icon

Príznaky úzkosti

qwerty1312
4. okt 2025

Ahojte neviem ako začať ale skúsim to zhrnúť, mám podozrenie na úzkosť...Nebudem to písať úplne od začiatku lebo to trvá už dlhšie a menilo sa to, ale momentálne mám toto:
Takže cítim na hrudi taký jak keby tlak, niekedy ťažobu, niekedy napätie alebo jak keby sťahovanie kože alebo ako to povedať, niekedy cítim jak keby mi tam pulzuje dačo a niekedy jak keby sa mi tam dačo vírylo, keď ležím na boku a natiahnem napríklad ruku že si idem napríklad poškriabat hlavu alebo krk tak to cítim viac, niekedy je to silnejšie a niekedy slabšie, nemávam to každý deň ale vracia sa mi to, trvá to dlho asi rok, riešila som to aj s doktormi a poslali ma na rontgen pľúc už viac krát a vždy mi to vyšlo dobre proste nič mi tam nezistili vyšli mi dobré výsledky z toho rontgenu, tak isto aj z EKG, dali mi akurát magnosol a to je všetko. Ja fakt neviem čo ďalej, niekedy má to svrbí niekedy jak keby páli ale to málo kedy a niekedy ťaží, niekedy až tak ale aj to málokedy jak keby ma to ťahalo do zadu, ja fakt neviem čo to môže byť, potom mám v hlave myšlienky že čo ak zomieram a podobne veci, prosím vás máte s tým niekto skúseností?

jaskolka
5. okt 2025

Je to možné,že máš záchvaty úzkosti,teraz je aj také obdobie,že sa to zvykne zhoršovať,ten prechod z leta do jesene je všeobecne zle znášany a teraz dupľom bol veľmi rýchly a prudký nástup chladného počasia.
Skús nejaké prípravy na uvoľnenie,ako medovka, levanduľa,kúp si Magnézium, doplniť aj vitamín D
Alebo už potom rovno poradiť sa s lekárom, existuju aj lieky,ale to už musí napísať odborník

anonym_f773aa
5. okt 2025

@qwerty1312 ano mam uzkkosti odkedy mi pred ocami umrela blizka osoba. vzdy ked ma pichne tam na co umrel, si myslim ze mam rakovinu a lekarka tvrdi ze to je normalne. ja sa idem zblasnit na smrt myslim kazdu minutu uz skoro rok. nevladzem tak zit. ty mas opostatneny strach? ;ebo ja ho mam a ver ze to je 10000x horsie. mozno mas len stresujucce obodbie, mne pomaha chodit do prirody, zmenit myslienky, pracujes? alebo si doma zatvorena?

qwerty1312
autor
5. okt 2025
@anonym_f773aa

@qwerty1312 ano mam uzkkosti odkedy mi pred ocami umrela blizka osoba. vzdy ked ma pichne tam na co umrel, si myslim ze mam rakovinu a lekarka tvrdi ze to je normalne. ja sa idem zblasnit na smrt myslim kazdu minutu uz skoro rok. nevladzem tak zit. ty mas opostatneny strach? ;ebo ja ho mam a ver ze to je 10000x horsie. mozno mas len stresujucce obodbie, mne pomaha chodit do prirody, zmenit myslienky, pracujes? alebo si doma zatvorena?

@anonym_f773aa ahoj to mi je dosť ľúto, no ja to mám také že sa to dosť nabalilo... Bola som po tracheostomii operácii dočasnej a odvtedy som bola iná ... Potom keď sa somnou rozišiel ex veľmi manipulatívny tak okolo toho obdobia strašne veľa známych, kamarátov, aj z rodiny zomieralo, celé to bolo na mňa ťažké...

qwerty1312
autor
5. okt 2025
@jaskolka

Je to možné,že máš záchvaty úzkosti,teraz je aj také obdobie,že sa to zvykne zhoršovať,ten prechod z leta do jesene je všeobecne zle znášany a teraz dupľom bol veľmi rýchly a prudký nástup chladného počasia.
Skús nejaké prípravy na uvoľnenie,ako medovka, levanduľa,kúp si Magnézium, doplniť aj vitamín D
Alebo už potom rovno poradiť sa s lekárom, existuju aj lieky,ale to už musí napísať odborník

@jaskolka ďakujem 🥹

anonym_f773aa
6. okt 2025
@qwerty1312

@anonym_f773aa ahoj to mi je dosť ľúto, no ja to mám také že sa to dosť nabalilo... Bola som po tracheostomii operácii dočasnej a odvtedy som bola iná ... Potom keď sa somnou rozišiel ex veľmi manipulatívny tak okolo toho obdobia strašne veľa známych, kamarátov, aj z rodiny zomieralo, celé to bolo na mňa ťažké...

@qwerty1312 tak prezila si si ozaj vela. tiez som mala manipulatora, odvtedy mi vymiera rodina, myslim ze ma zaklial