Problémy s jedlom v krku
Stáva sa mi ze mi akoby ťažko dole krkom ide jedlo.
Napríklad teraz som si dala chlebík vo vajíčku a keď som už dojedla mi to akoby stalo v krku , musela som si zapiť a potom takým tlakom to išlo pomaly akoby dole. Keby nemám vodu tak neviem 🤔
Na hadici som bola pred pár mesiacmi nemala som nič v krku , aj na sono štítnej som bola
Zobrali aj biopsii z pazeraku? Stáva sa Ti to častejšie?
Ja mavam podobne stavy ak mam velmi zablokovanu krcnu a hrudnu chrbticu
Aj ja To mávam. Tiež hlavne keď mám veľmi zablokovanu krčnu chrbticu a mám aj reflux, aj hrudnu. Ale to je jedno s druhým. Treba jesť pomaly a maximálne sa sústrediť na jedlo. Zvládnuť sa to dá ale je to nepríjemné
Tak toto môže mať viacero príčin a spadajú sem aj dg so spazmom svalstva, neurologické. Asi by som si všímala, či nemáš aj iné zdr. problémy.
Poznam ludi co to maju. Viem iba tolko ze ked ideme na obed, musia mat poruke vzdy daky napoj, bez toho nejedia
Ja mám tieto problémy pri refluxe
@maury viete mi prosím presnejšie opisat kedy to pociťujete ? Či aj na lacno hneď po prvom jedle , ako to cítite a či aj nejaké iné príznaky toho refluxu máte 🙏🏻 budem vám vďačná
Robili vam aj pasaz ezofagom? Pod rtg kontrolou prehltnrte susto a budu sledovat prehltaci reflex. Ako dlho to trva? Zhorsuje sa to?
@autorka často po nevhodnom jedle, niekedy to príde svojvoľne. Teraz v tehotenstve sa to zhoršilo, pretože na to nezaberajú lieky, ktoré som mala na potláčanie Ozion, Helicid. Musím napr pri spánku mať vyvýšenú hlavu, áno krčná chrbtica trpí, celkovo som si musela naštudovať, ktoré potraviny pri refluxe sú vhodné a ktoré nie a ktoré občas. Takže zbohom paradajky, produkty z paradajok, vadí mi aj vývar a polievky s vývarovým základom, surová cibuľa.. nájdete aj tu ten zoznam potravín a aj na nette. No a jedávať častejšie a menšie porcie. Odporúča sa po jedle hneď vstať a ísť sa prejsť pokiaľ je možnosť a na čerstvý vzduch, vyhýbať sa perlivým vodám, sladenym nápojom a nepiť spolu s jedlom ale niekoľko minút po jedle, ja sa snažím dodržiavať 20 minút. Keď zapijem hneď jedlo, tak u mňa je to ešte horšie. Áno je to dosť obmedzujúce, ale keď sa človeku darí dodržiavať zásady, tak ten pocit úľavy je na nezaplatenie.
@maury ďakujem ja práve nemám pocit že jedavam nejaké take potraviny 🤔
Skorej má zaujíma ako to presne pociťujete vy tie ťažkosti a aké ešte okrem teda zasekavanie v krku?
Cítite to aj cely deň v tom krku pri prehĺtaní slin ? Ja to cítim niekde v tej jamke na krku a teda mám z toho strach že sa udusim tým 🤔
@autorka áno pociťujem to. Snažím sa fungovať tak, ako som písala. Tu je ohľadom stravy https://www.ukkocaj.sk/blog/bezpecne-jedla-pri-.... Ďalšia vec, keď už to veľmi obmedzuje tak riešiť s lekárom a sú tam aj možnosti operačného zákroku, keď už to veľmi obmedzuje fungovanie.

Reflux?