Diskutujme o psychosomatických bolestiach a ich príznakoch
Dobrý deň, povedal Vam lekár už o takomto termine? Ako ste to riešili? Aké ste mali príznaky?
Ja som čítala knihy od Valerij Sinelnikov, následnej aj od Joe Dispenzu alebo Bruce Lipton. Sú to známe termíny a pomáhajú pochopiť veľa a zmeniť veľa. Na Slovensku sledujem jedine Michala Drienika na youtube a instagrame, niekedy sa venuje aj týmto témam vo videách. V knihách však on skôr rieši vplyv mysle na realitu. V ČR sleduje pána Ján Vojáček, to vám tiež možno niečo povie.
Ahoj, nemala som psychosomatické bolesti, ale psychosomatické príznaky. 3 roky som trpela, následne som vyhľadala psychológa. Cca po ročnej terapií príznaky zmizli a všetko funguje ako má.
@andaluzia12 aké príznaky konkrétne?
psychosomatická zápcha
U mňa sa jedná o bolesť v jednom mieste.
preslo to ?
Ahoj, nemala som psychosomatické bolesti, ale psychosomatické príznaky. 3 roky som trpela, následne som vyhľadala psychológa. Cca po ročnej terapií príznaky zmizli a všetko funguje ako má.
@andaluzia12 Ahoj , prechádzam si už skoro 2 roky tiež príznakmy ako zápcha a bolesť brucha a mám to tiež psychosomatické. Chcem sa ťa spýtať čo ti výrazne pomohlo aby ti všetko prešlo, chápem že každému pomáha niečo iné ale tak vo všeobecnosti čo si zmenila. Veľmi by mi to pomohlo , vďaka.
@andaluzia12 Ahoj , prechádzam si už skoro 2 roky tiež príznakmy ako zápcha a bolesť brucha a mám to tiež psychosomatické. Chcem sa ťa spýtať čo ti výrazne pomohlo aby ti všetko prešlo, chápem že každému pomáha niečo iné ale tak vo všeobecnosti čo si zmenila. Veľmi by mi to pomohlo , vďaka.
@timotej11773 chodila som k psychológovi.. najskôr sme len tak pokecali, potom hypnóza … dala mi CD s relaxačným cvičením, také uvoľňujúce, každý večer som si to púšťala. Dokázala som sa pri tom tak uvoľniť, až som sa cítila ako v tranze .. musela som samu seba presvedčiť že naozaj netrpím žiadnou chorobou.. po cca roku terapie sa to upravilo

je veľa ochorení ktoré spúšťajú psychosomatické problémy napríklad astma,. tetania je typicka pre toto. psychosomatické bolesti môžu byť napríklad po operácii chrbtici, že ťa stále boli chrbtice (u mna to tak je, mam poskodeny nerv a bolesti stále) neurochirurg ma odporucil k psychiatrovi, dostala som lieky na neuropaticku bolest, a lepsie spim. mam menej bolesti. drzim palceky