icon

Problémy s koncentráciou

soulmaya
9. aug 2025

Ahojte. Prisla som sa s vami poradit, lebo vidim, ze uz mam velke problemy. Mam 37, nedavno som akurat zistila, ze mi chyba uz velmi dlho zelezo, vitamin B9 a teraz som ich zacala doplnat. Inak mam vitaminy, stitnu zlazu ok. Ja velmi casto zabudam kluce napriklad. Alebo idem na dovolenku, predtym sa prichystam, pobalim a kufor zabudnem doma. Ano, este mam aj problemy so spankom, ze ho mam dost povrchny, tiez uz zacinam so zmenami zivotneho stylu. Ale uz mi to pride velmi casto a robi mi to dost velke problemy. Napr. vcera som isla na kopec lanovkou, dole som si kupila listok. Cestou dole poobede zistim, ze nemam kluce. Boli cely cas na kase u tej panej. Den na to som isla zase na lanovku, kupila som si listok a hore zistim, ze nemam mobil. Moja prva myslienka bola, ze zostal v aute. Ok. Idem dolu, uz bolo vecer, na kase nikto nebol a ja zistim, ze nemam ani kluce od auta. Takze ani mobil, ani kluce. Nikde neboli. Na nic som si nepametala, bola som si skoro ista, ze vsetko som nechala v aute a auto sa po par hodinach zamklo. Tak som zavolala sluzbu, ci by mi nevedeli otvorit auto. Cakala som hodinu na nich, dosli, otvorili. Kluce ani mobil nikde. Vobec som si nevedela spomenut, kde to mohlo byt, ved hore som ten mobil vobec nemala. Nemala som ponatia. Auto museli odtiahnut na iste miesto k firme, mna sluzba zobrala domov. Na druhy den som sa tam trepala vlakom naspät. Kluce aj mobil niekto zhora doniesol este v ten den dole na kasu. Domov som dosla o 3 poobede od rana, smenu v praci som si musela vymenit. A som z toho cela smutna a sklamana, ze tak casto sa mi deju taketo veci. Co myslite? Nepijem, nefajcim, nedrogujem... Len, ked som v strese alebo zhone sa mi to moze stat alebo som niekedy proste nepozorna. Opytam sa aj lekara na to. Mali ste aj vy taketo problemy niekedy?
Viete ako by som to mohla zmenit? Pozdravuje Majka

marsmykkok
9. aug 2025

Ja to mám podobné, ale proste robím prevenciu a teda veci nestrácam/nezabúdam. Napríklad chcem zajtra odoslať poštu alebo vyhodiť oblečenie do kontajnera, tak proste okamžite si dám obálku na sedadlo spolujazdca alebo vrece s oblečením na zadné sedadlo a ráno nezabudnem. Nosím len malú kabelku kde nemám zbytočnosti a teda nezabudnem nič, prečo si mala kľúče v rukách? Nenosím napríklad ani dáždnik radšej ak vyslovene neprší, nech ho niekde nezabudnem, rovnako oblečenie radšej chvíľku vydržím v tričku krátkom ako mať aj mikinu a o 10 minút ju vyzliecť a niekde zabudnúť. Teda aj toto je cesta, proste snažiť sa fungovať tak, aby nebolo čo strácať a zabúdať.

anonym_64cba0
9. aug 2025

@soulmaya daj si predpísať Tebokan.Ako si na tom so stresom, úzkosti?Čo máš v hlave, keď tak zabudas na čo myslíš?

soulmaya
autor
9. aug 2025
@anonym_64cba0

@soulmaya daj si predpísať Tebokan.Ako si na tom so stresom, úzkosti?Čo máš v hlave, keď tak zabudas na čo myslíš?

@anonym_64cba0 Neviem, ci mam stres, iba rano, ked nestiham. Skoro vstavat nelubim. A ked zabudam, prave nemyslim asi na nic. Neviem.

billy_jean
9. aug 2025

Je to aj zelezom, ja to mam tiez. Kluce, mobil klasika vzdy. Tiez mam nizke zelezo, doplnam. Co nemam v kalendari v telefone, neexistuje, davam si tam vsetko. Hlavne klud, pockajme este o 20 rokov 🙂.

soulmaya
autor
9. aug 2025
@billy_jean

Je to aj zelezom, ja to mam tiez. Kluce, mobil klasika vzdy. Tiez mam nizke zelezo, doplnam. Co nemam v kalendari v telefone, neexistuje, davam si tam vsetko. Hlavne klud, pockajme este o 20 rokov 🙂.

@billy_jean :D presne. tiez terminy. to iste. a beries pravidelne zelezo? kontrolujes si to odberom krvi pravidelne, ci? 20 rokov je dost.

billy_jean
9. aug 2025
@soulmaya

@billy_jean :D presne. tiez terminy. to iste. a beries pravidelne zelezo? kontrolujes si to odberom krvi pravidelne, ci? 20 rokov je dost.

@soulmaya áno, chodím každý mesiac na odbery. Beriem železo 2 druhy, plus teraz zhanam melasu.

soulmaya
autor
9. aug 2025
@billy_jean

@soulmaya áno, chodím každý mesiac na odbery. Beriem železo 2 druhy, plus teraz zhanam melasu.

@billy_jean a mas ho teda dost? ci stale chyba?

billy_jean
9. aug 2025
@soulmaya

@billy_jean a mas ho teda dost? ci stale chyba?

@soulmaya stale chyba. Potom od toho ide dole aj tlak, to su take spojene nadoby. Ked sa toto stabilizuje, tak aj ta hlava sluzi lepsie.

soulmaya
autor
9. aug 2025
@billy_jean

@soulmaya stale chyba. Potom od toho ide dole aj tlak, to su take spojene nadoby. Ked sa toto stabilizuje, tak aj ta hlava sluzi lepsie.

@billy_jean ako je to mozne, ze doplnas a stale chyba??

billy_jean
9. aug 2025
@soulmaya

@billy_jean ako je to mozne, ze doplnas a stale chyba??

@soulmaya mne sa straca v traviacom trakte, nevstrebava sa mi dobre. Upozornovala ma gastro lekarka, ze to nastane. Idem teraz na hematologiu, co ona povie. Ale u mna to bude stabilny problem uz asi navzdy.

marca12
9. aug 2025

@soulmaya Toto,co opisujes mi skor pripada ako ADHD.

soulmaya
autor
9. aug 2025
@marca12

@soulmaya Toto,co opisujes mi skor pripada ako ADHD.

@marca12 len to nie.

soulmaya
autor
9. aug 2025
@billy_jean

@soulmaya mne sa straca v traviacom trakte, nevstrebava sa mi dobre. Upozornovala ma gastro lekarka, ze to nastane. Idem teraz na hematologiu, co ona povie. Ale u mna to bude stabilny problem uz asi navzdy.

@billy_jean to ma mrzi. snad sa najde u teba cesta z toho von.

lindous
9. aug 2025

Ja nechcem strašiť, ale toto je podľa mňa za hranicou bežnej roztržitosti, nepozornosti a zábudlivosti a opýtať sa doktora je určite správny krok, riešila by som to čím skôr... držím prsty

soulmaya
autor
9. aug 2025
@lindous

Ja nechcem strašiť, ale toto je podľa mňa za hranicou bežnej roztržitosti, nepozornosti a zábudlivosti a opýtať sa doktora je určite správny krok, riešila by som to čím skôr... držím prsty

@lindous dakujem, vidim to podobne. nepaci sa mi to, ale ze vobec. tie pripady pribudaju.

anonym_3c7a71
9. aug 2025

nemáš depresie? vtedy je problém s koncentráciou, a so spánkom.

soulmaya
autor
10. aug 2025
@anonym_3c7a71

nemáš depresie? vtedy je problém s koncentráciou, a so spánkom.

@anonym_3c7a71 nemam vdaka Bohu. Som ok psychicky.