Príznaky zápalu slepého čreva
Ahojte
Ake ste mali príznaky, čo ste mali zápal slepého čreva
Viem, že je na nete plno článkov, mňa zaujímajú vlastné skúsenosti.
Kde presne vás slepak bolel?
Ďakujem
Ja som strasne zvracala. Ani ma velmi nebolelo brucho, len trochu a cele brucho, nie na jednom konkretnom mieste. Nemala som ani horucku, len som sa vyzvracala z podoby, tak ma nasi brali k lekarovi po 2 dnoch vracania.
@anonym_autor mňa bolelo cele brucho. Úplne najviac žalúdok. Bolo mi strašne na zvracanie, ale teda nejak som to predychala. U mňa žiadne pauzy. Bola to veľmi intenzívna silná bolesť. Trvalo to celú noc. Na druhý deň urgent, keďže bol vikend a hneď operácia.Týždeň predtým ma pichalo v podbrušku na tej strane kde je slepé crevo, to si ešte pamätám, že som bola na turistike. Ale nevsimala som si to. Pripisovala som to zvýšenej námahe. Ale zrejme to už boli prvé signály, teda tie ktoré som zaregistrovala.
Zvláštne ma bolelo brucho tak cca v strede, nedokázala som moc chodiť a bolo mi na zvracanie. Plus extrémna únava.
@anonym_autor u mna to zacalo krcami v oblasti zaludka, neboli velmi, na treti den v noci ma zacalo boliet vpravo v podbrusku, isla som hned na urgent, kedze sa mi to nepacilo. Na dotyk to nebolo citlive, crp som mala zvysene, nepamtama presne kolko, leukocyty 17tis, na usg nebolo slepak vidno. Poslali ma z chirurgie domov, ze keby nepreslo mam prist rano, zase. To som uz dosla tak ze som pravu nohu sa sebou vliekla, uz som zacinala mat aj teplotu, leukocyty cez 20tis, hned ma brali na operaciu

U mňa to nebola bolesť na jednom mieste, trochu ma pobolievalo celé brucho, zvyčajne iba 15 - 30 minút, na začiatku to bolo jedenkrát za pár dní a postupne sa počet zvyšoval na asi trikrát denne, na konci to už bola silná bolesť, ktorá trvala celú noc spolu s hnačkou a zvracaním. Od prvej bolesti po operáciu to celé trvalo asi mesiac.