Psychické problémy
Derealizácia/Disociácia/Tetánia/Úzkosť
Ahojte. Rada by som otvorila diskusiu, ktorá by slúžila ako bezpečné miesto ľuďom, ktorý prežívajú psychické problémy. U mňa to začalo v ťažkom období plnom stresu, prešlo to do tetanických záchvatov a úzkosti, čo sa zakončilo silnou disociáciou v podobe derealizácie 24/7. Inak vnímam realitu, čas, čo sa stalo pred minútou, vnímam ako pred mesiacom. To, čo bolo včera, je už pre mňa dávna minulosť. Mám pocit, ako keby som sa znova a znova prebudila, narodila a znova a znova... zhoršuje to aj zmena prostredia a ostré svetlo. Už som to zažila v roku 2017, no mám pocit, že teraz to už neviem len tak ľahko zvládnuť a trápim sa oveľa viac ako naposledy. Je niečo, čo vám pomáha? Chodím na terapie, čaká má termín v psychiatrickej ambulancii, na neurológii je okrem potvrdenej tetánie všetko ok.
určite ten psychiater
@veronicat Mas pretazenu nervovu sustavu. Treba urcite polavit v praci a zacat nervy co najviac upokojovat. Urcite bude potrebna velka zmena zivotneho stylu, ine nastavenie priorit, riesenie priciny workoholizmu.
@luccija zatiaľ som si zobrala len 2 dni voľno, ale psychologička odporúčala aj dlhšie. Len ako workoholik som zvyknutá robiť a robiť :/
@veronicat Vymeň tú prácu za inú aktivitu pre teba prospešnú napr. cvičenie, hobby atd. Zamestnať sa môžeš aj inak. Zase aby to nebolo všetko s tým efektom, že pri daných aktivitách na všetko zabúdaš a nič nedokážeš spracovať lebo si na to nedáš čas.

@veronicat zaloz skupinu