icon

Psychické vedľajšie účinky Zolpidemu

22. júl 2025

Ahojte, mám problémy s chrbticou už pol roka, som na PN, rehabilitujem, ale keďže to stále neprestáva, čaká ma MRI. Tie bolesti, ktoré mám, sú už tak veľké, že cez deň som na analgetikách a v noci od bolesti nemôžem spať. Lekárka mi predpísala zolpidem, na noc polovicu tbl. S ňou a s analgetikom ako tak zaspím. Viem, že je návykový to si plne uvedomujem. Snažím sa ho neužívať, ale dnes v noci som mala také bolesti, že som myslela, že končím. Zachránil ma až novalgin a polka zolpidemu.

Ale posledný mesiac vidím na sebe nejaké zmeny. Všetko mi vadí, som podráždená, nervózna, nemám trpezlivosť, psychicky mi nie je dobre, rozplače ma hocičo a je mi tak divne. Nikdy predtým som to nemala. Pripisujem to tomu zolpidemu. Mal to niekto z vás? Mám 40r.

rozculena
22. júl 2025

Máš veľké bolesti už pol roka,ale tie zmeny pripisuješ zolpidemu? Fakt?

autor
22. júl 2025
@rozculena

Máš veľké bolesti už pol roka,ale tie zmeny pripisuješ zolpidemu? Fakt?

@rozculena áno, pripisujem to zolpidemu. Lebo tieto stavy sú buď o toho, alebo hormálna nerovnováha. S určitou bolesťou som celý život a nikdy som takéto stavy nemala.

rozculena
22. júl 2025
@anonym_autor

@rozculena áno, pripisujem to zolpidemu. Lebo tieto stavy sú buď o toho, alebo hormálna nerovnováha. S určitou bolesťou som celý život a nikdy som takéto stavy nemala.

@anonym_autor ja som ho užívala,nebadala som na sebe nič nezvyčajné.Podľa mňa to máš frustráciu z tých dlhodobých bolestí

autor
22. júl 2025
@rozculena

@anonym_autor ja som ho užívala,nebadala som na sebe nič nezvyčajné.Podľa mňa to máš frustráciu z tých dlhodobých bolestí

@rozculena ja som to uz raz pred rokmi brala, asi v roku 2018 a skoncila som po 2t, lebo mi nebolo dobre vtedy. A teraz je to velmi, velmi podobne. Hrozi mi, ze nebudem od bolesti spat, ale nemozem si toto dovolit...

gagik
22. júl 2025

Ked ti bolesti chrbtice neprešli ani po pol roku PN,uz to ine nebude. Mas depresiu a nie problemy s chrbticou.

autor
22. júl 2025
@gagik

Ked ti bolesti chrbtice neprešli ani po pol roku PN,uz to ine nebude. Mas depresiu a nie problemy s chrbticou.

@gagik bola som u lekárky, nemám depresiu, bez psych. diagnózy. Taký posudok mi dala aj pre účely ID. Na spánok išiel ten zolpidem.

gagik
22. júl 2025

Tak schudni a bude to lepsie.Mas 40 rokov a chrbticu na invalidný dôchodok?

autor
23. júl 2025
@gagik

Tak schudni a bude to lepsie.Mas 40 rokov a chrbticu na invalidný dôchodok?

@gagik mám schudnúť? Veď mám 55 kg a 171 cm. Myslíš, že pri 45 kg nebudem mať problémy? Ty si neurológ?