Problémy s vysokým tlakom a strachom
Ahojte potrebujem to dostať zo seba von ..ide o to ze v jeden den mi prišlo zle z rozculenia vysoký tlak tep šla som na pohotovost tam mi dali tensiomin pod jazyk a odporučili na obvodnu ktorá ma nechala na magnerote a poslala na interne odtiaľ na endo kde mi bola zistená inzulinova rezistencia..ale tlak mi niekedy stúpol aj na 150/100 s tým ze mi bolo bud teplo alebo zima ..mam za sebou vysetrenie na tetaniu ta je negatívna, hormóny mam tiež v poriadku, aj štítnu žľazu, aj adrenalín, aj obličky... par krát sa mi stalo ze som sa zobudila ze je mi teplo alebo mam triasku ...beriem lieky na tlak concor combi 5/5 ale mala by som prejsť na prestance initio a metoprolol ale nie to som chcela ...ide o to ze som uz 3ti mesiac na pn skrz toho ze som brala ine lieky a nedávala som to teraz beriem concor combi a som úplne taka bez života nic ma nebaví na nic nemám chuť proste zo všetkého mam strach každý den ma chytá plač a niekedy neviem ani prečo...proste toto som neni ja co s tým mám robiť uz rozmýšľam ze navštívim nejakého psychológa alebo psychiatra...takto to ďalej nemôže ísť a ja nemôžem takto fungovať...
Kardio? A kľudne aj toho psychológa.
nepoznam vsetky tvoj elieky ale asi by som sa pozrela na to co mas predpisane (alebo si mala) ake to ma vedlajsie ucinky. Je dost mozne, ze niektore z toho netolerujes a sposobuje ti to tieto stavy. Zaciatky panickeho ataku, ked mas zo vsetkeho strach a chyta ta plac. Ja nie som lekar ale pride mi to ako hormonalna nerovnovaha, ktoru mozu sposobit aj tie lieky. Vrat sa k lekarke a popytaj sa na to. Nie ze ti to len vadi ale doslova, ze ti to komplikuje zivot a nevies normalne fungovat, co potrebujes. Samo od seba sa to nestane rovnako ani zo dna na den. Ale toho psychologa vyhladaj kludne. To ti nijako neublizi a je dost mozne, ze aj on pride na pricinu. Drzim palce - urcite to bude casom v poriadku. Len to ries.
@anonym_autor psychiater na nastavenie liecby a psychoterapia u psychologa
@anonym_autor a hormóny máš ok, po ženskej stránke? nejdeš do prechodu?
@elenka.k ano mam v poriadku ...mam 30rokov tak hádam nie
nepoznam vsetky tvoj elieky ale asi by som sa pozrela na to co mas predpisane (alebo si mala) ake to ma vedlajsie ucinky. Je dost mozne, ze niektore z toho netolerujes a sposobuje ti to tieto stavy. Zaciatky panickeho ataku, ked mas zo vsetkeho strach a chyta ta plac. Ja nie som lekar ale pride mi to ako hormonalna nerovnovaha, ktoru mozu sposobit aj tie lieky. Vrat sa k lekarke a popytaj sa na to. Nie ze ti to len vadi ale doslova, ze ti to komplikuje zivot a nevies normalne fungovat, co potrebujes. Samo od seba sa to nestane rovnako ani zo dna na den. Ale toho psychologa vyhladaj kludne. To ti nijako neublizi a je dost mozne, ze aj on pride na pricinu. Drzim palce - urcite to bude casom v poriadku. Len to ries.
@zuzikak od mája do polky júla som brala concor potom skrz jedného vyšetrenia isoptin (pri nom plac každý druhý den a to taky ktory neviem ovládať) a teraz concor combi a pri každom je napísaná uzkost a depresie
@anonym_autor psychiater na nastavenie liecby a psychoterapia u psychologa
@anonym_c98f69 chystám sa len sa bojím ze som až tak zle na tom ze skončím na antideprwsivach
Kardio? A kľudne aj toho psychológa.
@januska12323 kardio mam len hranicnu veľkosť ľavej komory inak vsetko ok
@anonym_autor tak to určite nie, fakt si ešte mladá,
tie lieky, čo berieš - môžu sa kombinovať?
@elenka.k beriem len concor combi 5/5 na tlak a metfogamu na inzulinovu rezistenciu
prečítaj si vedľajšie účinky
prečítaj si vedľajšie účinky
@elenka.k no mam prečítané viem ze je tam uzkost a depresia
@anonym_c98f69 chystám sa len sa bojím ze som až tak zle na tom ze skončím na antideprwsivach
@anonym_autor tak ako ked ti to pomoze na co cakat
Zacat s liecbou nemusi byt predsa dozivotna , mas sancu na zlepsenie a pre tvoj akysi nevysvetlitelny strach chces nadalej takto zit?
Preco
@anonym_autor tak ako ked ti to pomoze na co cakat
Zacat s liecbou nemusi byt predsa dozivotna , mas sancu na zlepsenie a pre tvoj akysi nevysvetlitelny strach chces nadalej takto zit?
Preco
@anonym_c98f69 nechcem takto žiť v strachu ze co bude a nebude ..uz teraz je to ťažké
@anonym_c98f69 nechcem takto žiť v strachu ze co bude a nebude ..uz teraz je to ťažké
@anonym_autor tak naco cakas? Chod a ries to
Vie ti to sivalitnit zivot
@anonym_autor tak naco cakas? Chod a ries to
Vie ti to sivalitnit zivot
Neviem na co čakám..
Tvoj problme bude viac v hlave ako zdravotny. Ty sa proste prilis bojjis. CHod naozaj ako ti odporucaju, neboj sa ani antidepresiv ani nicoho, proste ak treba neda ti ich lekarka len tak. Kludne ten tlak moze byt prave zo psychiky tiez a tym padom cela ta tortura vysetrenia, lieky a strachy = su zbytocne. Neprospieva velmi prilis sa sledovat.
Merias si tlak pravidelne v klude, pokoji, tak ako sa ma? ci si vynervovana, vyleti ti hned ako sa pozries na tlakomer... ? poznacujes si to?
Ako schvalne sa toto pytam, lebo nejdem sa rozpisovat, tiez mi nasadili lieky na tlak, aj ked vysoky ho vobec nemam a uz vobec nie na liecbu, len na zaklade toho ze sem tam vybehne, inak domace merania ak som v klude su v klude a mala som z toho neskutocne stavy, zavraty problemy so spankom, hucanie v hlave, a neskutocne mi skakal tlak, prave pocas brania liekov.
Ty si velmi ustrachana a upanikovana, sledujes sa, prost emusis zacat u toho psychologa/psychiatra. A zlepsi ti zivot prave to ze sa skludnis, zivotny styl si popravis, napr. zacni viac chodit von, cvicit, menej sa stresovat z toho preco ti je toto a hento.
Neviem na co čakám..
@anonym_autor evidentne to velmi potrebujes lebo sama nevies ani co so zivotom nie toboz s liecbou
Bude sa to zhorsovat ked to nezacnes riesit, neviem na co cakas na buduce leto?
@anonym_autor zobudit sa na triasku to mavam ako panicky atak. Skus toho psychologa psychiatra, len si priprav penazenku 🫤
@elenka.k beriem len concor combi 5/5 na tlak a metfogamu na inzulinovu rezistenciu
@anonym_autor a preco si vlastne na PN? concor a metfogamma sa bezne berie spolu, skor to u teba bude psychicke, objednaj sa psychiatrovi
@elenka.k no mam prečítané viem ze je tam uzkost a depresia
@anonym_autor tak vidíš, nesmieš myslieť na škaredé veci, musíš byť pozitívne naladená, si mladá, nenechaj si dodrbiť život
ináč zmena teplôt tela - je aj v tých vedľajších účinkoch,
skús sa opýtať dr, či ti nemôže zameniť lieky, možno si už dlho doma , nájdi si nejaký koníček , zamestnaj si myseľ trebars nejakou knihou, začni pozerať seriály ....

@anonym_autor a hormóny máš ok, po ženskej stránke? nejdeš do prechodu?