Problémy pri vyprázdňovaní. Poradíte?
Ahojte ženy. Po pôrode sa mi objavili hemoroidy, ale nechcela som to riešiť kým ešte kojím, bo všade sa tak píše, že počas kojenia sa to riešiť nemá. Lenže sú tomu už tri týždne, čo chodím na veľkúú niekedy aj 5x denne, pričom z konečníka mi občas kvapne na papier číry vodnatý hlien. Mali ste podobný problém? Dnes som sa chystala k doktorovi, ale do 5.1. má dovolenku....Prosím tie, ktoré tento problém nemali, aby nepísali špekulácie, čo mi je, chcem vyjadrenie len od tých, ktoré sa s tým stretli.. Ďakujem.
no ja som az take ze hemoroidy nemala ale mala som po crevnych problemoch take ze cerstvy krv na toaletnom...a volala som na gastro a poradili mi bravcovu mast, normalnu z obchodu a natierat si to. ale neviem ake to mas vazne ja som mala len slabe a ani ma nic nebolelo, ale ta bravcova mast je najpribuznejsia telu, nic umele a drzala som ju v chladnicke a ked to bolo studene dobre mi to padlo. ale urcite by som sa aspon poradila s gastrologom.
Hemoroidy riesi chirurg, len pre istotu, lebo nepises, aky lekar. Na hemoroidy je najlepsia mas Faktu + liek Mobivenal. Podla mamily sa moze uzivat aj pocas dojcenia http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?... pripadne http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?.... Uziva sa tak ako lieky na predpis na hemoroidy Detralex, akurat je lacnejsi a volnopredajny, nepytaj sa na logiku. 🙂
Cize davkovanie: Pri akutnej hemoroidalnej epizode sa ma brat 2x3 tabletky denne pocas prvych 4 dni, potom 2x2 tabletky denne pocas dalsich 3 dni a potom udrziavacia davka 2 tabletky denne rano. Uziva sa s jedlom. Ak sa priznaky nezmiernia do 14 dni, je dobre ist za lekarom.
Zaroven je dobre co najviac zmakcit stolicu - vela tekutin, vlakniny, jogurtov, ovocia a zeleniny. Vzdy po potrebe sa treba umyt, najlepsie odvarom z dubovej kory.
Drzim palce, toto je velmi neprijemny problem. 🙂

Nepises, ci mas aj bolesti, resp. krvacanie. Mne sa hemoroidy spravia vzdy, ked si sadnem na nieco studene. A boli to priserne. Ked kojis, tak vela cipkov a masti asi nemozes. Pomahaju sedacie kupele v dubovej kore a "vetranie" postihnuteho miesta - ziadne umele a synteticke nohavicky, radsej cista bavlna alebo bez nich.. A viem, ze pri malom dietati to je problem, ale zbehni ku gastroenteorologovi, nech sa na to pozrie.