su vysoke pocty..Rusko je podozrivo ticho, ale tam je diktatura Putina, nik nevie co sa tam deje, ale zase Cina a Rusko sa nemusia a pochybujem ze vela Cinanov cestuje do Ruska..tahaju sa skor na zapad, aj preto sa to tak rozsirilo a tiez demokratickym stylom vladnutia, bohużial. Vo Svedsku, kde zijem, je to katastrofa, rusko nik, decka chodia do skolok, skol..temer vsetko funguje ako normalne
Cca 10-20%z celkového počtu pozitívne diagnostikovaných má ťažší priebeh a 5% kritický stav vyžadujúci pomoc s dýchaním.....Francúzko a Španielsko už avizovali že ťažký stav u nich má viac ako 50% osob mladších ako 65rokov....Rovnako z Talianska lekári už hlásia že na to komu poskytnúť plúcny ventilátor sa musia rozhodovať podľa veku a celkového zdrav.stavu....Takže nie je pravda že mladý človek alebo človek v strednom veku na koronavírus nezomrie.....Ale reálne štatistiky sa dozvieme až po pandémii....Podstatná je imunita - takže neplatí že čím mladší človek tým lepšia prognóza, ale čím lepšia imunita tým ľahší priebeh.....Aj keď pri malých deťoch tvrdia že preto majú mierne alebo žiadne príznaky, lebo ich imunita je dostatočne pružná, stretávajú sa stále s novými vírusmi a majú ju natrénovanú aby rýchlo reagovala....Možno nakoniec zistia že aj ten kto býva často soplavý si bude vedieť lepšie poradiť ako zdravý človek😉Teraz vieme len to, že v podstate nič nevieme🙂
@patriciaprizel lenže v Japonsku sú na tom myslením a zodpovedn. úplne niekde inde ako napr.v Taliansku.
@patriciaprizel Neda. A da sa to vyvratit???
@patriciaprizel to určite nie,ale mentalita ľudí aj predst.statu sú v jednotl.statoch rozdielne. Stačí porovnať nas a UK.
@cajomila veľmi málo ľudí na svete nezomrie na starobu, ale mu k tomu dopomôže nejaká choroba, či už chronická, alebo náhla, alebo nehoda, atď..
Taliansko má cca 60mil.obyvatelov, velku väčšinu vo vysokom veku (vraj majú takú dĺžku života pre ich zdravý spôsob stravovania) a tak je tam aj vysoká úmrtnosť, pretože majú veľmi veľa ľudí vo vysokom veku...
Je veľmi smutné, ze ich smrť berie takto húfne naraz a majú často ťažký koniec, ale smrť v tom veku už bohužiaľ patrí k životu, to sme vedeli aj pred koronavirusom..
(opat, pre istotu vysvetľujem, pretože mam dojem, že tu musím vysvetliť dopdrobna každú svoju myšlienku - smrť nikomu neprajem a chcela by som aby táto pandémia už skoncila, ale nikto na svete nie je nesmrteľný a čím vyšší vek človek má, tým viac je smrťou ohrozeny aj bez ohľadu na koronavirus)
@patriciaprizel však toto. Ja myslím ze tu sa nedá nič vediet naisto a ešte dlho predlho nebude. To sú zložité veci a mrte rôznych faktorov.
@lenuliatko84 anibdistavaju
@lenuliatko84 len obycajnIiiii a blondaviiiiiii, s hnedymiiiii ocamiiiiii a neznaliiii gramatiky
@maciatkolulu presne ako "štatistiky "kde sú najohroz.ludia s krvnou skupinou A a 0😂😂😂Ako je to veľmi vážna vec, ale ze toto už niekto vypustí do eteru🙁
@tslobik tak ja rozumiem presne ako to
@jana_eyre_2 myslela a nechápem, ako to je schopný niekto pochopiť tak ako pochopil😂😂😂😂
@jana_eyre_2 Ved ano, chapeme ,ze hlavne ti najstarsi umieraju. Ale samozrejme nie iba oni. A asi vsetci si prajeme aby to uz skoncilo. A urcite by ziadny narod tomu druhemu (dufajme) neprial podony osud.
@maciatkolulu
@cajomila po pár výmenách názorov na modrom koníku mám o svojej schopnosti písať svoje myšlienky zrozumiteľne, vážne pochybnosti 😂 preto už radsej všetko vysvetľujem dopodrobna..
@jana_eyre_2 Rozumiem😀.Clovek sa dostane do konfliktu...ani nevie ako😅.
@cajomila presne 😅

@evapistovic nie, pluca ma uz nebolia. Uz nemam ani teplotu, ani nesoplim, nekaslem, citim sa zdravo.