Psychika po úplnej hysterektómii
Ahojte! 2 mesiace som po úplnej hysterektómii a som psychicky úplne rozbitá.Strašne upadám na nálade a neviem si pomôcť.Nemám žiadnu hormonálnu liečbu a dosť sa jej bojím,teraz mám 87 kg,čo potom pri nej.Neviete prosím ,ako si pomôcť ? Ďakujem za každú odpoveď 🙏
@simonka32 ono to je spôsobené tými hormónmi tieto stavy, tiež som 2 mesiace po hysterektomii zatiaľ v pohode,ale známa mi vravela že takéto stavy môžu prísť,ona nejaké bylinky užívala vraj jej to pomohlo
@simonka32 ja som už 7 rokov po. Keďže ti zobrali aj vaječníky, prežívaš iné stavy ako ženy,kt. zobrali "iba" maternicu, tie fungujú normálne ďalej.Prvé mesiace ti padne hormonálny systém, a to teda s psychikou riadne zamáva.Ale ja som bola viac v eufórii, že to mám za sebou a top mi pomáhalo zvládať ťažšie dni. Hormonálnu terapiu tiež nemám, som na fytoestrogénoch ale tie zaberú tak na 75% a aj to až po pár mesiacoch. Musíš si však vybrať také kde je najviac účinných látok. príp. sa poraď s lekárom Nepribrala som za tie roky nič,práve naopak aj by som trošku chcela. Ak cjhceš kuk do témy hysterektómia, tam sme si o tomto popísali viac.
@simonka32 ahoj ja uz to mam 2 rok za sebou a neberiem nic na kolko som to mala zhubne nemozem brat nic. Hlavne sa vyvaruj stresu a treba relaxovat a chodit na prechadzky ja som schudla nie pribrala pribera sa iba ak beries hormony a tie zevraj sposobuju rakoviny prsnika tak mi to nedoporucovali.
Aj ja mám psychické problémy po hysterektómii a neviem čo s tým mám robiť.
Ja sa po hysterektómii a odobratí vaječníkov cítim horšie ako pred hysterektómiou a už by som na ňu nešla.
Ja sa po hysterektómii a odobratí vaječníkov cítim horšie ako pred hysterektómiou a už by som na ňu nešla.
@anonym_8015fa neskúšala si psychológa?
@anonym_8015fa neskúšala si psychológa?
@daniela232 Nie neskúšala, ale najviac ma štve, že som na tú hysterektómiu vôbec šla a vyrobila si ďalšie zdravotné problémy.
@daniela232 Nie neskúšala, ale najviac ma štve, že som na tú hysterektómiu vôbec šla a vyrobila si ďalšie zdravotné problémy.
@anonym_8015fa no neviem...myslim že keď niekto ide na taky zakrok asi je važny dôvod podstupiť ho, ďalšie problemy, máš na mysli tie psychicke? Viem že psycholog veľa ľuďom pomohol, skusila.by som určite