Problémy s pravidelným vyprázdňovaním
Ahojte! Má niekto problém s tým, že 4 - 5 hodín sedí na záchode a nevie sa vyprázdniť, pričom sa nejedná o tvrdú stolicu! Vôbec! Napriek tomu, že chodíme k lekárovi, žiadne dobré výsledky. Nie je to prechodný stav - trvá už viac ako rok a stav sa zhoršuje,
Sem tam sú dni, ak sa to podarí a potom opäť starý problém.
Prosím, ak niekto má taký problíém alebo viete o niekom, resp sa lieči ozvite sa, lebo ja som už úplne vyčerpaná z problému mojej dcéry. Nejedná sa o dieťa, ale dospelú osobu,
Ďakujem
@gabesz1 ako často chodí na wc?aké mala vyšetrenia?
V prvom rade pitný režim, vlákninu, pohyb...ak nepomôže tak glycerínovy cipok a k lekárovi.Nie je nutné chodiť každý deň ani každý druhý.Vylucit intolerancie, psychiku...nie je dôvod tam sedieť, keď jej to nejde.
Hlavne polievky, kvalitný ľanový olej, ovsené kaše, vločky do polievky, jablka, slivky, hrušky so šupkou
Ak nemá tvrdú stolicu má len lenivé črevo nedávala si predtým prehanadla, čipky?Ja som to absolvovala s dcérou ona málo píla, keď bola menšia.Pridala som viac vlákniny a upravilo sa to.Masaz brucha, pohyb sklapačky, chôdza... Mne povedal chirurg, že môže ísť aj raz za 4 dní, ale stolica nesmie byť vysušená bobkovita
@gabesz1 ako často chodí na wc?aké mala vyšetrenia?
V prvom rade pitný režim, vlákninu, pohyb...ak nepomôže tak glycerínovy cipok a k lekárovi.Nie je nutné chodiť každý deň ani každý druhý.Vylucit intolerancie, psychiku...nie je dôvod tam sedieť, keď jej to nejde.
Hlavne polievky, kvalitný ľanový olej, ovsené kaše, vločky do polievky, jablka, slivky, hrušky so šupkou
Ak nemá tvrdú stolicu má len lenivé črevo nedávala si predtým prehanadla, čipky?Ja som to absolvovala s dcérou ona málo píla, keď bola menšia.Pridala som viac vlákniny a upravilo sa to.Masaz brucha, pohyb sklapačky, chôdza... Mne povedal chirurg, že môže ísť aj raz za 4 dní, ale stolica nesmie byť vysušená bobkovita
Ďakujem Lucia za tvoju reakciu. Aspoň niekoľko správnych pripomienok. Ona asi dostala nejakú infekciu čo lekári zanedbávajú. Už všetky vyšetrenia sme prešli, po operácii slepého čreva sa to rapídne - ale rapídne zhoršilo! žiaľ!

Aj ja chcem mat toľko voľného času. 5 hodín sedieť na wc