Príznaky rakoviny pľúc
Dobrý deň, prosim ak mate niekto skusenosti stouto diagnozou ako sa vam prejavovala zhorsovali sa priznaky ? Ukazala vam diagnozu rtg snímka ? Ci si ju milili zo zapalom a pod . Dakujem za kazdy odpoved
únava, chudnutie...očividne sa nám strácal pred očami...a začalo mu zalievať pľúca, už nemohol ani ležať, lebo sa mu nedalo dýchať. Po známosti sme ho zobrali k lekárovi, ktorý pracuje na onkológii a ten zbadal nádor hneď na RTG
@levandulova111 robila som pár rokov na onkológii, žiaľ viem čo to je, videla som postupne odchádzať aj veľa mladých ľudí... ☹️
Autorka je ešte mladá, verím, že to nakoniec nebude nič vážne... Hlavne treba prestať fajčiť...
@mell27 snad, vyskušam tie žuvačky
Neboj sa podla mna to bude nabeh na astmu. Ale nieje to sranda lebo je este daka plucna choroba ktora je vraj horsia nez rakovina pluc. A navyse cigy nicia plet zdravie aj penazenku. Ak neposkodia pluca tak srdce vela stastia
Ty máš 24 rokov, 2 malé deti, trištvrte roka kašleš a vykašliavaš krv a ty fajčíš? To nemôže byť pravda toto! 😦🤦🏻♀️
@h2 anp viem som hlupa
No tak keď to vieš, tak s tým proste sekni raz a navždy! Aký lepší dôvod chceš?
Kašlem od r.1995. ani sa mi nechce počítať ako dlho to je. Mám chronický bronchitidu. Na rakovinu som nemusela. Sestra máva suchý kašeľ, povedali jej, že astma. No inde sa pýtali, že kde to zobrali, že astma. No máva dobre obdobia, keď nekasle.
Otec mal rakovinu pľúc. Ako fajčiar mal chronický kašeľ. Raz ho začal bolieť veľmi chrbát. Z roboty ho odviezli k dr. Bol aj na plucnom, na RTG. Bolo tam nejaké zatienené v oblasti priedušiek. Dr nevie podľa RTG, čo to je. Dostal ATB a po dobrati kontrolné RTG asi za 2t. Na RTG nález bez zmeny, tak ho hneď hospitalizovali, urobili bronchiskopiu a našli tú pliagy.
@majamat môžem sa spýtať, bolesti chrbta v hornej časti pravdepodobne, že?
@mell27 ja takých ľudí ako ty obdivujem... Ja by som to nedala vidieť zomierať niekoho... Stačila mi babka a doteraz to mám pred očami, poslednú návštevu 😔
Síce ja som pracovala s mŕtvolami, ale už boli aj po úpravách, síce nie všetci, ale nevidela som ich zomierať... Musí to byť veľmi ťažké na psychiku... So mnou zamávalo najviac, keď sa v mojej práci ku mne dostal kamarát a onedlho na to aj môj vlastný otec...... Je iné vidieť cudziu mŕtvolu a vlastnú krv alebo človeka, s ktorým sme si niečo prežili... Ale vidieť odchádzať človeka by som nechcela.... Už toto bolo na mňa dosť... Chvalabohu, že som neprišla do kontaktu s deťmi, to by som už nedala vôbec....
@levandulova111 v oblasti pluc. uplne presne neviem kde, ale niekde tusim vlavo.
@levandulova111 je ine vidiet niekoho cudzieho a ine rodina. neda sa to porovnavat.
@majamat nie, nedá sa to porovnať, to máš pravdu... Ale na tých ľudoch, ktorých som poznala, bolo totálne vidieť, že sme ozaj iba schránky a to, čím sme, z nás robí naša duša, ten život v nás... Jak zomrieme, úplne sa zmeníme do tváre, akoby sme to ani neboli my... Ako voskové figuríny, naše napodobeniny... Bolo to zaujímavé, fascinujúce, ale zároveň smutné a desivé....
@levandulova111 ano je to tak. zial, aj to je sucast zivota.
Môžte mi napísať ss
@levandulova111 čo a chrbtom ?
@denisaaairdacova nechápem
@denisaaairdacova že s chrbtom hornej časti ste sa pyatli
@sarahh09 ahoj nič mi nezistili vôbec... Cez leto a jar. Mi to prestalo skoro úplne už žiadna krv... A teraz na zimu už zase kašlem ja si myslím ze mam nejakú alergiu na zimu alebo astmu
Ahoj ako to dopadlo?

na yt si mozes vyhladat lung cancer symptoms, ak sa chces dozvediet informacie. Kazdopadne by som sa snazila, co najskor dostat k diagnoze. Krv a rtg nie su smerodajne.