icon

Problém s fissurou konečníka a jej liečba

mama321
4. jan 2020

Ahojte, prosím vás nie je tu niekto kto riešil tento problém dlhodobo? Ja to mám od pôrodu z pred 5 rokov a pravidelne sa mi to opakuje pri tvrdšej stolici a je spoje a s krvou na papieri...už neviem čo s tým mám robiť, bola som pred pár rokmi s tým u lekára absolvovala som aj kolonoskopiu 3.5 roka dozadu s výsledkom, že všetko je v poriadku a ide o trhliny. Len keď sa mi to objavuje pravidelne...keď sa objaví veľa krát ju cítim aj celý deň, postipkava pobolieva. Dávam si na to factu čipky a masť. Rada by som ak je tu niekto kto mal tento problém a vyriešil ho? Vdaka

janikovaanicka7
4. jan 2020

@mama321 Ahoj, mne sa po porode urobili hemoroidy. Vyprazdnovanie bolo mojou nočnou morou. Rovnako som stavila na faktu cipky a mast, plus som do stravy zaradila aspon jeden jogurt denne. Teraz som 19 mesiacov od porodu, jogurt si dám občas, ale problémy uz dlho nemám.
Prajem všetko dobré 🙂

tukanec
4. jan 2020

@mama321 ahoj, ja mam tiez nejake problemy po porode a poradim ti- vecer si daj do pohara cajovu lyzicku lanovych semienok (nedrvenych) a zalej vodou. tak 2-3dcl. cez noc to nechaj postat a rano vypi a semienka zhltni. po par dnoch ti to zmakci stolicu. ja som zo zaciatku pila rano aj vecer. ak budes mat pocit ze uz mas viac riedke, daj si kazdy druhy den 🙂 je to zdrave a zmakcuje to stolicu

oslo1
4. jan 2020

Ja som to mala. Ties som to mala okolo 5 rokov. Pred asi 5 rokmi som si to dala zoperovat. Odvtedy je pokoj. Povodne sme si mysleli, ze mam hemoroidy. Az pri operacii zistili fisuru. Hemoroidy som nemala.

mama321
autor
4. jan 2020

Vďaka za vaše rady baby
@oslo1 tu operáciu spomínal dr aj mne ešte pred tými 4 rokmi že ak sa to neupravi bude potrebná no chcem sa jej vyhnúť

oslo1
4. jan 2020

@mama321 za mna, chod. Ja som roky trpela, myslela som si, ze mam hemoroidy, vsetky cipky som vyskusala. Po operacii sa mi nesmierne ulavilo.

astika
6. jan 2020

Písala som teraz v podobne diskusii, ale nedá mi zapojiť sa aj sem. Ja som trpela neskutočne, až tak, že takmer po každej stolici mi okamžite vyskočila horúčka- to je taktiež znak fissury. Mne čípky nepomohli, ale že žiadne, až doktor mi povedal, že čípky sú na toto blbosť, lebo to len rozdráždia, lepšia je masť. Skúšala som všeličo a trpela ako kôň, krvácala každodenne. V lete ma operovali lokálke, namiesto jednej fissury som mala tri, vonku aj vnútri, no čistá hrôza. Do októbra som mala z fisúr vývody kvôli hojeniu, uvtorilo sa mi živé mäso okolo nich, chodila som k lekárovi takmer každý týždeň, trpela som, lebo tie vývody boleli, štípali, svrbeli. Až po ich vybratí sa mi fakt uľavilo. A začal sa mi nový život. Lenže opäť som začala krvácať a nevedel doktor z čoho, takže znova rectoskopia v decembri a opäť ma čaká operácia, nakoľko pod jednou z tých fissúr je vraj ďalšia a treba to liečiť. No, sprostá som bola, že som si to zanedbala a išla som až teraz v lete k odborníkovi. Inak, skús čípky Proktis M, vygooglila som si ich na nete, jediné čípky, ktoré ma nedráždia, nakoľko to obsahuje kyselinu hyaluronovú a fakt to zmäkčí tie ranky a stolica nebolí. Sú dosť drahé, okolo 14,-euri krabička, ale za mňa palec hore. Spomínala som to aj lekárovi, nevyjadril sa odmietavo, nabudúce si ich dám predpísať. Používajú sa podľa letáku aj po proktologických operáciách. Takže takto.

vorkola
10. apr 2025

@tukanec Kde dostat lanove semiacka dakujem?

vorkola
10. apr 2025

@astika Prosim ta,tie vyvody si potom mala akoze mimo konecnika ?lebo ja tiez trpim jak kon,,a ako si teraz po operacii,? boli, neboli ? a kde ta operovali ? dakujem

vorkola
10. apr 2025

@oslo1 Prosim ta, ked chvala Bohu po operacii mas pokoj,,co to teda bolo,ked to neboli hemoroidy ,lebo mne nic nenasli ale trpim jak zito..uz 6 sty rok ,4 razy som bola na prokto,...nic.ziadna dg, kolon, tiez negat

janikovaanicka7
14. apr 2025

@vorkola kúpiš aj v Tescu. Hľadaj pri semienkach, orechoch, mandliach…