icon

Psychiatrická klinika v Pezinku

meredith83
10. júl 2018

Ake mate s nou skusenosti. Mam tam rodineho prislusnika..

eliska13
10. júl 2018

@meredith83 počula som iba chvály.Ale záleží čo mu je a či sa chce liečiť ťažko povedať...je na psychosomatickej?alkohol?

shilla23
10. júl 2018

@meredith83 ja som tam mala nejakych rodinnych prislusnikov a znamych ale zalezi natom kde ci protialkoholicke/psychiatricke..?

meredith83
autor
10. júl 2018

Prepacte psychiatricke oddelenie..

shilla23
10. júl 2018

@meredith83 pracovala som v jednom zariadeni odtial chodili pripady aj k nam .. no su tam spokojny ludia staci sa pozriet nato ako dali "dokopy" Jozka Kronera.. ale nejde len o to ako sa tam staraju a aky su doktori a personal vela zalezi na chorobe .. niektore psychicke choroby su na liecbu narocne a casto nezvratne zalezi od choroby ..

meredith83
autor
10. júl 2018

@shilla23 No ja viem ze toto je dozivotne. A bude to horsie vekom. Dakujem za odpoved

shilla23
10. júl 2018

@meredith83 smiem vediet o aky pripad sa jedna ? Pracovala som s vela psychicky chorymi mozno by som vedela poradit ak nie tak respektujem

meredith83
autor
10. júl 2018

@shilla23 Schizofrenia.. Vracia sa to v dlhsich intervaloch. Mama, ma po 60tke a prvy krat to mala ked mala uraz hlavy okolo 30tky potom sa to zas objavilo v case menopauzy ked pred 12 rokmi a teraz posledne 3 roky sa to vracia tento rok to bolo zatial najhorsie. Bohuzial nie som snou kedze zijem v zahranici a ostatna rodina na nu kasle takze je to zacarovany kruh.. Nepomozem si.

eliska13
10. júl 2018

@meredith83 tak dobrá rodinná atmosféra by bolo najlepšie.Niekto kto na nej spozoruje, že je mimo...ale liekmi sa to dá dobre udržať pod kontrolou.Su tam podľa mňa najlepší lekári ešte sa chváli Zalúžie.

shilla23
10. júl 2018

@meredith83 to ma mrzi.. tazka diagnoza ale pokial nieje v pokrocilom stadiu je mozne ju liekmi dlho udrziavat stabilnu.. no len v neskorsich su uz pacienti aj agresivny a odkazany na 24h opateru.. venujte sa jej ak to pojde aby ste si to neskor nevycitali.. viem tiez som zila v zahranici a nieje to jednoduche ale kym je pri myslienkach treba s nou byt ak uz je to v stadiu ze nevie ani kto je tak si neuvedomuje samotu alebo cokolvek ine ..

meredith83
autor
10. júl 2018

@shilla23 ja viem. Ona lieky brala aj chodila k lekarovi ale pravdepodobne ta davka tentokrat nezabrala. je teraz stabilizovana, plne spolupracuje s lekarmi od zaciatku. Ono ja to vidim ze si to uvedomuje ze nie je v poriadku.. Taktiez som si vedoma ze sa to moze skoncit v specializovanom ustave ked bude starsia ale ja sa by som ju chcela mat na slobode cim najdlhsie. Poviem pravdu som sa jej venovala ako som mohla poslednych 12 rokov ale bohuzial je cas zalozit rodinu a postarat sa o buducnost takze nemozem sa vyhradne venovat len jej. Budem ju bravat k sebe na tak dlho ako to pojde. Nevie si clovek predstavit ako je toto strasne tazke. To niekedy najblizsieho cloveka ani nespoznavate. A je tam ten strach ze sa to moze stat aj vam..

eliska13
10. júl 2018

@meredith83 to som sa Ťa práve išla spýtať či nie je možnosť vziať ju k sebe do zahraničia?To či to nepostretne aj teba je zbytočne nad tým rozmýšľať a báť sa dopredu človek nemá čarovnú gulu niekedy to obíde aj viac generácií

meredith83
autor
10. júl 2018

@eliska13 No ja ju mozem ale bohuzial bude sa musiet vracat na urcite mesiace na Sk. Lekarov ma vsetkych tam a bohuzial ta starostivost je o trochu lepsia doma.. Ona je aj onkologicky pacient. Uvidime co vymyslim..

shilla23
10. júl 2018

@meredith83 no tak tomu plne rozumiem .. najhorsie natom je ze ak by som na tvojom mieste tak by som sa bala dat vlastnej mame s touto diagnozou dieta na chvilu.. mate to naozaj tazke este aj onko.. poviem ako je ten clovek zato nemoze osetrovala som a starala som sa o pana mudr psychiatra ktory na stare kolena dostal paradoxne schizofreniu.. niekolko krat ked sa mu dali neskor lieky ma napadol len on chudacik nevedel mozno vo mne videl nieco ine.. ti ludia su naozaj chudaci a je mi luto vsetkych s touto diagnozou a hlavne ich blizkych..

bianka532
11. júl 2018

@shilla23 jozo kroner mal tiez schizofreniu? poznam jeho vnucku a ta ma tiez tazku schizofreniu...

shilla23
11. júl 2018

@bianka532 neviem ci to alebo nejaku psychozu ale viem ze z neho opat urobili cloveka pri sebe.

eliska13
11. júl 2018

@shilla23 ona píše o starom Kronerovi🙂mladý je Janko Kroner a ten má depresie celý život chudák citlivá duša a podnikanie čo mu nevyšlo ho položilo.Stary Kroner bol pijan a bohém umelec tiež citlivá duša, ale neviem či mal schizu, ale keď mala vnučka asi aj on niekde sa to ukrýva v genoch

shilla23
11. júl 2018

@eliska13 jaaaj jozo 😁😁😁 sorry o tom neviem a zije vobec este? No psychicke ochorenia su dedicne ale nie vzdy to tak musi byt.. my mame tiez v rodine depresie ale to je ochorenie s ktorym sa da zit pokial je riesene ..

bianka532
Autor odpoveď zmazal
shilla23
11. júl 2018

@bianka532 ano ano pochopila som .. choroby si nevyberaju veru .. pracovala som s vela chorymi a vela chorych som aj odprevadila na druhy svet. Poviem ti ze peniaze a majetky niesu to co ludi zachrani alebo zabrani . Opatrovala som mladu zenu ktora mala miliony cely zivot si myslela ze svet sa toci okolo nej bolq panovacna a povysenecka a taku zlu diagnozu ALS schytila ze asi horsia ani rakovina nieje..

1andrea111
11. júl 2018

@meredith83 pokiaľ sa to Tvojej mamime prihodilo po úraze hlavy, je možné že to nie je genetika a potom sa nemusíš obávať. Mohlo sa niečo spustiť vplyvom úrazu

eliska13
11. júl 2018

Keď sa lieči 30 rokov asi to tak bude, že má schizofréniu mohla to byť zhoda nahod

tamichloe
11. júl 2018

@bianka532
@shilla23 on ma maniodepresiu

tamichloe
11. júl 2018

Baby myslela som Janka Kronera

bianka532
Autor odpoveď zmazal
shilla23
11. júl 2018

@bianka532 mnozstvo ludi ma predpoklad na ochorenie ktore nikdy nedostanu.. alkohol a drogy a paradoxne aj psychiatricke lieky ak si dotycny davkuje podla svojho gusta vyvolavaju psychicke ochorenia a taktiez aj neuro ako elipilepsia .. v zasade som si vsimla ze ludia mozno maju vo vienku od predkov nejake ochorenie ale vyvolaju si to sami s pomocou vyssie spomenutych prostriedkov. Inak ak ma niekto cas a dlhu chvilu nech si pozrie videa od pana mudr Jana Šula . Dava to logiku co tvrdi

skumavka
11. júl 2018

@meredith83 ahoj, pisem ti ip

bianka532
Autor odpoveď zmazal