icon

Príznaky tetánie alebo niečoho iného

9. júl 2025

Ahojte môžem mať tetaniu? Príznaky mám: veľký vnútorný nepokoj aj maličkosť má znervózni. Je mi zle v obchode , keď šoférujem, keď hovorím s novými ľuďmi. Akoby mozgová hmla, neviem sa sústrediť. Veľký nepokoj potom. Musím sa upokojiť, až sa trasiem. Mal som to pred rokom ale prešlo, to teraz je to spať až týždeň. Plus bolesť hlavy, čelo, vzadu a pri potraseni hlavou. Minulý rok som bol u neurológa ale kým som dostal termín prešlo to tak nič nezistil. Bojím sa čo to je.

martinmmartin
9. júl 2025

Tetania tu uz dlho nebola, to je fakt

vanilkovazmrzka
9. júl 2025
@martinmmartin

Tetania tu uz dlho nebola, to je fakt

@martinmmartin ja mam pocit ze to je teraz nejaka trendy diagnoza 😃 pred rokom som nevedela ze existuje, ale odkedy si citam diskusie na konovi mam dojem ze to je vacsia epidemia ako obezita

tripetta
9. júl 2025

Môže to byť aj sociálna fóbia, panický atak. Ja to mám, liečim sa roky rokúce (chodím k psychiatrovi a mám za sebou aj dlhú terapiu) a je to s liečbou lepšie.
Ale môže to byť čokoľvek. Nie sme lekári, odpovede nájdeš skôr u nich, možno u psychiatra. Máš aj dvojité videnie, závraty? Ak áno, bolo by dobré MRI mozgu aby sa vylúčila napr. SM. No ako vravím, nie sme tu lekári, ani ja. Ale takto by som uvažoval, keby sa to dialo mne. Myslím, že ti to robí psychika, ale ťažko povedať, či to tak je. Obehni aj iných neurológov, objednaj s k psychiatrovi (nie je to žiadna hanba, práve naopak). Držím palce!

hankab
9. júl 2025

@anonym_autor urcite je to začiatok psychického problému. Mne takto začínala úzkostná porucha.

janka1224
9. júl 2025

Úzkostná porucha + tetánia. Mne zistili najskôr tetániu a krok za krokom som sa dostala k úzkostnej poruche. Neurológ mi urobil všetky vyšetrenia, zistili mi aj polohové vertigo BPPV na pravú stranu. Momentálne chodím k psychologičke aby som sa s tým naučila žiť, lebo tie príznaky ma už veľmi obťažujú, dokonca niekedy ani sama nejdem do obchodu čo sa bojím že odpadnem. Držím veľmi palce