Psoriáza a biologická liečba
Dobrý deň. Prosím vas chcela by som sa spýtať ak mal niekto z vás psoriazu a následne podstupil aj biologickú liečbu aké vyšetrenie ste museli absolvovať pre posudenie či môžete absolvovať biologickú liečbu? Ďakujem
@ujaju ja s tym bojujem 17 rokov. Neurolog mi predpisal lieky na neuropatiu a tie mi vyvolali alergiu plus psoriazu po úplne celom tele. Brala som lieky maste kortikoidy. Jedine co mi z casti zabera je bodicka belosalic ale su to kortikoida a kortikoida vyvolávajú cukrovku. Reumatologicka mi povedala ze sa mam skusit opýtať kožnej na biologickú liečbu. Ta bola hned za a objednala ma do nemocnice. Idem tam 8.8. a preto by som chcela vedieť ake vysetrenia ma čakajú lebo potom sa to dava na posudenie. Nemá na nu nárok každý iba ten co ma stredne ťažkú až ťažkú psoriazu a je to dost draha liecba tak sa ta žiadosť posiela na posudenie reviznemu do zdravotnej poistovne. Tak by som chcela vedieť co ma caka aké vyšetrenia
@dizzy1822 môj manžel musel pred biologickou liečbou absolvovať viacero vyšetrení - krv, moč, rtg pľúc (quantiferon,spirometria) pri psoriáze aj serologicke vyšetrenie odbery vzorky kože...🙂
@123miaa123 dakujem za odpoveď. A musel ísť aj k zubarovi? Aj odtial potreboval vysledky? A ORL?
@dizzy1822 neviem lebo on išiel na reumatologiu kvôli bolestiam kĺbov
@123miaa123 reumatologiu uz mam este z marca tiez koli bolestiam a aj neurologa riesim uz rok.
Neskúšala si Dr.Michaels kozmetiku?Ja mám psorku tiež 17 rokov a toto má zachránilo od tabletiek a bioliecby.
Dobrý večer po koľkých týždňov vám začala pôsobiť bio? Kedy ste videli prvé výsledky
Dobrý deň tiež mám zdravotný problem so psoriázu ale ešte nemám nasedenu správnu liečbu ... Vypadá to hrozne svrby a všade sa to ťahá po tele aj na nohách
Ja mam pol roka biologickú liečbu a este som stále chorá a mam streptokok tak mi nezabera iba obcas a za chvíľku sa mi to vráti

Sestre normálne kožná predpísala tabletky nejaké a tie jej pokožku takmer úplne vyčistili. Ale akože dlhé roky s tým bojuje, prakticky od puberty a až teraz jej predpísali niečo takéto.