icon

Psychológ - otrasné ceny

19. mar 2022

Strasne ma stve jedna vec. Som normalne zarabajuci clovek, mam 1200 v hrubom, okolo 950 v cistom, zalezi aj ci mam dovolenku, nadcasy, ci som PN. Zaplatim si 265€ najom, 50€ pausal, 10€ internet a telku, 30€ na zvieratka domace, plus neratam este mesacne hygienu+cistiace+jedlo, lieky 20€ a jedina vec co je horsia su cigarety, to je okolo 80€. Realne mi zostane +-200€ na vlastne veci, co nie je az take zle, ale uz dlhu dobu mam psychicke problemy a nutne potrebujem navstevovat niekoho fundovaneho. Kazdy psycholog si ale pyta ani nie za celu hodinu 40€+! Co mam akoze robit? Na terapiu by sa chodilo asi raz do tyzdna, ale ja si neviem predstavit platit vyse 200€ mesacne za sedenia. Ako casto chodite na sedenia? Ako to riesite vy? Vacsina psycholog nema zmluvy s poistovnami. Ja neviem, uz som zufala, to sa mam rovno radsej zabit a vykaslat sa na to? Dakujem

Strana
z2
marianarem
19. mar 2022

Ja viem na 100%, ze napr. u Lubice Sabikovej v Nemocnici sv. Michala a neplati nic.

bosorka2302
19. mar 2022

@pribinak ved prave mozno napise ake ma problemy 🙂 a pracuje kopec ludi aj so zavaznymi problemami by si sa divila, niekedy sa aj ja divim 🙂 Moznosti ma bud obmedzit fajcenie,alebo zredukovat sedenia na 2X mesacne alebo ist za zmluvnym na 1X mesacne....

snehulak77
19. mar 2022

@bosorka2302 nielen 1x. Chodím k psychologické a niekedy aj 2x a nikdy nebol problém

luccija
19. mar 2022

V Ba máš veľa súkromných psychológov, ktor robia na poistovnu

panelacikova
19. mar 2022

mimochodom (nečítam diskusiu, ak to už niekto spomenul, ospravedlňujem sa), nerozumiem celkom tvojim výpočtom. ak rátam všetko, čo si napísala (sumou), tak mi vychádza, že minieš cca 500 eur. nerátame stravu a nejakú drogériu. nejaké to mydlo občas.... nejde mi do hlavy, prečo píšeš, že ti ostáva 200 eur? či to si už odrátala jedlo? ak áno, tak kde je problém? dáš si sedenia 2x do mesiaca, bude ťa to stáť cca 100, ešte stále ti 100 ostane na neočakávané výdavky.
a mimochodom, nezarábaš priemerne (aspoň nie, ak to beriem z hľadiska bežného občana), zarábaš mierne nadpriemerne...

maggie1978
20. mar 2022

Ja chodim tiez k psychologicke, ale nema zmluvu s mojou poistovnou. No v poistovni si vies ziadat o prispevok na terapiu u nezmluvneho lekara, ktory ked ti schvalia, budu ti preplacat sedenia. Mne ich preplacaju skoro v plnej sume.

autor
20. mar 2022

@maggie1978 a ako to funguje? To treba vyplnat dotaznik, alebo mat odporucanie od lekara?

1andrea111
20. mar 2022

Môžem Ti dať kontakt na niekoho kde by si sa mohla spýtať, napíš mi do ss

martul
20. mar 2022

No mne je to zvláštne, s mojou mamou chodím roky po psychologoch a sme ich menili ale v živote sme cent neplatili.

maggie1978
20. mar 2022

Psychologička mala predtlačenú žiadosť, kde vyplnila moje údaje a " diagnózu", a ja som to cez epobočku poslala do poisťovne, a čakala som 2 týždne na schválenie. Mám Dôveru.

maggie1978
20. mar 2022

Ale možno stačí nájsť psychologičku ktorá má zmluvu s tvojou poisťovňou...

evica2018
20. mar 2022
Strana
z2