icon

Psychiatrická starostlivosť - čo robiť, keď chýbajú financie?

2. jún 2025

Potrebujem psychiatra ale všetci sú takí po čo nie sú na poisťovňu. A také sedenie stojí aj 150e. To ako ľudia čo majú problémy ako si majú dovoliť či to je všetkým jedno? Je mi z toho ťažko. Za všetkým sú len peniaze. A ak aj človek nájde horko ťažko takého tak neberie pacientov. Všetci hľadia čím skôr vyhľadať pomoc.

0silvia0
2. jún 2025

Musis si najst cez poistovnu, len su dlhsie cakacie doby

ms_green
2. jún 2025

Tak bohužiaľ taká je doba dnes. Keď sa môj manžel vrátil zo zahraničia mali sme extrémny problém nájsť diabetológa. Manžel má diabetes, liečený inzulínom. Ak mu ho nepredpíšu zomrie. Čakacie doby na kliniky s doplatkom 90 eur za kontrolu pomaly 2 mesiace. Nakoniec sme useli zaplatiť skoro 300 eur za termín u kompletného súkromníka, kde aj inzulín komplet platil. Keby sme na tom finančne nie dobre, neviem, čo by sme robili.

Každopádne napíš do poisťovne nech ti dajú zoznam zazmluvnených lekárov. Ak by ťa nikde nechceli zobrať bombarduj ich, vyhrážaj sa súdmi, že nevedia poskytnúť bezodkladnú starostlivosť. Sestra mojej kolegyne mala podobný prípad. Mala schyzofrenického manžela, ktorý dostal záchvat a ohrozoval ich deti. Nemohli si dovoliť xy eurového súkromníka. Jediné, čo im pomohlo bolo každý deň volať do poisťovne, kričať a vyhrážať sa. Po asi 10 dňoch ich zobrali niekde k zazmluvnenému.

nin12345
2. jún 2025

Odkiaľ si? Ja poznám len takých čo nie sú na poisťovňu. Čakačky su dlhé to je pravda. Ale ak máš niečo akútne tak ťa zoberú skorej. Určite ťa nenechajú zabiť sa v depresiách lebo nemajú miesto. Treba volať a povedať jasne aký je problém

colsami
3. jún 2025

Pozri, bud si zaplatis, alebo cakas (cez poistovnu, ja poznam len takych 🤷) alebo ak si akutny stav, volas zachranku alebo sa das hospitalizovat.
Mame v rodine psychiatrickeho pacienta co uz roky riesime, so striedanim akutnych stavov a akoze nikdy sme nemali problem s dostupnostou sluzieb - a to sme nikomu mimo poistovne neplatili. A ano, vsetci maju plno.

Akoze nic v zlom ale vsade sa bezne caka, a to nehovorim len o doktoroch. Zavolaj dnes nechtarke, alebo len do salonu pre psov, ze kedy Ti daju termin.

Mas viacero mozno moznosti, holt musis si vybrat jedno z toho. Neda sa mat vsetko, hned a aj zadarmo. Proste to takto nefunguje nikde.

margotka17
3. jún 2025

Tuším, že v MI mali napísané, že akútne stavy ošetria ihneď aj do nemocnice vezmu, ked som sa bola objednať na ultrazvuk. Známa tam mala brata na hospitalizácii a neplatil nič.