Problém dostať sa k psychiatrovi

29. jan 2024

Ja som tu už založila viac príspevkov o mojich problémoch a veľa ľudí mi radilo, aby som navštívila psychológa, psychiatra alebo skúsila psychoterapiu. Rady som si vzala k srdcu, zamyslela som sa nad tým všetkým a pochopila, že to zrejme bude pre mňa najlepšie riešenie. No ale je tu problém. Oslovila som viacerých psychiatrov tak buď ma nechceli zobrať, že neberú nových pacientov, alebo mi dali termín niekedy v lete, čo je v mojom prípade neskoro. Z jednej kliniky sa mi neozvali vôbec. Ešte pripomeniem, že som nechcela ísť ku psychiatrovi v mojom meste, ale radšej do iného mesta. Nevadilo by mi ani cestovať a prespat kvôli tomu na ubytovni. Ta klinika, z ktorej sa mi neozvali, je v meste cca 300 km od toho môjho. Ja neviem, ale to fakt keď chcem ísť ku psychiatrovi musím ísť len ku môjmu v mieste bydliska? Lebo nechce sa mi veriť že by nemal ani jeden psychiater voľný termín najbližšie dni. A to som ich oslovila viacerých. Každému jednému som ako prvé napísala že som z mesta A, môžem prísť na vyšetrenie ku vám, do mesta B? A odpovede boli také, aké som písala. Je možné že by mi klamali?

pribinak
29. jan 2024

Skús kým budeš čakať na termin napísať na fcb na stránku hľadám psychológa psychoterapeuta

luccija
29. jan 2024

Pozri si www.návštevu lekára sú tam aj psychiatri
Môžeš ísť aj 500 km, ale ako budeš chodiť na kontrolu lieky nemusia sadnúť na prvý x a vždy je lepšie mať lekára po ruke.

gemerka17
29. jan 2024

Je slobodný výber lekára, môžeš ísť ku komu chceš. Niekedy sa oplatí za odborníkom cestovať aj cez celé Slovensko. Nikto ťa nemôže odbiť na základne tvojho bydliska. Inak nepíš, že si z mesta A a chceš ísť do mesta B. Do toho nikoho nič, rajonizácia neexistuje.
A samozrejme platí, ak zháňaš akéhokoľvek špecialistu, vždy je ho náročné zohnať a dostať sa k nemu, lebo ich je málo.

autor
29. jan 2024

@gemerka17 to bolo prvé čo som im napísala, keďže ku psychiatrovi v mojom meste ísť nechcem a tak som chcela vedieť čo by ma zobrali v inom meste.

autor
29. jan 2024

@luccija pozriem sa na to, ďakujem. Nemám skúsenosť so psychiatrami, neviem ako často sa zvykne chodiť na kontroly a ani som na to nemyslela.

zuzuliennka1
29. jan 2024

zoberu ta kdekolvek, ale na vysetrenie sa caka dlho. fakt dlho. najblizsie dni? psychiatri su vybookovani na najblizsie mesiace.
ak teraz zacnes hladat termin, rataj tak zaciatok leta, ze niekde dostanes

gemerka17
29. jan 2024

Skus cez tu stránku, často krát tam začínajú aj lekári, ktorí si práve otvorili prax (napr. odišli z nemocnice a začínajú sami), tak ešte nie sú vybookovany. A taktiež by som ti odporučila hľadaj rovno aj psychologa, aj na nich sa čaká a vždy sú najdolezitejsi pri liečbe psychických problémov, aj s liekmi či bez.

marianarem
29. jan 2024

Najblizsie dni nebude mat volne nikto, psychiatri su pretazeni. Musela by si byt vyslovene akutny pripad, ze samovrazedne myslienky a podobne. A tiez nie je lahke sa vobec k niekomu dostat, vela lekarov uz neprijima novych pacientov. Isla by som k niekomu platenemu, tam je sanca skor.

denithestrange1993
29. jan 2024

Skus vyuzit online psychoterapie hedepy atd. Pripojis sa kedy to tebe vyhovuje a sama si vyberies odbornika.

patrikoss
29. jan 2024

Ak by si chcela, viem Ti vybaviť ozaj dobrého psychiatra, ktorý robí aj psychoterapie. Ale je z PN.

autor
30. jan 2024

@marianarem ja som tie maily písala s revom, písala som aj to, že mám myšlienky na samovraždu. A aj tak ma nechcel ani jeden z nich zobrať. Vraj majú plno.

zmrzlinka2021
30. jan 2024

Z akého si regiónu? V Bratislave ti viem dať odporúčanie

luccija
30. jan 2024

Ak Ti je veľmi zle tak urgentný príjem dajú ti niečo na ukludnenie zavolajú psychiatra

autor
30. jan 2024

@luccija ale na urgentný príjem by som musela ísť len v mieste bydliska či môžem aj inde?

autor
30. jan 2024

@denithestrange1993 ja som skúsila ipcko, ale nie je to nič pre mňa. Pozriem sa ešte na to hedepy, ďakujem

gemerka17
30. jan 2024

Na urgentny príjem môžeš ísť hocikam na Slovensku. Keď sa ti stane uraz na lyziach v tatrách a si z BA, tak ťa nepošle nikto preč. Ideálne si vyber nemocnicu kde majú psychiatricke oddelenenie a ma dobru povesť.

luccija
31. jan 2024

Kde chces...

rock7
4. feb 2024

@zmrzlinka2021 poprosila by som odporučenie na psychiatra

zmrzlinka2021
4. feb 2024

@rock7 MUDr Sigmundova, poliklinika Mlynská dolina

rock7
6. feb 2024

@zmrzlinka2021 Ďakujem