Príznaky piatej choroby u dospelých pacientov?
Ahojte,
Ak ste prekonali piatu chorobu v dospelosti, ake ste mali, prosim, priznaky?
Ja neviem o tom, ze by som sa stretla s niekym s touto chorobou, ale bola som v nemocnici na gyn.oddeleni, vystriedalo sa vedla mna za tyzden asi 10 pacientok. Po prichode domov som mala den teplotu do 38 a bolest spodneho chrbta- kostrce, bedier a zadku. Za den to preslo. Nic ine.
Mali ste podobny priebeh pri piatej chorobe? Dakujem.
@spanielocka mne presli po 2 tyzdnoch a zatial dobre
No ja momentálne ležím v nemocnici s 5.chorobou... ja som mala podozrenie na alergiu na jedlo a nakoniec z toho vysla 5.choroba . Ja som mala zrazu jednu noc strasnu zimnicu a teplotu 38,2...strašnú bolesť hlavy.. 3 dni ma estde boleli ruky a nohy a bola som ze extremne unavena.. potom dva tyzdne v pohode len ma hlava bolela stale a potom zrazu bum a cervena cela tvar ako keby spálená od slnka..aj líca aj nos.. na druhy den sa pridali ruky..cervene velke flaky, horúce na dotyk .. další deň som mala celé mramorové nohy a stále to vyzeralo horšie.pridala sa malátnosť,bolest hlavy a tie flaky na tele sa zhorsovali..bola som u koznej a ta ma poslala na hospitalizaciu.. tu mi davaju 3den kortykoidy... dlane aj chodidla mam opuchnute ..extremne svrbia az pália .. je to hrozne..trva to uz tyzden a nema to konca
@iwka242 zdravím polepšilo sa vám po kortikoidoch? Mňa prestali bolieť kĺby a teraz ma zase boli hlav, trpne mi obcas jazyk a mam zavrate, piatu chorobu som prekonala takmer pred 2 mesiacmi, som z toho v strese ze neviem co mam čakať už... ci je vôbec možné aby to bolo z tej piatej všetko:(
@zuzkaklucka Dobry den mne zase trpne ruka ,ze som sa normalne vnoci zobudila na toze si ju necitim opuchaju mi nohy mam zavrate niekedy mam lepsi den niekedy neviem stáť na nohách a to mi zacala piata choroba koncom aprila a teraz cez vikend som mala zase zimnice takze uz sama neviem co dalej a niekedy mam pocit ze sa mi vracia vysyp zacne ma palit telo
Dakujem,presne to pozeram v cakarni kym cakam na krvne vysledky
Povodne som sa tu nechcel registrovat, kedze nie som tehotna mamicka, ale toto je asi jedine relevantne forum o tejto chorobe a ako vidim, tak je stale aktualne. Mne sa to prejavilo zaciatkom marca a marodoval som s tym cca mesiac. Od prveho dna, vyrazky na laktoch, predlaktiach a na hornej strane zapästi. Podobne aj na nohach, hlavne kolena a narty. Vyrazky vobec nesvrbeli, takze som ani nevedel, kde vsade ich mam, neskor som objavil aj na vnutornej strane stehien. Boleli ma vsetky vacsie klby na rukach a nohach, hlavne zapästia. Prvy tyzden som nemohol ani spat, stacilo ze som sa v noci postavil a bolest ustupila. Najhorsie na tom je, ze vtedy mi tie zapästia aj srtrpli a mam ich strpnute dodnes, pravu ruku viac, lavu menej. Priznaky uplne identicke ako karpalny tunel. Takze mne tato choroba bud zuzila karpalne tunely (jedna z pricin moze byt artritida, v tomto pripade asi parainfekcna artritida), alebo mi poskodila samotne nervy.
Máte niekto aj nízku hladinu železa v krvi? Prvý krát som mala nízke hemoglogin 111 keď som mala piatu chorobu potom som bola chorá asi 2 mesiace nato a zase nízky hemoglobín 116, bolo to v máji užívala som maltofer... Železo mam stále nízke, bola som na endokrinológii na kontrole mi bral krv a mam ho stále 116. Nikdy predtým som nemala problém s krvou všetko vždy v poriadku.
@24mima ja som mala nízky hemoglobin a hematokrit, zároveň mi vyšli pozit. Ana protilátky, čo sú pri autoimun. Ochoreniach, pôjdem si dat urobiť opakovaný odber za 2 mesiace, inak príznaky ustúpili a cítim sa lepsie...
@spanielocka ak sa smiem spitat aké lieky ste dostali? Ja som už komplet vyhadzana ale to svrbenie ma zabíja už som zúfalá čo vám nato pomáhalo ďakujem
@janka2007i Nic iba fenistil 🤦🏽♀️ale nepomohlto
Dobrý den taka otazka nevydavaju vam po prekonani extremme vlasy? lebo mne polka hlavy uz vypadla 😢
@spanielocka to nie ...ale kĺby ma stále bolia. A to som ju mala niekedy v januári.
@spanielocka mne hej :(
@zuzkaklucka uz som myslela ze som jedina mne takto padali po covide a teraz sa mi deje presne to iste 😢
@spanielocka aj mne a bola som na krvny obraz maaalo zeleza.
@galib A ine priznaky ste mala ? okrem toho vypadavania vlasov ked vám zistili malo zeleza 😞
@spanielocka nie nemala. Ako pocas 5tej choroby som toho mala vela, horucky, bolesti klbov, vysev, opuchnute ruky bolo to hnusne a trvalo to dlho.
Dobrý večer, tí ktorí ste prekonali 5 chorobu v dospelosti, klbne bolesti vám úplne prešli? Lebo ja ich mam stále (od mája), sú obdobia keď je to lepšie a obdobia keď je to dosť zlé, bolia hlavne bedrá, kolená a členky.
@zuzkaklucka mňa bolieva panva a opucha mi jedna noha, pred piatou chorobou som nemala nič...
@zuzkaklucka ja som mala v lete,najviac ma boleli ramena,tie trosku citim,ked cely den sedim pri pocitaci,ale ostatne bolesti presli
@spanielocka ale ano,ale ja som to stym nedala dokopy,ale tiez mam pocit ze polovica vlasov mi vypadla
@24mima mne tiez opucha koleno, dnes mi to ortoped aj skúšal vybrať punkciou tu tekutinu ale nič nenabral...už som z toho na nervy
@zuzkaklucka aj ja som bola u ortopéda a nič nenašiel...mna to už tiež nebaví a to som relatívne mladá...
@athenais24 aj mne strasne vela vlasov vypadlo 🙄

@sisi2212 no mne tie zavrate presli a tetaz sa mi zase vratili uz ich mám nejak 5 dni zase 😢