icon

Problém s pankreasom

lenagawel
29. sep 2023

ahojte chcem sa opytat ake vsetky mozne priznaky ste mali ked vam zistili ze mate priblem s pankreasom? dakujem

pkgirl30
29. sep 2023

@lenagawel ahoj, bolesti a tvrdé brucho na pravej strane pod rebrami, nutkanie na vracanie až vracanie, vysoké zápalové hodnoty, zvýšený bilirubín čiže bordový moč, ale toto je už akútny zápal pankreasu, otec to mal minulý rok

ivik4
29. sep 2023

Ale rozdiel je akutny zapal a chornicka pankreatitida. Akutny je zivor ohrozujuci stav, 1x som hnackova hrozne, aj vracala a vysoke crp hodnoty, uz mi zlyhavalo srdce lebo som neprijimala ani tekutiny a v hod. Dvanastej mi zistili diagnozu . 2hy x som mala par hodin teplotu ,bolesti a zvysok to iste.

Chronicka je celozivotna, mas bolesti vlavo pod rebrami ( ale to aj pri akutnej) , hnackujes po tazsich jedlach a sam clovek zisti co mu robi zle

Alkohol sa v oboch pripadoch nesmie !!!

maxpower39
29. sep 2023

@ivik4 a vy ste už pohode s tým pankreasom alebo ako sa máte

pkgirl30
29. sep 2023

@ivik4 áno otec tak isto do poslednej chvíle nevedel že sa niečo stane neboli žiadne príznaky až kým ho v poslednej chvíli zobrali do nemocnice s bolesťami a vracaním a teplotami. pól roka bol v nemocnici lebo ho nemohli operovať kvôli vysokým zápalom. ako sa zistilo bolo to od zlcnikovych kameňov schudol 36kil , bol iba na infúziách na stene pankreasu sa mu začala vytvárať cysta čo doktor povedal že je bežné pritom ochorení a každý druhý deň mu odtiaľ vysávali tekutinu. lekári už nedávali žiadnu šancu , nechápali ako prežil. pankreas je sviňa, kým to nie je na hospitalizáciu ale sú tam bolesti tak treba prísne dodržiavať diétu a zmeniť životosprávu potom to bude dobré

maxpower39
29. sep 2023

@pkgirl30 ako je otec na tom teraz po odstránení žlčníka

e640
29. sep 2023

ahoj, mňa bolieva v strede hrude, / no nie je to často 1x do roka/ ked som bola mladšia a v práci sa pilo, čo ja vôbec nemusím, na druhý deň som mala teplotu a z krvi mi zistila zlé hodnoty od vtedy to viem, ked mi otec zomieral ma silné bolelo na hrudi naučila som sa ,že mi pomôže čierna reďkovka a púpava / najlepšie koreň, listy, stvol/.

pkgirl30
29. sep 2023

@maxpower39 teraz je na tom tak že čo ho v auguste operovali v januári sa vrátil do práce, upravil si stravu, pribral naspäť zhruba 15kil hlavne to čo potreboval na fyzickú prácu a športuje.

alickapusinka
29. sep 2023

@pkgirl30 jej super teším sa s tebou. Nech je zdraví.

pkgirl30
29. sep 2023

@alickapusinka ďakujem♥️ no úprimne nevedeli sme čo bude. otec už musel aj podpísať papiere že je ochotný podstúpiť tak silné antibiotiká že lekári čakali čo ho zabije antibiotiká alebo pankreas. nikomu to neželám. tráviaci trakt je niečo hrozné, strašné bolesti

pkgirl30
29. sep 2023

@alickapusinka preto hovorím keď má niekto predispozíciu na to že ten tráviaci trakt bude chorý, človek to zdedil po niekom, v poriadku niečo ovplyvniť nevieme. ale to čo dávame do žalúdka za to zodpovedáme mi. Alkohol, mastné, štipľavé jedla odstaviť. ničíme samých seba.

alisaela
29. sep 2023

@pkgirl30 nemylite si to so žlčníkom? Pankreas je skôr naľavo

pkgirl30
29. sep 2023

@alisaela áno je skôr naľavo a otec mal aj žlčníkové kamene to vlastne spôsobilo ten zápal pankreasu ale sťažoval sa na bolesti na pravo až do stredu mal to tam tvrdé ako kameň. ale mal tam tak podráždené celé brucho že ho už podľa mňa bolelo všade.

simisi
29. sep 2023

@ivik4 prosím ta a mas pri chronickej aj znizenu elastazu?

ivik4
29. sep 2023

@simisi napriek dvom akutnym pankreatitidam,chronicku nemam a nemam ani ziadne zmeny na nom
Co sa konkretne pankreasu tyka, ten je ok( klop klop)

ivik4
29. sep 2023

@maxpower39 s pankreasom ano

maxpower39
29. sep 2023

@ivik4 čiže bolesti vôbec

simisi
29. sep 2023

@ivik4 dakujem za odpoveď

ivik4
29. sep 2023

@maxpower39 ked som este mala svoje dni ( teraz nemam lebo mam antikoncepciu) tak na ich zaciatku niekedy, uz spolu s krizami atd, ako kazdu. Ale jedlom vobec

alisaela
29. sep 2023

@pkgirl30 aha jasné, už rozumiem