Problémy s pľúcami: Riešenie pre pretrvávajúce ťažkosti
Ahojte, pred 19sti rokmi som mal spontánny pneumotorax pravej časti bol som liečený a zoperovaný vo Vyšných Hágoch. Od vtedy som nemal problém s pľúcami dokonca som aj fajčil až kým som nedostal korónu. Mal som ľahký priebeh max. som necítil čuch a chuť a mierne zvýšenú teplotu. Od vtedy čo je snáď 4 roky cítim stále tlaky na boku pri rebrách v pravo aj v ľavo dokonca aj za pravou lopatkou. Je to skôr pichanie alebo pocit ako keby mi dakto tlačil do rebier keď cítim parfum, spotených ľudí, dym z cigariet, vydýchaný vzduch miestnosti, varenie. Niekedy mam mierne závrate a pocit dýchavičnosti. Mam pocit že sa to iba zhoršuje a Dr. obvodný aj pľúcny mi nevedia nič nájsť robili mi RTG, CT, EKG, a všetko bolo v poriadku. Viete mi poradiť čo sa so mnou deje alebo stretol sa už niekto s takýmto prípadom??? Ďakujem za všetky odpovede.

Nemam sice to iste co ty, ale podobne symptomy. Pred koronou fit, 2 roky som nemal ani chripku a liecenie vzdy v pohode bez vacsej navstevy lekara.
Po korone zrejme trvale nasledky. Tiez som bol pred dvoma rokmi na Hagoch na RTG kedze som aj mesiace po korone pocitoval tupu bolest na hrudniku pocas kasla. Nic mi na snimku nenasli.
Minulu jesen viac nez dva mesiace chory, dychavicnost, kasel a prehnana tvorba slin co sa prejavovalo zalepenym krkom. Jednu noc som mal taky silny kasel, ze som sa citil akoby som sa topil. Chvalabohu som stihol dojst do kupelne a napit sa vody. Ani lieky ani antibiotika nezaberali.....proste nic.
Beriem to ako to je....Ak fajcis tak prestan. Ja som fajcil nepravidelne, ale pomohlo mi prestat. Zrejme to zhorsovalo stav. Momentalne znovu zdravy.
Kolega podobny priebeh. Extreme zachvaty kaslu a bolest na hrudi. Tiez mu lieky nezaberali. Myslim, ze mnoho ludi ma akesi trvale nasledky. Minimalne viem u seba porovnat pred a po stav, ale ci je to reakcia na covid alebo vakcinaciu tazko povedat.
Zit sa s tym da, ale problem je pocas choroby ked je virus antirezistentny a lieky vobec nezaberaju noo...