icon

Problémy pri vyprázdňovaní

7. jún 2023

Ahojte,
Ak sú v texte chyby, tak sa ospravedlňujem, ale momentálne som tak vydesená, že som rada, že dokážem vôbec písať... Po pôrode mám problém s hemoroidom, ktorý ma občas trápi, ale nič závažné, sem-tam jasnočervená krv na toaletnom papieri... a dnes, keď som bola na wc, tak voda v mise bola zafarbená od jasne krvi, skoro som odpadla, keďže vyprázdňovanie bolo bezbolestné a toto sa mi nikdy nestalo... včera som ale jedla melón a paradajkovu polievku. Mohli mi aj tieto potraviny spôsobiť niečo také? Ak sa to aj zajtra objaví, tak pôjdem k lekárovi, len som chcela vedieť, či ma niektorá z vás podobnú skúsenosť. Ďakujem
..

bluemoon24
7. jún 2023

Pises, ze mas problemy s hemeroidem. Velky tlak na konecnik, mohl zpusobit prasknuti hemeroidu. Jasne cervena krev je vetsinou zpusobena problemem “dole” v travicim traktu. Hneda (natravena) krev ze strev je mnohem vetsi problem. Uzivas neco na hemeroidy? Snazis se mit stravu s dostatkem vlakniny, aby jsi se lepe vyprazdnovala?

autor
7. jún 2023

@bluemoon24 používam Factu masť. Jem ovocie aj zeleninu... napr. včera som zjedla zo zeleniny paradajkovú polievku a uhorku k toustu. Z ovocia som zjedla melón, nektarinku, broskyňu a banán. Zvyknem si robiť ovocné misy alebo smoothie. Keď zjem niečo ťažšie, tak si pre istotu dávam aj psyllium. Snažím sa vypiť 2l vody denne.

janikk54
7. jún 2023

no to vobec neznie dobre, ale aj sestra mala to iste. po porode sa jej vytvorilo zopar hemo, doteraz sa ich nedokaze zbavit. mala by si jednoznacne prijimat viac vlakniny.

erickatt
7. jún 2023

Neboj, ja to mam kazde leto. 2-3 dni cipok a gel a je po probleme.

jamimo
7. jún 2023

okoloidúca stolica môže spôsobiť ranku a hemoroid krváca. Čím skôr vyriešiš, tým lepšie, smer gastro= proktológia. Svokra má po pôrode už 46 rokov, nikdy to neriešila, má hemoroidy 4. stupňa, prolaps smerom von. Nosí vložku a obklady na konečníku celé roky čo ju poznám. Už len klasický chirurgický zákrok by to vyriešil, povedala, že v žiadnom prípade....

123miaa123
14. jún 2023

Ja som to mala po pôrode ...do dnes sa s tým trápim no je to oveľa lepšie som 5. Mesiac po pôrode...každý deň pijem napoj caro obsahuje veľa vlákniny, sušené slivky psylium, veeeela vody a občas, ak je to veľmi zle si robím kúpele z dubovej kôry pekne to pomáha a zasušuje prípadne si dávam masticku faktu,mastu, proctoglyvenol sú rôzne...🙂 Základ je nemať tvrdú stolicu čím mäkšia tým menej bolesti a lepšie vyprázdnenie...