icon

Problémy s očným nervom: Skleróza multiplex?

5. dec 2025

Bola na očnom vyšetrení a poslali ju na MRI. Išla do nemocnice lebo dlho by čakala na termín na MRI a takto jej spravia hneď.
Ze musia vylúčiť najhoršie. Vraj lepší prípad bude skleróza multiplex.
Mali ste podobný problém?
Strašne sa bojím o ňu, plačem strašne, vrieskam pomôžte prosím vas. Strašne sa bojím o ňu. Idem za ňou letím do nemocnice strašne rýchlo. Prosím povedzte ze to nemôže byť nic vážne. Bud dnes alebo pondelok jej spravia MRI

anonym_523362
5. dec 2025

čo je to najhoršie. Ak je problém s očným nervom tak môže mať zelený zákal - postupná strata zraku.
nepíšeš či sa jedná o dieťa alebo staršiu osobu napr. 50+ . Pri starších je to žiaľ pomerne častá a vážna diagn.

autor
5. dec 2025
@anonym_523362

čo je to najhoršie. Ak je problém s očným nervom tak môže mať zelený zákal - postupná strata zraku.
nepíšeš či sa jedná o dieťa alebo staršiu osobu napr. 50+ . Pri starších je to žiaľ pomerne častá a vážna diagn.

@anonym_523362 ma 24 rokov priateľka

anonym_be0f6a
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_523362 ma 24 rokov priateľka

@anonym_autor neuritida, zapal ocneho nervu, musi byt hospitalizovana, dostane kortikoidy vo velkych davkach
Je to prvy priznak sklerozy multiplex alebo dalsich demyelinizacnych ochoreni je ich velmi vela

anonym_be0f6a
5. dec 2025
@anonym_523362

@anonym_523362 to nieje glaukom, na to mri nepotrebujes , neplet jablka s hruskami

anonym_523362
5. dec 2025
@anonym_be0f6a

@anonym_523362 to nieje glaukom, na to mri nepotrebujes , neplet jablka s hruskami

@anonym_be0f6a ok. nemusíš byť agresívna.

anonym_be0f6a
5. dec 2025
@anonym_523362

@anonym_be0f6a ok. nemusíš byť agresívna.

@anonym_523362 kde prosim ta si si v tych slovach nasla agresivitu?
Domyslela si si? To ma mrzi, za to ja uz nemozem to je nevyhoda pisaneho slova ale vyprosim si aby si ma nazyvala agresivnou ked som ti nic zle nenapisala

autor
5. dec 2025

Dúfam ze nebude nic vážne. Strasne sa bojíme celá rodina. 😢😢😢😢😢Este dnes jej spravia MRI

anonym_523362
5. dec 2025
@anonym_be0f6a

@anonym_523362 kde prosim ta si si v tych slovach nasla agresivitu?
Domyslela si si? To ma mrzi, za to ja uz nemozem to je nevyhoda pisaneho slova ale vyprosim si aby si ma nazyvala agresivnou ked som ti nic zle nenapisala

@anonym_be0f6a jasné ... vyprosila. 😝

anonym_be0f6a
5. dec 2025
@anonym_autor

Dúfam ze nebude nic vážne. Strasne sa bojíme celá rodina. 😢😢😢😢😢Este dnes jej spravia MRI

@anonym_autor uz neurobite nic treba cakat na vysledky

autor
5. dec 2025

Mala kliešťa cez leto ale nespravila si testy ci nemá boreliozu alebo nieco podobne

januska12323
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor viem, že je to ťažké ale musíš sa upokojiť ona potrebuje teraz podporu a nie aby ste sa všetci zrútili.

autor
5. dec 2025
@januska12323

@anonym_autor viem, že je to ťažké ale musíš sa upokojiť ona potrebuje teraz podporu a nie aby ste sa všetci zrútili.

@januska12323 veríme ze bude všetko v poriadku. Mysli na nás, modli sa

autor
5. dec 2025
@januska12323

@januska12323 prosím ta pekne

anonym_92db01
5. dec 2025

My sme to mali teraz v rodine. Vlastne to bolo len také vyvrcholenie posledného roka. Ale áno final bol zápal očného nervu, MRI a potom odber z likvoru. Chlapec (20).

autor
5. dec 2025
@anonym_92db01

My sme to mali teraz v rodine. Vlastne to bolo len také vyvrcholenie posledného roka. Ale áno final bol zápal očného nervu, MRI a potom odber z likvoru. Chlapec (20).

@anonym_92db01 nieco ma zvýšené v oku

autor
5. dec 2025
@anonym_92db01

@anonym_92db01 ako dopadol? Co mu pomohlo?

anonym_92db01
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no zistená skleróza multiplex a zahájená liečba kortikoidmi na stiahnutie zápalu.

sisa_s
5. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak chces, mozes mi poslat lek.spravu z ocneho vysetrenia, vysvetlim, co nasli a aky bude asi dalsi postup

rozculena
5. dec 2025

@anonym_autor už viete diagnózu?

autor
5. dec 2025
@rozculena

@sisa_s este nic nevieme.
@rozculena este nebola na vyšetrení. Ale vidí tak ze rovno normálne vidí ale ked pozrie nižšie tak rozmaznane do siva. Bol som za ňou ju trošku potešiť, podporiť ju ze bude všetko v poriadku a este dnes má narodeniny 😢.
Nie takto sme plánovali. Ach bože som totálne zruteny psychicky. Na hrudi cítim tlak, bolesť.
Citat vidí, ale mala taky test ze mala stláčať nejaký ovládač ked bude vidieť nejakú bodku a dole nevidela ziadne bodky. Robili CT ze ma opuch, nevedia viac, tak ju museli hospitalizovať musí ísť ja MRI

autor
5. dec 2025
@rozculena

@rozculena už ju práve brali na MRI. Budem písať ak budem vedieť viacej. Držte palce. Som totálne psychicky na dne ale ze totálne kao

autor
5. dec 2025

Bojím sa strašne o ňu strašne sa Bojím 😢😢😢

rebellefleur
5. dec 2025

@anonym_autor ja mam sklerozu multiplex a ano, aj mne robili vysetrenie s bodkami a nasledne mri a posledna bola lumbalka na potvrdenie

rebellefleur
5. dec 2025

@anonym_autor to vysetrenie s bodkami sa vola evokovane potencialy..

autor
6. dec 2025
@rebellefleur

@anonym_autor ja mam sklerozu multiplex a ano, aj mne robili vysetrenie s bodkami a nasledne mri a posledna bola lumbalka na potvrdenie

@rebellefleur ty si tiez tak videla ako priateľka vidí?

rebellefleur
6. dec 2025
@anonym_autor

@rebellefleur ty si tiez tak videla ako priateľka vidí?

@anonym_autor ja som prestala vidiet uplne na jedno oko. Neuritida, kortikoidmi to napravili.

autor
6. dec 2025
@rebellefleur

@anonym_autor ja som prestala vidiet uplne na jedno oko. Neuritida, kortikoidmi to napravili.

@rebellefleur co tebe zistili? Aka bola príčina? MRI co ukázalo? Robili ti aj punkciu?

rebellefleur
6. dec 2025
@anonym_autor

@rebellefleur co tebe zistili? Aka bola príčina? MRI co ukázalo? Robili ti aj punkciu?

@anonym_autor vyssie som ti pisala, ze robili mi aj punkciu a mam sklerozu multiplex

autor
6. dec 2025
@rebellefleur

@anonym_autor vyssie som ti pisala, ze robili mi aj punkciu a mam sklerozu multiplex

@rebellefleur ona ma ložisko. Co to znamená? Mala si aj ty?