icon

Problémy so stolicou po pôrode: Rady a skúsenosti

alex5896
25. mar 2024

Prosim vas mam po porode problem s vyprazdnovanim snazim sa stravovat aby to dako slo mam aj prehanadla od doktorky a pod ktore maju slabe ucinky ale fungujem uz nekrvacam od zadu no akurat mi volali ze mam zlu krv potrebujem zelezo aby sa upravila ale ja to nezvladnem ja sa dobre citim aj doktorke som to tak vysvetlila neviem co robit lebo fakt ak si dam zelezo kotre som mala cele tehotenstvo tak sa uz vobec nevy...a zas budem revat na wcku som zufala celkom ...som po druhej sekcii dvojicky preto tolko zeleza som pocas uzivala...

Strana
z2
cookie29
25. mar 2024

a hemoglobin mas aky? Intravenozne si zelezo nepytala? Mne dali, lebo ja ho inak neznesiem, zufalo ma z neho prehana.

alex5896
autor
25. mar 2024

@cookie29 ja mam opacnybproblem dali mi tabletky a je na mne ci si ich vyberiem ....vraj to bolo dost nizke a ak sa bude krv opakovat tak na hematologiu ale zatial som odmietla neviem musim si to premysliet lebo fakt to su strasne bolesti criev a nevyprazdnovania sa krvacania a placu vsetko

marhulka13
25. mar 2024

@alex5896 ja som pila denne lactulosu, tiež som bola na tom ako ty.

alex5896
autor
25. mar 2024

@marhulka13 ta mi nic nespravi iba mi vrci v bruchu a az po 4 dnoch ma wcko cakala som od nej zazraky...a tiez sa to nemoze dlhodobo tusim mesiac som to uzivala

marhulka13
25. mar 2024

@alex5896 pre mňa boli dobre aj 4 dní, lebo mne sa stalo, ze som takmer 2 týždne nebola. Je to horor

alex5896
autor
25. mar 2024

@marhulka13 takze si uzivala aj zelezo po porode? Aj si krvacala

simca06022011
25. mar 2024

kup si zelezo ktore nezatazuje tolko travenie, su rozne druhy. Mne na predpis dali myslim sorbifer durules ci co a to bol oras.
Kup si vlakninu. V lekarni. Ja som brala optifibre od nestle, niekto ma rad psylium a pod.
Krvacas ako? pri stolici? ci este po porode/sestonedelie? Ak to prve, smer gastro.

alex5896
autor
25. mar 2024

@simca06022011 od zadu som krvacala gynekolog ma prehliadol a povedal ze je normalne krvacat ked sa mi rit natrhne s prepacenim trvalo to dva tyzdne a preslo to preto nechcem aby sa mi to vratilo

simca06022011
25. mar 2024

@alex5896 treba ist na gastro/chirurgiu s tym ak sa ti to bude opakovat, toto nema gynekolog v kompetencii.Skusila by som ked tak v nutnom pripade glycerinove cipky...
pohyb, vlakninu a dostatok tekutin. A hlavne ziadny stres a panika... neviem preco prave na hematologiu ta prakticka posiela, to iba kvoli tomu zelezu, ci comu?

alex5896
autor
25. mar 2024

@simca06022011 ano iba skrz nizke zelezo a riesila som to s gynekologom lebo som bola po porode a je to normalna situacia kedy kazda tretia ma problem so stolicou a vravim ja som v poriadku ale viem ze ak si dam zelezo bude zasa hrozne no

cookie29
25. mar 2024

@alex5896 takze lactulose sa da uzivat aj dlhodobo... dieta ju uziva uz treti rok... akurat by sa nemala brutalne vysadit, ale postupne.... ale pokial sa Ti neobnovi motilita/perilstatika, tak by som konzultovala.
A preco nie na hematologiu? Mozno prave oni pomozu. Ja som bola na 2 infuzkach zeleza a pohoda. Inak 99% ludi zo zeleza zapeka, ja som vynimka

aaao
25. mar 2024

@alex5896 kup si globifer forte 🙂 z toho nezapeka ani neprehana 🙂

tanyan
25. mar 2024

2 týždne krvácať z konečníka nie je normálne...
Máš zlatú žilu / hemoroidy? Ak máš väčšie straty krvi, tak je pochopiteľné, že sa to odrazí aj na krvnom obraze. S dobrým lekárom a správnou diagnózou sa dá problém vyriešiť, nielen potláčať, prípadne vymieňať za iný.

alex5896
autor
25. mar 2024

@aaao akurat som sa o nom dozvedela ako sa uziva jedna tableta staci? Vyskusam dakujem

alex5896
autor
25. mar 2024

@tanyan zle som sa vyjadrila dva tyzdne kazdy treti den ked som bola na wcku som mala krv lebo som moc tlacila ked som dala krem bola som ok

mirpet
25. mar 2024

Globifer forte a cucoriedk.sirup

tanyan
25. mar 2024

@alex5896 Kým sa rana nezahojí, tak pri väčšom zaťažení sa môže znova otvoriť. Máš aj probiotiká a niečo na podporu žilových stien / krvotvorby / zrážanlivosti?

barborachors
25. mar 2024

@alex5896 zelezo tvrdi stolicu potrebujes krusinovy caj a vylúčiť lepok, ryzu, zemiaky a banany, tie tvrdia stolicu tiez. Prirodne laxativa ako jogurt, semiačka ovsene vlocky a pohyb denne. A veľa tekutin bez bubliniek. Sytena voda ta bude nafukovat. A veľa vlákniny cize zeleniny. Mas len zle stravovanie a zelezo najdes aj špenáte.

alex5896
autor
25. mar 2024

@barborachors dakujem no vlocky davam veru kazde rano banan som nevidela rok 😂 pohybu mam az az cely den si nesadnem aky caj si myslela brusnicovy?

suzy2508
25. mar 2024

Ako ti tu už radili, kúp si Globifer. Ja som mala tiež nakázané jesť železo po pôrode kvôli veľkým stratám a z hentoho ma vôbec nezapekalo. Zo Sorbiferu áno. Kúp si aj slivkové šťavy, psyllium si urob, veľa fermentovaných vecí treba jesť. Na hemeroidy mi najlepšie zabral Detralex, aj teraz po ňom niekedy stiahnem, keď si ich príliš rozdráždim. Držím palce.

alex5896
autor
25. mar 2024

@suzy2508 dakujem za rady conje psyllium?

suzy2508
25. mar 2024

@alex5896 je to vláknina, pomôže ti k pravidelnému vyprázdňovaniu a normálnej konzistencii. Veľmi zdravé, keďže dospelý človek má niekedy problém prijať dostatočné množstvo vlákniny.

makaronka01
25. mar 2024

@alex5896 tiez som mala rovnaký problém po pôrode... Užívala som Duphalac aj strava upravená nič nepomohlo... Potom som si povedala ze potrebujem rannú rutinu.... Poriadne som sa ráno napila čaju a dala si glucerinovy čipom a vždy zo mňa niečo vyslo... Až sa to po pár dňoch samé upravilo a nepotrebovala som už cipok...

simca06022011
26. mar 2024

Len pozor pri tých vláknina treba dodrziavat pitný režim!

tata1401
26. mar 2024

@alex5896 skús čaj krušinka, ja som tiež zapekací typ a pomôže,teda aspoň mne

alex5896
autor
26. mar 2024

@suzy2508
@tata1401
@simca06022011
@makaronka01 vyskusam vase rady dakujem moc mevedela som o nejakych moznostiach a ak dam kombo budem ok😊 sranda je ze do vcera som sa citila dobre ale ako doktorka zavola mate zle zelezo tak sa sledujem a zrazu niesom tak celkom ok 😂😂😂 ach tyto lekari

sono2
26. mar 2024

@alex5896 tak si kúp kvalitné železo nie to, čo ti predpišu tu tip-- pure eisen+ c

alex5896
autor
26. mar 2024

@sono2 predpisane mam tardyferon ale ako pisali baby kupim globifer

sono2
26. mar 2024

@alex5896 predpísaný máš ale môžeš hocijaké iné kvalitné z lekárne. Toto co ti píšem stojí 20e a neni z neho žiadna zafarbena ani tvrdá stolica.
Ešte treba vedieť, kedy železo užívať

jamidea
26. mar 2024

@cookie29 zo zeleza prehana

Strana
z2