Rady pre lepší spánok a zaspávanie
Ahojte, mám problém so zaspávanim a keď aj zaspim tak maximalne na hodinku alebo dve.. aj dneska som zaspala o 22:00 a o pol noci som bola už hore a nespím do teraz, niekedy nezaspim vôbec a som už z toho unavená.. predtým ako by som išla k dr by som chcela nejake vaše rady ak ste mala niektorá podobný problém, ďakujem😊
Presne toto aj ja. Stokrát (hyperbola) sa v noci zobudim
@terezkaarthuramax ja veľa krát ani zaspať nemôžem a nezaspím len sa prehadzujem a s 0h spanku musim vstať do práce o 6 a fungovať celý deň :(
L-theanin by mal zabrat v spojeni s GABA a melatoninom. Skus najprv po jednom a ak nic tak pridat kombinovane 2 🙂 ak uzivas akekolvek ine lieky tak sa porad s lekarom
@wanessmark ďakujem kúpila som si dnes melatonín lekarnička povedala že hodinu pred spanim mam užiť jednu tabl tak som zvedavá…
@zuzkaa1991 ja rozmýšľam to je pravda, odjakživa a neviem nejako si s tym pomôcť
@vierka5678 ahoj, mala som rovnaký problém začiatkom tohto roka. Viem, ako sa cítiš.. mne pomohla rutina pred spaním. Urč si čas o ktorom budeš v posteli nech sa deje čo sa deje a dodrzuj to naozaj. To isté ráno, skús vstávať každý deň rovnako víkend aj pracovný týždeň. Taktiež pred spaním sa snaž nezatazovat hlavu,nepremýšľať nad vecami ktoré nedokážeš ovplyvniť. Nájdi si nejaký svoj rituál , pre mňa to bolo čítanie knihy, ale skúšala som aj dychové cvičenia či kratučké 5 minútové vedené meditácie. Čo sa týka mobilu a sociálnych sietí...skus eliminovať aj počas dňa, naozaj to škodí a najmä hlave ,neustále dopamín z noviniek a správ a scrollovanie. Melatonín som začala užívať aj ja... Konkrétne mám zzquil a neospan. Mne to pomáha ,tiež je to už súčasť rutiny. A ešte som ti chcela napísať,pozor na ostré svetlo večer. Skús si tlmiť na mobile modré svetlo a takisto svietiť menšou lampickou a udržiavať prítmie. Skús sa zamyslieť z čoho to môžeš mať... skontroluj teplotu v izbe aby si nemala príliš teplo ani zimu, máš dostatočnu tmu? Čo sa týka príčin ..úzkostná nespavosť (to som mala aj ja , v podstate nevieš čo prišli skôr úzkosť z toho že nespíš alebo nespíš preto že más úzkosť ) . Nedávno som sa dovzvedela že nespavosť je jedným z príznakov vyhorenia...je veľa možností a spúšťačov.. popremýšľaj .Dúfam že to ti pomôže a že sa z toho dostaneš čím skôr ,keďže je to naozaj hrozne.
@anonyym123 ahoj, ďakujem ti že si napísala, u mňa je asi aj problém že pred spaním rozmýšľam a celkovo keď sa zobudim v noci tak rozmýšľam, neviem si nejak pomôcť a je to hrozné trvá to cca od leta nikdy predtým som problém s tym nemala, ale aj keď nerozmýšľam mam take stavy že si ľahnem a idem spať a prevaľujem sa a stale nie a nie zaspať.. vyskúšam teda si spraviť rituál pred spaním a ozvem sa či pomohlo, no už som zúfala a moje telo nedokáže fungovať na 100% :(
@vierka5678 chapem, mala som to podobne. Žijeme takú dobu, že je ťažké vypnúť. Mne zabralo všetko to čo som písala hore a verím že to zaberie aj tebe. Len vydržať a trošku sa aj od toho odpútať. Všetko je v hlave. Posielam veľa síl 🩷
@anonyym123 ďakujem krásne, aj ja tebe❤️
@vierka5678 aj ja mam stale v hlave vselijake veci aj v noci
@anonyym123 pekne rady aj.ja ti ďakujem
@terezkaarthuramax ja som tuto noc opäť nespala ani sekundu.. už som zúfala
@vierka5678 presne ako ja. Uz dlhsi cas mi toto trva. Moj mozog ma zobudi aj napr s takou prkotinkou ze Kde je skrabka na zemiaky? Nebola na mieste. V tom momente sa zobudim a uz rozmyslam o skrabke. Uz som konzultovala aj s lekarkou a povedala mi ze aj toto moze byt jeden z priznakov depresie. Zacala som pred spanim uzivat GABA a zda sa mi ze to pomaha.
@comika ja som si ten melatonin dala a nič, neviem ja už ani zaspať nemôžem celú noc sa prevaľujem :(
@comika vôbec neviem z čoho to toľkí ľudia majú..
@vierka5678 a GABA si skusala? Je to aminokyselina. Posobi ako blokator neurotransmiterov
@comika neskúšala som, v lekarni sa da kúpiť?
@anonyym123 chcem sa ta spytat. Ak je výnimočná situacia napriklad vstávam o 7 ale idem ja neviem na vylet na ktory musím vstať ale uz o 5. Vadi to takto raz za cas porušiť ci radsej vstavat aj ine dni o tej 5? Alebo také nepredvídané udalosti.. bola som na výlete meškali vlaky a ja som sa preto dostala domov ovela neskor aj v noci asi 2krat...teda ci taketo male porusenia vadia..dakujem ti srdecne za odpoved
A co by ste poradili ked clovek aj zaspí no niekoľko krat sa v noci zobudí?
@terezkaarthuramax hm hlavne keď sa zobudíš tak nerozmýšľaj.. prevaľ sa na druhý bok a maj vypnutú hlavu, nepozeraj mobil, popripade skus niečo na podporu spánku čaj alebo melatonin aj keď mne osobne to nepomáhalo mala som aj take gumene cukriky a nič moc..
@vierka5678 Ano, aj cez internet
@comika ďakujem ❤️
@vierka5678 a ked nespis v noci si pospis cez den? ja som unavena kek mam. Menstruciu aj dnes som cele popoludnie prespala. Dala som lieky od bolestí
@terezkaarthuramax tak nepredvídatelne udalosti nevadia.... Skús nad toľko nepremýšľať , nezaťažovať hlavu lebo presne z toho ta nespavosť môže premeniť. Nerieš to, nepremýšľaj pred spaním ani sa nezaťažuj vecami ktoré nevieš ovplyvniť a sú nepredvidatelne
@terezkaarthuramax nespím ani cez deň.. neviem čo to je za obdobie teraz
@vierka5678 ak nedokážeš zaspať ani po prebdenej noci cez deň asi bude potrebné ísť sa vyšetriť či je všetko okej po fyzickej stránke
@vierka5678 tak treba s doktorom... Mne pomohol aj liek sanval.. ten je na predpis.drz sa

@vierka5678 skúsiť vypnut mozog 😁😇 nerozmýšľat ked mam problém spat tak ak si uvedomím ze rozmýšľam tak si poviem ze musim vidieť iba bielu stenu
Alebo skúsiť ai dat depress voľnopredajny liek Alebo ine odporučane od lekárničky