Pýtajú sa vás lekári, či ste očkovaní proti Covid-19?
Ahojte, pytal sa za vas za poslednu dobu lekar ci ste ockovany/ockovana na covid-19? Ak ano, pri akej prilezitosti?
Ide mi len o to, aby ste pochopili otazke, ci este lekari zistuju tento udaj alebo nie 🙂 Dakujem. Nic specialne za tym nehladajte 😅 skor len statisticky.
@simca06022011 no neviem cim by preockovali 3x ockovaneho cloveka a ako zistili ze je potrebne preockovat.podla coho to lekar navrhne? tak predpokladam ze odobral krv na stanovenie hladiny protilatok a potom mozno nieco take navrhol. apreto sa pytam ze ktorou z tych 3 vakcin vlastne preockoval...lebo ozaj neviem ze to aj takto fungovalo
@macekovam Preco by to tak malo fungovat? ved ockovali sa len 3 davky, kto mal 3 davky viac sa nedavalo... tak PRECO by davali znovu preockovavat niekoho?
KTo mal neplatne ockovanie = testovalo sa. Ci sa nemohol znovu ockovat, alebo sa vobec neockoval, alebo nestihol = dal sa otestovat. Neviem preco tu vymyslas neviem ake scenare.
Protilatky si davali ludia merat napr. informacne, u mna napr som si ich zaplatila u dr, chceli sme veidet ci som kovid prekonala... nic ine. Teraz nikto neriesi ci mam platne preockovanie,a lebo nebodaj test. Mylsim, ze kym sa nejak nezmeni situacia s covidom, a nebudu zavedene celoplosne opatrenia zase, tak ani nik to riesit nebude.
@macekovam oni vedeli ze som 3 krat ockovana, len tym ze som teraz tehotna a rodit budem Ked bude chripka a potencionalne asi aj covid tak odporucaku ockovanie. Doma to funguje asi inak,my sme v Irsku a tu je to skor rutina. A mala som modernu, tak by som dostala asi tu istu neviem ci sa mohli miesat.
Mna sa pytali pred rokom naposledy, ci som ockovana, kolko x a ci som mala kovid (2x) nasledne ju zaujimal priebeh, a ci nepocitujem nejake dlhodobe tazkosti.
@simca06022011 moj brat, mlady zdravy chlap, ma 4 davky,paranoja. Asi 2 mesiace po 4. davke dostal taky covid, ze ho to na par dni uplbe vyradilo.
Áno, pri plánovanej aj akútnej hospitalizácii min.mesiac u dcéry. U mňa pri preventivke.Tak ako na x ďalších vecí.
@tenerifka aj preto si myslim, ze ockovanie je uplne na dve veci. moj neockovany otec dostal kovid hned po infarkte a v pohode to doma za par dni vylezal. zato moja 3x ockovana kolegyna mala tazky priebeh a este ma odvtedy aj problemy so srdcom.
Mna sa na ockovanie pytal obvodak, ked som mala pozitivny test. Ostani sa pytali ci som mala covid a aky priebeh.
@tenerifka no tak kazdy to nejak prezival, rodina zo strany mojho chlapa tiez tak.. aj 20x by sa dali, ale tam bol problem ten, ze predtym kao prisli vakciny, par tyzdnov, nam mlady 30r chalan na covid zomrel, v podstate z nicoho nic. Tak v tej vakcine videli nejaku istotu. U nas nie sme ockovani takmer nik, ja kvoli zdravotnym problemom, ostatni z presvedcenia a kovid mali aj xkrat a bez komplikacii. Neriesim, kazdy ma nejaky nazor a ked to niekoho ukludni byt zaockovany ok, ked niekto je kludny nezaockovany ok. ja som na to doma netlacila, lebo aj tak som nikam nechodila :D pre mna covid obdobie lockdownov bolo najzdravsie :DDD ako sa nosil respirator, konecne som prestala doma sediet so zapalenym hrdlom a soplami :D Moj otec sa odmieta aj testovat, co vie, lebo naaahodou sa otestvoal (kvoli potvrdeniu hlavne, lebo cestoval po SR stale hore dole), tak kovid mal 3x, 60tnik s vysokym tlakom a neviem cim .. a presiel to bez cohokolvek. Trochu zachripnuty raz, raz pokaslal tyzden, raz mu ani dokopy nic nebolo, testoval sa lebo priatelka sa testovala doma :D ta mala kovid hadam aj 6-8x naposledy teraz niekedy v maji... tak ja neviem, niekoho ot polozi a niekomu to nic nespravi.
Ano na posledy min. tyzden na imuno, predtym na ORL. Predtym na poradni v nemocnici, kde som rodila. Ci som bola ockovana, kolkokrat, ci som mala covid. Vsetko mam v kopii lek. sprav, ktore som po vysetreniach dostala. S babatkom som bola u pediatra mesiac dozadu a rovnako sa pytal, ci malo covid a kedy.
Nie, len zapísala... Neriešila nič
Áno stalo sa mi to ale sestrička sa ma to pýtala a keď som povedala ze nie tak mi povedala chvalabohu dobre ze ste sa nedali ani ja niesom🙂
Na urgente sa ma to spýtal každý, kto okolo mňa prešiel 😲
Lekár a to každý to vidí nemusí sa pýtať. Vidí to v záznamoch.

@macekovam neockuje sa teraz kazdy rok ako ked je chripka? Mne naplanovali 3 ockovania pocas tehotenstva ale zatial som to nejake nestudovala iba mi dali letaky do ruky a mam sa objednat