Pudendálna neuralgia - skúsenosti
Dobry den , mate niekto skúsenosti s tymto ochorenim?
@katarinkacat dobrý deň, môžem sa opýtať aké máte príznaky PN?
@viali_21 boli ma celá noha až do prstov a päty a celá ľavá strana vagíny aj zadku.
@katarinkacat aj mna ,podobne bolest az do nohy,aj to co ty, lava strana vag. ale ta len ojedinele mna skor podbrusko a lava sedacia cast. kde na akom oddeleni ti stanovili tuto nezvycajnu dg.a bola si sukromne,?,lebo ja tiez hladam hladam ,chodim od gynek.po gastrologa ,myslela som ze crevo, ale kolono dore, tak ja tiez ze ci nieco venozneho povodu,Tak vidim ,ze nas je viac.Mne najviac zacala pomahat chodza aspon hodinu,pripada mi to ,ze to nie je dobre prekrvene, akoby som mala stiahnute zily, alebo cievy a tym ze chodim ,mi je trosku lepsie,No uvidim co bude dalej na gynde. S bolestami sa trapim 5 rokov, a doteraz mi nezistili pricinu,
@livusik33 dobrý deň,ja mám tiež stanovenú diagnózu pudendálna neuralgia,po 2 rokoch ukrutných bolestí mi to konečne diagnostiloval prof.Mašata v Prahe,som z Košíc,je možné sa s Vami nejak spojiť?Rozmýšľam nad farmakologickou liečbou,tak by som sa chcela s Vami poradiť,pacient ktorý to zažil osobne má oveľa viac skúseností ako lekár 🙂
Ahojte. Práve som našla túto tému. Baby, skúšali ste fyzioterapiu panvového dna? Odporučil vám ju niekto? Mne problémy začali po pôrode a táto fyzioterapia bola pre mňa vykúpením. Pár týždňom cvičenia panvového dna, plus nastavenie ulavovej polohy a zrazu som bola ako vymenená. Z času na čas sa stav zhorší, hlavne počas choroby, ale je to 100 a 1 v porovnaní s tým, čo bolo predtým
@viali_21 mne ostrá bolesť hrozne vyrážala do klitorisu, aj keď som ležala, sedela, chodila. A neustála tupa bolesť v oblasti slabín, spodnej časti zadku a vrchnej časti stehien. Keď si stlačíš body na mieste lonovej spony, boli to? Ak áno, je to príznak problémov so svalstvom panvového dna. Smer fyzioterapia
@elzad Dobrý deň, rada by som sa s Vami skontaktovala, ak by to bolo možné. Tiež mi bola na základe mojich symptómov diagnostikovaná neuralgia pudendálneho nervu. Už rok užívam lieky od neurológa, avšak problémy mi stále pretrvávajú. Chcela by som sa objednať k pánovi MUDr. Mašatovi v Prahe, nakoľko na Slovensku som nenašla nikoho, kto sa uvedeným ochorením zaoberá. Rada by som sa informovala ako prebieha vyšetrenie u pána doktora. Vopred ďakujem.
Dobrý deň, rada by som sa s Vami podelila o informácie v oblasti diagnózy pudendálna neuralgia. Na Slovensku sa uvedenou problematikou zaoberá pán MUDr. Vidoman z nemocnice v Trenčíne a v Českej republike ako bolo už v diskusii vyššie spomenuté pán prof. MUDr. Mašata z Prahy. Neboli ste náhodou u týchto pánov doktorov niekto na vyšetrení?
Zdravím Vás. Chcela by som sa ešte informovať, či ste niekto absolvovali pudendálny blok prípadne aplikáciu botulotoxínu do svalov panvového dna alebo či Vám pomohla rehabilitácia svalov panvového dna. Budem Vám vďačná za akékoľvek informácie.
@7lucia držím palce. Je to beh na dlhú trať, ale isto to prinesie zlepšenie. Bolesti a nepríjemné pocity často spôsobuje to, že má žena preťažené "jedny" svaly a oslabené druhé. Plus bolesti môžu spôsobovať spazmy priamo v intímnych partiách, ktoré vie vyskolena fyzioterapeutka rozmasirovat. Ak sú problémom spazmy, zlepšenie budete cítiť ihneď
@lulu8491 ďakujem Vám veľmi pekne za informácie aj povzbudenie. Mne moje problémy začali po zápale močového mechúra, ktorý som nikdy predtým nemala ani gynekologické problémy som predtým nemala. V čase pred začatím mojich problémov som intenzívne športovala (intenzívne bicyklovanie a posilňovanie). Obávam sa, že aj to mohlo spôsobiť moje problémy spolu zo zápalom. Pochodila som rôzne vyšetrenia, bola som aj na MRI malej panvy ale nikde nebol zistený žiadny patologicý nález.