icon

Problémy s vybavením žiadanky na magnetickú rezonanciu u neurológa

11. sep 2025

Aké máte skúsenosti s prvou návštevou, dávajú vám hneď žiadanku na ct alebo magnetickú alebo to naťahujú a najprv urobia rengen ktorý väčšinou nič neukáže a potom vás posielajú na rehabilitáciu? Prečo je také ťažké vypísať žiadanku na magnetickú?

balerina2025
11. sep 2025

lebo MRI vysetrenie je drahe. a caka nan vela ludi, malo pristrojov.
moja lekarka ma problem ma poslat na obyc sono, co ti poviem. chora doba. a mozem sa opytat aky mas problem ci nemame podobne?

autor
11. sep 2025
@balerina2025

moja lekarka ma problem ma poslat na obyc sono, co ti poviem. chora doba. a mozem sa opytat aky mas problem ci nemame podobne?

@balerina2025 áno ja rozumiem tak aspoň CT,fakt sa človek musí doprosovat, ja chápem aj lekárov že každý by chcel mr aj keď není dôvod, aké taký ktorý na to dôvod majú nechcú dávať

autor
11. sep 2025
@balerina2025

@balerina2025 mám problém s krčnou chrbticou, ale už je to neunosne, točí sa mi hlava ,je mi na zvracanie,mám hrozne tlaky vzadu v hlave a v krku,no proste šialené v noci ma budí bolesť, už sa nechcem len dopovať tabletkami, rada by som vedela či tam nemôžem mať niečo zaseknute pricviknute , či není platnička vyskočena nech to uz dokážem konečne riešiť, nedokážem už pomaly fungovať pri malom synovi

balerina2025
11. sep 2025
@anonym_autor

@balerina2025 mám problém s krčnou chrbticou, ale už je to neunosne, točí sa mi hlava ,je mi na zvracanie,mám hrozne tlaky vzadu v hlave a v krku,no proste šialené v noci ma budí bolesť, už sa nechcem len dopovať tabletkami, rada by som vedela či tam nemôžem mať niečo zaseknute pricviknute , či není platnička vyskočena nech to uz dokážem konečne riešiť, nedokážem už pomaly fungovať pri malom synovi

@anonym_autor aj ja mavam silne bolesti hlavy v zahlavi hlavne, teda to kde boli

autor
11. sep 2025
@balerina2025

@anonym_autor aj ja mavam silne bolesti hlavy v zahlavi hlavne, teda to kde boli

@balerina2025 pomaly už všade, za usami zvyknem mať zvieracie tlaky a často aj vzadu na temene hlavy, niekedy to vysreluje az hore ,bolia ma aj ruky z toho no proste hrôza nikdy som si nemyslela že krcna môže urobiť takéto sarapaty, tlak mi z toho vyskakuje hore

balerina2025
11. sep 2025
@anonym_autor

@balerina2025 pomaly už všade, za usami zvyknem mať zvieracie tlaky a často aj vzadu na temene hlavy, niekedy to vysreluje az hore ,bolia ma aj ruky z toho no proste hrôza nikdy som si nemyslela že krcna môže urobiť takéto sarapaty, tlak mi z toho vyskakuje hore

@anonym_autor mam presne toto iste, plus platnicka plus noha. zatial mam rtg len. mna prevazne boli prava ruka. uz dlho a prava cast hlavy ....hrozne je to.

autor
11. sep 2025
@balerina2025

@anonym_autor mam presne toto iste, plus platnicka plus noha. zatial mam rtg len. mna prevazne boli prava ruka. uz dlho a prava cast hlavy ....hrozne je to.

@balerina2025 a predpokladám že ten neukázal vôbec nič , to je katastrofa človek nech sa trápi bolesťami kym ho lekár niekam pošle. Sa tú musíme doprosovat lekárom na mr

balerina2025
11. sep 2025
@anonym_autor

@balerina2025 a predpokladám že ten neukázal vôbec nič , to je katastrofa človek nech sa trápi bolesťami kym ho lekár niekam pošle. Sa tú musíme doprosovat lekárom na mr

@anonym_autor ukazal, platnicka ....zatial mam len rtg krizov a stehna

autor
11. sep 2025
@balerina2025

@anonym_autor ukazal, platnicka ....zatial mam len rtg krizov a stehna

@balerina2025 a krcnu nekontrolovali na rtg?

balerina2025
11. sep 2025
@anonym_autor

@balerina2025 a krcnu nekontrolovali na rtg?

@anonym_autor to ma nenapadlo skontrolovat , sprosta som. ale idem k neuroogovi poviem ake mam potiaze..idem aj k ortopedovi

anonym_62b7bc
11. sep 2025
@anonym_autor

@balerina2025 áno ja rozumiem tak aspoň CT,fakt sa človek musí doprosovat, ja chápem aj lekárov že každý by chcel mr aj keď není dôvod, aké taký ktorý na to dôvod majú nechcú dávať

@anonym_autor podla potiazi

autor
11. sep 2025
@anonym_62b7bc

@anonym_autor podla potiazi

@anonym_62b7bc áno chápem to už človek aby umieral aby ho niekam poslali

anonym_983541
11. sep 2025

@anonym_autor No a bude to len horšie niekde už nechcu robit MR ambulantnym.pacientom, nema to kto popísať. 🤷🏼‍♀️ chybajú lekari ako aj iný zdravotníci, za chvílu bude kolabs.

anonym_af0065
12. sep 2025
@anonym_983541

@anonym_autor No a bude to len horšie niekde už nechcu robit MR ambulantnym.pacientom, nema to kto popísať. 🤷🏼‍♀️ chybajú lekari ako aj iný zdravotníci, za chvílu bude kolabs.

@anonym_983541 nam dali mr v nemocnici az po tyzdni, rakovina a bolesti.podotykam pacient leziaci v nemocnici.

majamat
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_62b7bc áno chápem to už človek aby umieral aby ho niekam poslali

@anonym_autor pocity a realne poskodenie organizmu sa mozu rozchadzat.
mozeme mat pocit ze "umierame" pricom poskodenie je v mnohych pripadoch bezne, caste a hlavne aj tak sa vacsinou sa tym neda moc robit.
co sa tyka pohyboveho aparatu,c asto problemy zhorsuje pridruzeny opuch, cize silne priznaky nemusia znamenat hned silne poskodenie.
preto postup pri takychto tazkostiach nie je hned utekat na MRI, lebo mnohe by boli zbytocne, ale skusit ine liecebne metody a ak nezaberu, potom MRI. samozrejme je to individulalne, lebo ak dr najde neurolog. priznaky, ktore vyslvoene anzancuju vyraznejsie poskodenie, moze poslat hned.

taketo tazkosti v roznych castiach chrbtice ma kazdy druhy clovek a teda nemoze ist kazdy na MRI. CT nema velky vyznam lebo neukaze makke tkaniva.

balerina2025
12. sep 2025
@majamat

@anonym_autor pocity a realne poskodenie organizmu sa mozu rozchadzat.
mozeme mat pocit ze "umierame" pricom poskodenie je v mnohych pripadoch bezne, caste a hlavne aj tak sa vacsinou sa tym neda moc robit.
co sa tyka pohyboveho aparatu,c asto problemy zhorsuje pridruzeny opuch, cize silne priznaky nemusia znamenat hned silne poskodenie.
preto postup pri takychto tazkostiach nie je hned utekat na MRI, lebo mnohe by boli zbytocne, ale skusit ine liecebne metody a ak nezaberu, potom MRI. samozrejme je to individulalne, lebo ak dr najde neurolog. priznaky, ktore vyslvoene anzancuju vyraznejsie poskodenie, moze poslat hned.

taketo tazkosti v roznych castiach chrbtice ma kazdy druhy clovek a teda nemoze ist kazdy na MRI. CT nema velky vyznam lebo neukaze makke tkaniva.

@majamat pri platnicke staci rtg?

autor
12. sep 2025

Vďakabohu mne dnes pani doktorka vypísala ziadanku na mr ,som veľmi rada

majamat
12. sep 2025
@balerina2025

@majamat pri platnicke staci rtg?

@balerina2025 pokial viem, o rtg som nic nepisala. ina CT je vlastne rtg, len inym sposobom.

balerina2025
12. sep 2025
@majamat

@balerina2025 pokial viem, o rtg som nic nepisala. ina CT je vlastne rtg, len inym sposobom.

@majamat ja som polozila otazku pomimo, ze ci staci ze na platnicku mam rtg snimok ci nahodou nevies. dakujem

janka1224
12. sep 2025

Mne neurológ predpísal žiadanku až po dvoch rokoch ťažkostí .

majamat
12. sep 2025
@balerina2025

@majamat ja som polozila otazku pomimo, ze ci staci ze na platnicku mam rtg snimok ci nahodou nevies. dakujem

@balerina2025 nie nestaci, ale kazdy nema vyskocenu platnicku. niekedy to moze byt pretazenie + pridavny opuch.
rtg sa robi orientacne. no ak by doslo k vyskoceniu platnicky,a si skor k vyraznemu, aj na rtg zbadaju rozdiel, ale neuvidia detaily.