Prudké pohyby a bolesť krížov
Ahojte mamicky 2 dni do zadu som urobila 2 prudke pohyby na stranu som si v stoji popukala chrbticu prudko robievam to casto pretoze ma boli a ked sa potocim prejde. 2 dni ma bolia svaly pri chrbtici ide mi to od polovice chrbtice az dole ku krizom. Mam problem chodit pretoze ma boli si niest vlastnu polovicu tela. Mate s tym niekto skusenosi zazil prezil? Mam obavy ze som si nieco poskodila. Dakujem pekny den Vam zelam
@katka1981 veru pevne svalstvo je zaklad...aj ja musim min. 20min denne na chrbticu cvicit...resp cvicim aby sa mi problemy nevracali, teraz uvidim ako dlho mi to vydrzi po navsteve chiropraktika lebo rehabilitacie boli vzdy len kratkodoby ucinok, ale mna neseka v krizoch...mam ine problemy s chrbticou
ani ja sa nechcem hadat mne ked davali teple tak ma bolelo este viac , studene pomahali a vtedy mi to povedala ale mozno zalezi aj o co presne sa jedna a to zisti jedine lekar, vsetko ostatne su len nase dohady a skusenosti
toto mozno pomoze http://zdravie.pravda.sk/zdravy-relax/clanok/18...
@sense, vies co som si spomenula? Ze aj pri zapale trojklanneho nervu prave teplo robi dobre. To viem na isto, muz ho mal aj maminka a nasi maju cely zivot boesti chrbtice aj ja uz dlho, a nikdy sme si studene nedavali, vzdy len teple. Ale ok, nehadam sa, ale ja som za teplo. Ja mam skoliozu, kifozu, ako su aj horsie veci. Ja som chodila na rehabku a poctivo cvicila kazdy den 11 mesiacov, potom, sme sli do Talianska na skolsky vylet na 4 dni a odvtedy som uz tak pravidelne necvicila. Leniva som jak pes. Chyba velka chyba.
@sense ja mam tiez skoliozu cca 33 stupnovu ale vo veku cca 25 rokov som sa uvedomila a zacala cvicit v posilke, pred par rokmi som pridala sm-system, ale toto cvicenie ma velmi nebavi. Takze zatial mne to staci a bolesti chrbtice a komplikacie skoliozy ma obchadzaju. Ortoped povedal ze som bez bolesti aj preto, ze som stihla.

@sense, nejdem sa hadat, ja si vzdy davam teple, tak to mavam mozno vzdy seknuty nerv, neviem. Bolest jak svina, masaz, gel, naplsat, teplo. Lieky neberiem, aj obstrek som odmietla. Zaklad je mat pevne svalstvo a nemat skoliozu. Skoliozu mam jak hovado a svalstvo o nicom, nemam kedy cvicit. Tak sa neni co cudovat ze mavam bolesti.