icon

Problémy po odstránení krčných mandlí

15. jan 2023

Ahojte nie je to ani týždeň čo mi vyberali krčne mandle
Dostala som novalgin 3x denne ho mám brať ale od noci som si už dala 2 lebo to sa neda vydržať
Pijem sotva liter za den .. Od noci to je ledvaj deci aj to na rychle zapitie
Vcera to bolelo menej tak som jedla pomaličky a male kúsky... Polievku vlažnú.. Vodu... Termixy... Sendvic ale je makky a ja som si ho este rozbabrala na male kúsky
Zmrzlinu som skúsila trošičku ale riadne zabolelo
Nespím, som smadna ale neviem prehĺtať
Bolest vystreluje do usi, cela ustna dutina boli dasna zuby všetko
Prijmem hocijakú radu len nech to skončí 😭

Strana
z2
majka19651
5. feb 2025

A čo sa ti stalo.krvacala si?

emka1
6. feb 2025

@masabi Som 6 deň po vybratí rezidui, tiež som mala opakované abscesy niekoľko rokov. Je to tak, ako píšeš. Nežijem, len prežívam. V noci je to najhoršie. Fičím len na Flectore. Už sa chcem prebudiť, kedˇ ma nebude konečne nič bolieť.

masabi
6. feb 2025

@emka1 držím palce ja som. bola na Novalgin až po 10 dňoch som. to riskla. s. flektorom

emka1
6. feb 2025

@masabi Ešte sa chcem spýtať, či Ti pomohlo odstrániť problémy s abscesmi. Či sa Ti už neopakuju. Lebo len kvôli tomu som sa na to dala ukecať. Ja som mávala absces každých 5 mesiacov posledné roky.

masabi
9. feb 2025

@emka1 odvtedy som nemala

majka19651
10. feb 2025

Ja som dnes 11 deň po operacii mandli.b9lo to do 9 dn8 niečo hrozné. Až na 10 deň trosku povolilo ze som vstala iba 1x na bolest v noci. Takže konecne som sa aspoň tyosku vyspala. A dala som si na 11 deň flector.tak skúšam kolko hodín vydržím.

majka19651
10. feb 2025

6 do 9 dňa je hrozne. Aši najhoršie. Každé 2 hod.tabletky

emka1
10. feb 2025

@majka19651 ... mne odstraňovali 31.1. rezidua (zvyšky krčných mandlí). Keď som mala 8 rokov, vybrali mi obe, ale posledných 5 rokov trpím na abscesy, tvorili sa mi zápaly priamo v tých reziduách. Dnes som 10 deň po, cítim sa o 1 milimeter lepšie ako v posledné dni, ale nemožem fungovať bez Flectoru, už si pripadám ako narkoman, každých 6 hodín si musím dať celú dávku Flector Rapid 50mg . V hrdle cítim žiletky a mám chuť škriabať omietku. Chodím spávať až o polnoci, aby mi dávka vydržala do rána. Vo štvrtok 13.2. idem na kontrolu. Pevne verím a dúfam, že už sa mi toto trápenie skončí. Asi radšej 2x rodiť ako toto ešte raz zažiť.

majka19651
12. feb 2025

@emka1 máš pravdu ja tirz radšej rodiť ako toto ešte raz zažiť. Ja si dávam flektor 1 sáčok do pohára a stačí mi zopár glgov a pomôže mi zaspať. Cize 1 sáčok dám fo pohára a ten mam na cely den.ale už zas lepšie 12 den a už aj jem chlebik

majka19651
13. feb 2025

Mne 31.1 vyberali mandle. Dnes je to13 dní ale stále beriem flector .síce už len ráno a predaj spaním. Viem sa najesť tak je to lepšie. Ale napr. Dnes ráno som sa zobudila ako keby som mala angínu, neviem co to bolo ale prechádza ma to už. Tak snáď ešte nejaké 4 dní a bude ok

emka1
17. feb 2025

@majka19651 mne sa minulý týždeň vo štvrtok v noci na 13 deň po operácii, odlúpil fibrinový povlak a spustilo sa mi silné krvácanie. Naštastie sa mi ho podarilo mrazenymi obkladmi hrdla zastavit. V tento deň som mala kontrolu na ORL, pani doktorka povedala, že rany mám už prehojené a že všetko je v poriadku, odvtedy už som Flector nepotrebovala. Tie neprijemné žiletky v hrdle mi zmizli a zmenili sa už len na takú znesiteľnú bolesť hrdla pri každom prehltaní. Dnes som 17 deň a už som schopná celkom normálne fungovať, tá bolesť má celé 2 týždne otupovala, bola som malátna, spomalená, ubolená, unavená, bez života. Už bude snáď len lepšie, ale zopakovať by som si to veru nechcela.

majka19651
18. feb 2025

@emka1 ja už nikdy viac dúfam. Ja msm 59 rokov a takú bolest som ešte nezažila. Ale mňa už tiež len pri prehltani trosku boli tak snáď to prejde

majka19651
18. feb 2025

@emka1 tak nám vyberali v ten istý d3n mandle.31.1. Ni snáď už to bude dobre

masabi
19. feb 2025

@emka1 Tie žiletky to bol zabijak, kto nevie co to znamená nech si dá vybrať mandle po 40🙈, presne ako píšeš, dúfam ze už to nikdy viac nezazijem.

Strana
z2