Problémy so stolicou po operácii žlčníka
Ahojte.Som zhruba 2-3 týždne po operácii žlčníka.Bolesti už nemám,žlč.diétu dodržiavam ale trápi ma jedna vec.Ide o to,že ešte pred operáciou ma trápili črevné problémy.Kritické to je ráno po zobudení nalačno.Neraňajkujem a predsa musím ísť na velkú 3-4 krát.Stolica je niekedy normálna až na druhý a tretí krát už nie.Vyzerá ako blato ,niekedy zapácha,niekedy v nej sú nestrávené zvyšky jedla.čo som ešte začala pozorovať je hlien,ktorý niekedy vyjde spolu so stolicou.Potom na to že vela moc nezjem počas dňa ,tak je stolice vela,a niekedy sa stane že stolice je málo .Jem zeleninové polievky,kur.mäso,ryžu,zemiaky,cestoviny .Biele pečivo nejem a ani mliečne výrobky.Zjem aj presnidávky s bebe keksami-tie s červeným obalom.Ale čo ma ešte najviac trápi je to,že moja váha je vlastne podváha.Som vlastne za tri roky schudla 20 kíl.A to je sakra extrém,kedže moja výška je 153cm.žlčník mi nevybrali celý pretože bol v dobrom stave ,len vybrali mi kamene.Začínam sa obávať,že to môže byť niečo horšie.Napr.celiakia nakolko mám ešte aj nepotvrdená intoler.na laktozu.Všetko sa predtým začalo zápchou a odvtedy mám takéto problémy.Viem,že som mala vtedy aj problémy s pleťou,a teraz už nemám.Na wc chodím aj po jedle.A niekedy aj večer.Myslela som si,že to mám zo žlčníka,no ani po operácii to neprešlo.Ja viem,že 2-3 týždne je málo na to,ale predsa mi tu niečo nesedí.Tak sa chcem opýtať ,že či niekto nemá s týmto skúsenosti?
@simsalabim myslim, ze cca ako ty (nemam papiere - ale neviem, ci 15 ci 20 mm) - ale ja som mala zachvat - najprv prvy, ten som nejako uspesne odignorovala, potom o pol roka druhy (na dovolenke za hranicami) - a to som uz sla na sono. a o dva mesiace ma operovali. zlcnik nebol zapaleny, ale teda tie zachvaty neboli med lizat, tak som to dala von, najma ked mi dok hovoril, ze to moze skoncit zapalom a pruserom. mam v okoli par ludi bez zlcnika a v pohode funguju ... ja som si kamen asoi vypestovala v prvom tehotenstve, tetu dokonca operovali ako tehotnu akutne kvoli kamenom ...
@simsalabim takze za mna radsej von .. inac ja som mala prvy zachvat po jahodovom smoothies (jadierka) a druhy po toastoch s arasidovym maslom a jahodovym dzemom - tam jadierka neboli, tak neviem, ci to maslo uradovalo, ci co .... po operacii bez problemov, max si davam pozor na vyprazany syr s atarkou a podobne bomby, ktore aj tak nemusim ...
@ukulela dik. Mne sa pod noz nechce, kedze problemy v podstate nemam 🤔 Zistene nahodne. Moja obvodna sa na mna hneva, ze treba operovat, ked je to v klude. Ale vsade citam, ze mnohi ludia s tym ziju bez problemov.... a ten zlcnik predsa len nejaku funkciu ma. Jadierkove veci jem denne, moj ranajkovy standard su rozmrazene ribezle, biely jogurt a musli.
@simsalabim ja som pri prvom zachvate myslela, ze mam infarkt. ak by som sa tej bolesti vedela vyhnut, tak si ho dam vybrat dopredu. je to jedna z troch najhorsich bolesti. stihla som do operacie este par zachvatov, ale uz som vedela, co to je. mala som ich relativne casto. mam velmi vysoky prah bolesti, ale toto bolo fakt strasne. mala som od zlcnika aj zapalenu pecen. zhorsene pecenove testy odvtedy mavam. dala by som vtedy sj ruku odrezat, len nech ma zoperuju, co najskor. jedina chyba bola, ze ma lekar ukecal na klasicku operaciu a nie laparoskopicky. suhlasila by som vtedy so vsetkym. spravilo sa mi tam vela zrastov a svalstvo na tej polovici brucha mam o par cm nizsie ako na lavej strane. mala som kamene a piesok v zlcniku a kamen aj v zlcovode. ja by som sla na operaciu, kym sa to nestihne zhorsit
@lyci dik za skusennost. Ja fakt vaham, lebo problemy nemam, nalez na zlcniku je nahodny a nemeni sa uz cca 3 roky. Obavam sa komplikacii potom po operacii 🤔
Chcem sa ešte opýtať.Rada by som sa chcela dať do nejakej skupiny pre celiatikov,no neviem či tu na MK alebo na FB sú nejaké skupiny?
Ahojte. Neviem ci mi tu ešte niektorá odpíšete ale skúsim. Dievčatá ja mam opačný problém. Som 3 týždne po operácii ale ja som zapečena väčšinou. A čím viac jedla skúšam tým je to horšie 🤷🏼♀️ mne to začalo po pôrode ze sa mi nedalo vy💩 poriadne, jednoducho som nevedela všetko dostať von a potom mi to tam tlacilo v konecniku a spôsobovalo bolesti brucha a pod. Prišli koliky a operácia. Myslela som si ze operácia pomôže- mala som veľa malých kamienkov, blato aj polypy ale zjavne nie. Každého koho po žlčníku poznám mal skôr prehánky a ja som zapecena. Nemali ste to niekto alebo neviete poradiť? 🙏🙄
@vlcik1 zatial nie... kvoli covidu som sa do nemocnice nehrabala. Ale obvodna ma dost nabada, kamen uz je skoro 2cm, polypy sa nemenia. Zasadne tazkosti nemavam, okrem kyseliny, na ktoru uzivam Nolpaza. Avsak, ani gastro nevie potvrdit, ci to je alebo nie je zo zlcnika. Moze to byt zalezitost zaludka. Tak stale vaham, ale asi sa v blizkej buducnosti operovat dam.

@ukulela aky velky si mala ten kamen? Ja mam cca 1.5cm a niekolko par mm polypov. Bez priznakov v podstate. Velmi vaham, ci ist na operaciu.