icon

Pudendálna neuralgia - skúsenosti

jj12345
13. jan 2021

Dobry den , mate niekto skúsenosti s tymto ochorenim?

livusik33
Autor odpoveď zmazal
viali_21
13. dec 2023

@katarinkacat dobrý deň, môžem sa opýtať aké máte príznaky PN?

katarinkacat
14. dec 2023

@viali_21 boli ma celá noha až do prstov a päty a celá ľavá strana vagíny aj zadku.

vorkola
4. jan 2024

@livusik33 Gapapentin od alheziologicky som brala. pomohlo ,ale len na kratko.Specializacia Mudr alheziolog je mudr. ambulancia pre pacientov dlhodobo liecba cronickych chorob

vorkola
4. jan 2024

@katarinkacat aj mna ,podobne bolest az do nohy,aj to co ty, lava strana vag. ale ta len ojedinele mna skor podbrusko a lava sedacia cast. kde na akom oddeleni ti stanovili tuto nezvycajnu dg.a bola si sukromne,?,lebo ja tiez hladam hladam ,chodim od gynek.po gastrologa ,myslela som ze crevo, ale kolono dore, tak ja tiez ze ci nieco venozneho povodu,Tak vidim ,ze nas je viac.Mne najviac zacala pomahat chodza aspon hodinu,pripada mi to ,ze to nie je dobre prekrvene, akoby som mala stiahnute zily, alebo cievy a tym ze chodim ,mi je trosku lepsie,No uvidim co bude dalej na gynde. S bolestami sa trapim 5 rokov, a doteraz mi nezistili pricinu,

elzad
8. jan 2024

@livusik33 dobrý deň,ja mám tiež stanovenú diagnózu pudendálna neuralgia,po 2 rokoch ukrutných bolestí mi to konečne diagnostiloval prof.Mašata v Prahe,som z Košíc,je možné sa s Vami nejak spojiť?Rozmýšľam nad farmakologickou liečbou,tak by som sa chcela s Vami poradiť,pacient ktorý to zažil osobne má oveľa viac skúseností ako lekár 🙂

viali_21
15. jan 2024

@elzad aké máte príznaky ?

livusik33
Autor odpoveď zmazal
elzad
24. jan 2024

@livusik33 tak to ma mrzí ☹.A Vy ste prosím mali PN diagnostikovanú,to už Vám prešlo a teraz máte ďalšiu novú diagnózu?Mne vravel Mašata,že mi nemôže aplikovať botox do močového mechúra,lebo mám chronickú cystitídu ale že mi to pichne ešte do močovej rúry (botox).

livusik33
Autor odpoveď zmazal
lulu8491
12. mar 2024

Ahojte. Práve som našla túto tému. Baby, skúšali ste fyzioterapiu panvového dna? Odporučil vám ju niekto? Mne problémy začali po pôrode a táto fyzioterapia bola pre mňa vykúpením. Pár týždňom cvičenia panvového dna, plus nastavenie ulavovej polohy a zrazu som bola ako vymenená. Z času na čas sa stav zhorší, hlavne počas choroby, ale je to 100 a 1 v porovnaní s tým, čo bolo predtým

vevabalka
Autor odpoveď zmazal
viali_21
20. mar 2024

@lulu8491 a aké ste mali príznaky ? Ďakujem

viali_21
20. mar 2024

@vevabalka ahoj, aké máš príznaky pudendalneho nervu ?

lulu8491
21. mar 2024

@viali_21 mne ostrá bolesť hrozne vyrážala do klitorisu, aj keď som ležala, sedela, chodila. A neustála tupa bolesť v oblasti slabín, spodnej časti zadku a vrchnej časti stehien. Keď si stlačíš body na mieste lonovej spony, boli to? Ak áno, je to príznak problémov so svalstvom panvového dna. Smer fyzioterapia

lulu8491
21. mar 2024

@vorkola na gynekologickej fyzioterapii si bola? Ak ti pomáha chôdza, mohlo by pomôcť aj toto

tomitm69
Odpoveď bola odstránená
91108
22. apr 2024

@jj12345 Ahoj. Velmi pekne prosim nemohli by sme sa spojiť? Už dva roky riešim bolesti a až dnes som našla info o PN na internete a tu. Velmi by mi to pomohlo lebo už začinam byť zufala. Ďakujem.Z

91108
22. apr 2024

@elzad Dobry deň prosim Vas nemohli by sme sa spojiť na ms. Tieš som našla Dr. Maršala, že sa tomu venuje. Ďakujem.

tomitm69
Autor odpoveď zmazal
7lucia
1. máj 2024

@elzad Dobrý deň, rada by som sa s Vami skontaktovala, ak by to bolo možné. Tiež mi bola na základe mojich symptómov diagnostikovaná neuralgia pudendálneho nervu. Už rok užívam lieky od neurológa, avšak problémy mi stále pretrvávajú. Chcela by som sa objednať k pánovi MUDr. Mašatovi v Prahe, nakoľko na Slovensku som nenašla nikoho, kto sa uvedeným ochorením zaoberá. Rada by som sa informovala ako prebieha vyšetrenie u pána doktora. Vopred ďakujem.

91108
2. máj 2024

@7lucia Dobrý, ja PN nemam zatial diagnostikovanu, ale priznaky k tomu smerujú. K Dr. Mašatovi mam termin až v júli. Vam to aj fyzicky vyšetroval neurolog alebo len z rozhovoru k tomu dospel? Ake lieky beriete? Môžme si kludne aj na mess...

7lucia
2. máj 2024

@91108 Môžme si napísať súkromne?

tomitm69
Odpoveď bola odstránená
7lucia
7. máj 2024

Dobrý deň, rada by som sa s Vami podelila o informácie v oblasti diagnózy pudendálna neuralgia. Na Slovensku sa uvedenou problematikou zaoberá pán MUDr. Vidoman z nemocnice v Trenčíne a v Českej republike ako bolo už v diskusii vyššie spomenuté pán prof. MUDr. Mašata z Prahy. Neboli ste náhodou u týchto pánov doktorov niekto na vyšetrení?

7lucia
8. máj 2024

Zdravím Vás. Chcela by som sa ešte informovať, či ste niekto absolvovali pudendálny blok prípadne aplikáciu botulotoxínu do svalov panvového dna alebo či Vám pomohla rehabilitácia svalov panvového dna. Budem Vám vďačná za akékoľvek informácie.

lulu8491
9. máj 2024

@7lucia mne veľmi pomáha fyzioterapia panvového dna. Už som tu o tom písala 🙂

7lucia
9. máj 2024

@lulu8491 ďakujem za odpoveď. Tiež sa chystám na fyzioterapiu panvového dna. Dúfam, že tiež pomôže.

lulu8491
11. máj 2024

@7lucia držím palce. Je to beh na dlhú trať, ale isto to prinesie zlepšenie. Bolesti a nepríjemné pocity často spôsobuje to, že má žena preťažené "jedny" svaly a oslabené druhé. Plus bolesti môžu spôsobovať spazmy priamo v intímnych partiách, ktoré vie vyskolena fyzioterapeutka rozmasirovat. Ak sú problémom spazmy, zlepšenie budete cítiť ihneď

7lucia
11. máj 2024

@lulu8491 ďakujem Vám veľmi pekne za informácie aj povzbudenie. Mne moje problémy začali po zápale močového mechúra, ktorý som nikdy predtým nemala ani gynekologické problémy som predtým nemala. V čase pred začatím mojich problémov som intenzívne športovala (intenzívne bicyklovanie a posilňovanie). Obávam sa, že aj to mohlo spôsobiť moje problémy spolu zo zápalom. Pochodila som rôzne vyšetrenia, bola som aj na MRI malej panvy ale nikde nebol zistený žiadny patologicý nález.