icon

Problémy s chrbticou po úraze

mackar3p
22. nov 2022

Ahojte.Nechcem sa sťažovať,ale nemám to ani komu povedať.V robote nenormálne trpím na chrbticu po úraze,čo sa mi stal už dávnejšie.Stále si poviem,že to dám,ale Ibalgin už pomaly jem ako cukríky,áno viem nemala by som,aj od lekárky mám predpísané liek
y,ale brala som ich 2roky a akurát mi to utlmilo,ale neliečilo.Bola som aj na rehabilitácii,ale po 3mesiacoch zas mi to začalo.Robím v obchode,ale iba na dohodu,lebo doktorka naposledy mi papier hodila do koša,čo som chcela ísť na tpp.A asi mala aj pravdu,že to nesmiem robiť.Stále sa nemôžem zmieriť s tým,že moje telo už nefunguje predtým.Chcela som ísť,že pôjdem na ten invalidný,ale môj ortopéd poviem to doslovne je blb.Asi sa pýtate,že prečo ale ako vám môže lekár povedať,že on by zvládal aj ľavou rukou písať pričom nešlo o písanie,ale o to,že neuznal,že asi krabicu budem rozbaľovať asi jednou rukou.Takže kvôli nemu si myslím mi to neuznajú.

pribinak
22. nov 2022

@mackar3p fo tak hľadať inú prácu? Invalidný je veľmi malo

gemerka17
22. nov 2022

@mackar3p a rehabilitácie ti pomáhajú? Nárok máš každé 3 mesiace po ukončení rehabilitácii, ak si VSZP. Inak tuším raz za pol roka má union a dôvera (neviem presne). Si si istá, že bolesti máš z predchádzajúceho úrazu ? Chrbát ma dosť veľkú paletu diagnóz a veľmi rýchlo pribudne ďalšia.

mackar3p
autor
22. nov 2022

@gemerka17 Áno mám to z toho predchádzajúceho úrazu.Ďakujem to som ani nevedela,že mám nárok,inak keď som začala už krívať až vtedy ma lekárka poslala na rehabilitácie.Rozmýšľala som,že aj lekárku zmením,lebo buď nie je v ambulancii ale nedvíha a keď prídete do čakárne sestrička vás vyhodí od dverí,že je covid.A to sa ešte treba objednať a ešte antigén test.

luccija
22. nov 2022

@mackar3p aky mas nalez?

mackar3p
autor
22. nov 2022

@luccija vyhodený stavec a artózu už v druhom štádiu

mackar3p
autor
22. nov 2022

@mackar3p Rozmýšľala som,že pôjdem k tomu Romanovi farkašovi a možno dá má do kopy a možno nie,neviem.Robotu si nemôžem poriadnu nájsť,lebo pozerajú na vás zato že ste mladá ako mladá tak musíte stíhať za dvoch ,čo nie je môj prípad,ale boli časy keď som stíhala aj za troch ale to som bola zdravá.Dokolečka dokola to je a už som unavená z toho rozmýšľam o smrti nie že by som si chcela dačo spraviť ale psychika.

januska12323
22. nov 2022

Lekár ti s vyhodenym stavcom dovolil robiť v obchode a naťahovať sa s kilami tovaru denne? Ak si nechceš zničiť zdravie hľadaj inú robotu, ak by ti vyšlo na invalidný tak si ho vybav. Pracovať môžeš aj s tým len niekde inde.

gabika128
22. nov 2022

@mackar3p podľa mňa ak ti rehabilitácie pomohli, tak jednoducho cvičiť musíš stále. Pokiaľ posilníš svaly odľahčiš aj chrbtici a aj žalúdku od liekov. To nefunguje 5ak, že si si odcvičila a koniec. Ľudia čo majú problémy s chrbtitcou by mali už cvičiť stále.

daniela2202
22. nov 2022

@mackar3p tak na toto určite invalidný nedostaneš. .... zmeniť prácu a cvičiť

luccija
22. nov 2022

@mackar3p tak si najdi inu pracu v novinovom stanku ci nieco fyz.nie tak namahave preco zrovna potraviny ?Taku dg ma vela ludia zial..

mackar3p
autor
23. nov 2022

@luccija potraviny preto lebo som to robila poznám to viem o čom je tá práca a som si myslela,že už sa cítim lepšie a mám na to,ale realita je inde už bohužiaľ.Áno máte pravdu, nedovolili by mi taký druh práce.Hľadala som takú prácu,aby nebola fyzicky náročná,ale prehodnotila som samú seba.

luccija
23. nov 2022

@mackar3p tak uz vies...problemy s chrbticou treba cvicit, cvicit, uvolnovat, posilnovat slabsie miesta da sa to riesit.Moja mama v 60 tke mala take problemy s platnickami, ze jej hrozila operacia blizko miechy zacala cvivicit pilates a uz 4 r ma pokoj neurolog nechcel verit.Zmen pracu a cvic

gemerka17
23. nov 2022

@mackar3p nárok na rehabilitácie treba určite využiť. Poslať na rehabilitácie ťa vie tvoj všeobecný lekár. Vždy ti ten výmenný lístok vie dať. Ja som tiež po úraze a chodím vždy keď to znova pustí poisťovňa už 3 roky. Takýchto pacientov na rehabilitáciách majú viacero, ktorí chodia pravidelne. S chrbticou najviac. Na rehabkách dostaneš rôznu elektroliečbu (magnet, laser, ultrazvuk atď a to ti môže pomôcť od bolesti). Cvičenie na chrbticu je dôležité, ale treba najprv posúdiť stav podľa magnetickej rezonancie a nastaviť vhodné cviky, aby nerobili viac škody ako úžitku. Tie rehabilitácie využívaj vždy keď sa dá, máš na to nárok.

@luccija porovnávať platničky s chrbticou po úraze nie je veľmi vhodné. Liečba môže byť odlišná. Nemáš tu aktuálny popis magnetickej rezonancie a konkrétne poškodenia. Cvičenie môže byť skôr doplnkové ako priorita číslo 1.