icon

Problémy s krčnou chrbticou

6. jan 2026

Už pol roka chodím k dr. s tým že sa mi krúti hlava, mávam silné závraty, bolesti, pocit na zvracanie, zblednem a mám také kropaje nad perou a na čele. V práci si musím každú chvíľu sadnúť alebo ľahnúť a “prečkať”. Raz to vyustilo aj do odpadnutia v obchode, kedy ma odviezla sanitka, ale mala som vyšetrenia, ktoré mi robili v poriadku. Všeobecná mi stále hovorí že je to normálne, že to má dnes každý… Nemyslím si. PN som nebola 5 rokov, nechce ma dať ani na PN ani poslať ďalej, doteraz neviem čo mi je, nemám na papieri ani to že mám teda niečo s tou krčnou. Tak čo mám robiť? Kam sa pohnúť ďalej? Ako
volať si záchranku k točeniu hlavy a pocitu na zvracanie mi príde choré..

Strana
z2
anonym_e414e6
6. jan 2026
@eurosomar

@anonym_autor nie, je to uplne mimo. "fyzio" ti ne pomože. na sk evidovani lekari nepouživaju techniky, o ktorych hovorim.

@eurosomar ona nemá za sebou žiadne vyšetrenia, takže to ani nemusí byť z krčnej chrbtice,môže to byť vnútorné ucho, je zbytočné tu súkať dianózy, najprv musí zistiť príčinu

isis234
6. jan 2026

Choď svojej lekárke zajtra, povedz že žiadaš vyšetrenie na ORL a u neurologa. Pýtaj výmenný lístok. A ti ich nedá, hľadaj iného lekára.
Vyšetriť krv. Či náhodou nemáš intoleranciu na mlieko... podrobný rozbor krvi.
Závrate a pocit na zvracanie môže mať rôzne príčiny. Vyšetrenie ORL, vnútorné ucho-vestibulárne vyšetrenie (Bratislava, Dunajská Streda, Komárno, Banská Bystrica).
Najdi si recenzie u neurologov. Takých, ktorí ťa vyšetrenia. Nie lne predpíšu lieky od bolesti. Možno potrebuješ rehabilitácie ale také, ktoré ti uvolnia svalstvo. Jemná masáž.
Zvracanie môže byť aj príčina v žalúdku...strava..mliečne výrobky...
Nedaj sa odradiť u lekárov.

rozculena
6. jan 2026
@isis234

Choď svojej lekárke zajtra, povedz že žiadaš vyšetrenie na ORL a u neurologa. Pýtaj výmenný lístok. A ti ich nedá, hľadaj iného lekára.
Vyšetriť krv. Či náhodou nemáš intoleranciu na mlieko... podrobný rozbor krvi.
Závrate a pocit na zvracanie môže mať rôzne príčiny. Vyšetrenie ORL, vnútorné ucho-vestibulárne vyšetrenie (Bratislava, Dunajská Streda, Komárno, Banská Bystrica).
Najdi si recenzie u neurologov. Takých, ktorí ťa vyšetrenia. Nie lne predpíšu lieky od bolesti. Možno potrebuješ rehabilitácie ale také, ktoré ti uvolnia svalstvo. Jemná masáž.
Zvracanie môže byť aj príčina v žalúdku...strava..mliečne výrobky...
Nedaj sa odradiť u lekárov.

@isis234 pri vertigu býva pocit na zvracanie

isis234
6. jan 2026
@rozculena

@isis234 pri vertigu býva pocit na zvracanie

@rozculena ano . Preto to môže mať súvis so žalúdkom..intolerancia... alebo vysypané kryštáliky vo vnútornom uchu

motylik2559
6. jan 2026
@anonym_autor

@eurosomar Uvidíme, objednala som sa aj k fyzio

@anonym_autor Ahoj autorka, provokacne reci si nevsimaj. Kludne to moze byt cokolvek, napr. aj vertigo, ano kludne aj z krcnej, ale aj ine veci. Bolo by dobre, kebyze zajdes na ORL, neurolog. Ale urcite to nenechaj len tak. Inak este mi napada, nemas nejake uzkosti, ci nieco obdobne? Lebo napr. poznam osobku, ktorej sa toto zial deje, ked niekam ide mimo domu a je jedno kam-do prace, do obchodu a tiez sa stravuje zdravo, zije zdravsi zivotny styl...avsak vzdy ked je v obchode alebo po prichode do prace ju obleje studeny pot, obcas slabe trasenie akoby v zaludku, pocit na odpadnutie. Preto sa pytam aj na tie uzkosti. Kazdopadne nenechaj to len tak, drzim palceky. A uz len posledna vec, co sa tyka obvodacky, nenechaj sa odbit, razne ju poziadaj o vymenny listok, ze doteraz si mala u nej len preventivky, tak aky ma s tym vazena problem, alebo po pripade zmen ju pokial sa ti da,ze ta ina vezme...alebo posledna moznost, ale to taka rezervna, ze si zaplatis vysetrenia u sukromneho, ale to ozaj az keby sa to nedalo riesit inymi rieseniami.

autor
6. jan 2026
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, provokacne reci si nevsimaj. Kludne to moze byt cokolvek, napr. aj vertigo, ano kludne aj z krcnej, ale aj ine veci. Bolo by dobre, kebyze zajdes na ORL, neurolog. Ale urcite to nenechaj len tak. Inak este mi napada, nemas nejake uzkosti, ci nieco obdobne? Lebo napr. poznam osobku, ktorej sa toto zial deje, ked niekam ide mimo domu a je jedno kam-do prace, do obchodu a tiez sa stravuje zdravo, zije zdravsi zivotny styl...avsak vzdy ked je v obchode alebo po prichode do prace ju obleje studeny pot, obcas slabe trasenie akoby v zaludku, pocit na odpadnutie. Preto sa pytam aj na tie uzkosti. Kazdopadne nenechaj to len tak, drzim palceky. A uz len posledna vec, co sa tyka obvodacky, nenechaj sa odbit, razne ju poziadaj o vymenny listok, ze doteraz si mala u nej len preventivky, tak aky ma s tym vazena problem, alebo po pripade zmen ju pokial sa ti da,ze ta ina vezme...alebo posledna moznost, ale to taka rezervna, ze si zaplatis vysetrenia u sukromneho, ale to ozaj az keby sa to nedalo riesit inymi rieseniami.

@motylik2559 Ďakujem, určite sú tam aj nejaké psychické veci, hlavne po tej udalosti v nákupaku kde som akoby stratila vedomie nachvíľu, a prebrala sa na zemi, okolo mňa milion ľudí a moje uplakané dieťaťa. Takže odvtedy tam je určite aj niečo so psychikou, ale snažim sa, hovoriť si, že stalo sa to raz a už sa to nemusí stať nikdy.☺️

stanik_67
7. jan 2026

@anonym_autor mne na krcnu pomohol revitanerv strong. len to treba pekne postupne aj zacat uvolnovat, jemne cvicit atd.

diablikovci
7. jan 2026

Opýtaj sa lekárky, že keď odpadnes pri šoférovaní a nedaj bože sa čosi stane, či bude ona niesť zodpovednosť zato ?

Strana
z2