Problémy so zubami
Zdravím Vás, áno už týždeň trpím, každých päť hodín som na analgetikach plus na zápaly v ústnej dutine som užívala stále dalacin ,tak ho užívam svojvoľne aj teraz ... Ale nevedela som sa dokopať k zubárovi,mávam ataky paniky ,len čo tam vstúpim.Objednala som sa na pohotovosf na ráno. Dalacin užívam tri dni ,zmena žiadna. Boli ma sánka, ucho ,strieľa mi to do hlavy ,niekedy je hodinku po valetole lepšie a potom zas znova .Opuch ani horúčku nemám. Ale ta bolesf je neznesiteľná. Mam pocit ze ide skôr o dreň vnútri zuba ,ako o samotný zub ,boli však na dotyk .Mali ste prosim podobne priznaky ? Co Vám s tým robili ? Zub je samozrejme už nepoužiteľný, nehodny záchrany.
bez zubara to nevyriesis, tabletkami si akutat tak este aj zaludok pokazis a o chvilu Ti prestanu zaberat
Dalacin je antibiotikum. Nemala by si brat bez vysetrenia u lekara.
@mou222 strach musí ísť bokom,čím skôr zubár, choroby zubov "prechodia" na srdce- mňa to stalo takmer život ☝️
@mou222 zjavne máš pod zubom zápal... nieje to sranda, ak sa ti dá choď zajtra na pohotovosť, aspoň nech odvŕtajú, vyčistia. Do budúcna jeden príbeh: kamoš mal na vojenskej službe spolubývajúceho, ten mal brutálnu paniku zo zubára. Skoro zošalel od bolesti, hlava opuchnutá, našli ho odpadnutého na cvičisku. Brali ho hneď do nemocnice na zubnú chirurgiu. Odvtedy začal makať na svojom strachu, lebo mal ponaučenie z toho, že to môže byť prúser. Ty ak máš taký veľký problém, navštív psychoterapiu a daj si u lekára predpísať nejaký ukľudňovák.
@dzescebuly pravda je 🤔
Ďakujem Vám za rady 🙂 Vec sa ma tak, ze som sa prekonala a šla na pohotovost . Je tam zapal
Zub vyvrtala, vyčistila kanáliky, dala vložku, navrch plombu . Všetko okej ,dva dni pokoj ,Včera ráno som sa zobudila, na dasne sa mi objavila krv ,mám ho fialové, používam klinceky ,climbax ,salviu a včera večer ma opäť začal bolieť zub a beriem analgetika na bolest .Je to v poriadku podľa Vás??
Robila mi aj rontgen pred zákrokom, niekde tu som čítala, kde pani dr radi,že navrchu nie je plomba ,ale nejaký mäkký materiál a ze si to ma človek otvoriť. Pripadne aj ,ze bolest do tyzdna je okej ,ale asi najideálnejšie bude tam zas skočiť. Ďakujem 🙂

tak potom jedine vytrhnúť... skúsila si flector? je od bolesti, len je na predpis...
mala si ísť k zubárovi, dal by ti injekciu a nič by si necítila...
keď som mávala takéto stavy pred zubárom, dávala som si neurol - aspoň pol tebl. a posmelená som išla... strach opadol.