icon

Rakovina hrdla

30. jan 2021

Ahojte, prosím čo to tam mám vzadu za tým “cicikom”? Objaví sa mi to tam keď otvorím naplno pusu a akoby “potlacim hrdlo von”... keď otvorím klasicky ústa, nemam to tam. je to nádor? Čo máte to tam aj vy? Prosím

Rakovina hrdla
veronika651
Autor odpoveď zmazal
veronika651
Autor odpoveď zmazal
kristina287
1. jan 2022

@emuemu ďakujem pekne za odpoveď

autor
20. jan 2022

@emuemu dobrý deň pani doktorka, ešte si pamätáte tuto diskusiu? na ORL som s tym bola, bolo to presne tak ako ste povedali… poslednú dobu ale pociťujem ťažkosti s prehltanim, knedlu v krku… môže mi ta zmnozena mandla toto robiť?

anti111
25. jan 2022

Dobrý deň, ja mám toto v hrdle. Mám cez 20 a som fajčiar, myslíte že to je rakovina alebo mam len chronicky zapal? Mam z toho strach a viem že je hluposť fajčiť a aj prestanem.

marek2712
Autor odpoveď zmazal
terisek22
28. aug 2022

@emuemu pomuzete i me prosim? delsi dobu me trapi bolest na leve strane krku, jakoby tady, nejsois mandle? nevim, obehala jsem x doktoru, chce se mi brecet uz je mi 24 let, nekurak, alkohol prilezitostne. na ultrazvuku krku vse v poradku, rentgen krcni patere taky, takto mandli mam vetsi vzdy na teto strane, ale proste me tam boli…. neustale chodim po doktorech desim se rakoviny mandle, provozuji oralni sex, nekde jsem zjistil ze je to proste nebezpecne, trnu uz hruzou a divim se ze na ORL mi mandli neodstrani, kdyz tvrdim ze me to boli i pri polykani a uz opravdu bolest paralyzuje… zaslu fotky pod tento prispevek mnohokrat. v zadu mam delai dobu deobnou cystu, byla mi ted i lehce odsata, ale desi me asi i ta podcelisti zlaza? neni nejak zvetsena? neni ta mandle podezdrele rozbujena? dekuji

6botka6
29. apr 2023

@emuemu Dobry den. Vsimla som si ze robite na orl. Pozriete sa prosim na moju mandlu a hlavne na ten oblúk pred nou. Uz hadam aj rok ma pobolieva, neustale mam nadchu, zatekaju mi hlieny. Ja uz neviem ci to je chronická mandla, alergia alebo docitala som sa aj ze to moze byt rakovina :( terminy u lekárov uz mam ale bojim sa

6botka6
29. apr 2023

@terisek22 ahoj ako to u teba dopadlo s tou mandlou?

rinnela
11. máj 2023

@emuemu Dobrý vecer, prosím o radu. Uz 10 dní ma bolí hrdlo a vyzerá to takto..čo by to mohlo byť?

jan005
8. jún 2023

@6botka6 zdravim, všiml jsem si, ze mate na tom čepu nebo na takovém tom ocasku fialovou čáru. Mám to také. Nevíte co to je ???

imf
9. júl 2023

Pani doktorka chcel by som sa spýtať či ide o niečo vážnejšie alebo je to len angína? Ďakujem za odpoveď.

lienka182
28. aug 2023

@emuemu dobrý deň pani doktorka, prosím Vás neviem na koho sa obrátiť, dnes odchádzam na dovolenku a k lekarke sa neviem dostať. V piatok ma bolelo hrdlo a v nedeľu sa mi spravila taká gulička v krku. Hrdlo ma už neboli, len tu gulicku cítim. Prosím že to nie je nič vážne 🫣

izrasa
16. feb 2024

@emuemu mohli by ste mi poradiť. Nemám rakovinu hrdla? V detstve som prekonala veľmi veľa krát angín a klasických zápal hrdla. Teraz mám problémy s refluxom a žalúdkom. Ďakujem

emuemu
17. feb 2024

@izrasa nie, rakovinu nemate, mate chronicky zapal podnebnych mandli a sliznice orofaryngu.

izrasa
Autor odpoveď zmazal
izrasa
18. feb 2024

@emuemu tak prečo som slabá, mám napäté svaly, nemôžem pribrať a prehĺtať a k tomu sa mi zle dýcha? A bolí a páli ma hrdlo a podnebie??

Začalo to pálením a myslela som si, mám chorý pažerák 😞.

V útorok idem na sondu do žalúdka 😱.

katika1811
18. feb 2024

@izrasa nemôžete mat problém sk štítnou žľazou ?

izrasa
18. feb 2024

@katika1811 nie, hormóny štítnej žľazy mám v norme

emuemu
18. feb 2024

@izrasa neviem urcit z fotky, preco ste slaba atd…mozete mat okrem ineho extraezofagealny reflux a tiez vidim, ze vam zatekaju hlieny z nosohltana…viac sa z odoslanej fotky vycitat neda…

ey826
Autor odpoveď zmazal
marlau
27. apr 2024

@emuemu dobry den, mozem sa nieco spytat

dante1
25. máj 2024

@emuemu dobry vecer mohol by som sa nieco opytat ohladom hrdla

dante1
29. máj 2024

@emuemu dakujem no mam cervene hrdlo od poslednej choroby cca 2,5 mesiaca plus som si aj vykrical raz hlasivky pil som kalciove inkecie zlepsilo sa ale stale citim ze ked viac rozpravam hrdlo sa namaha plus citim take mierne zvieranie hrdla furt to mam cervene dali mi climbax nepomohlo neviem co mam spravit zajtra idem ORL na 12:30 a este mam furt sople furt take stipanie v nose a plny nos a mierne hlieny ked zakaslem

vikybalint
5. júl 2024

@emuemu Dobrý deň videla som ze ste orl lekarka od coho to moze byt..neviem ci by som bola alergicka.. Prosim mam problem,s opakujucim sa zapalom hrtana..bolest a flaky na jazyku, tazsie dychanie,bez kasla, troska zachripnuty hlas..skoro každý 3tyzden ..vybrala som 3x antibiotika a cmulacie tabletky, sprej na hrdlo,kloktadla..crp hodnoty v norme, vyter v poriadku, štitna v poriadku obvodny lekar mi vypisal omarit tabletky..neviem už čo na to vráti sa stále..dakujem

dante1
5. júl 2024

@vikybalint ja mam nieco podobne tiez omarit plus taky sprej teraz beriem antibiotika hrdlo mam furt cervene uz pol roka uz neviem co mam robit

vikybalint
5. júl 2024

@dante1 aj kaslete? Mate aj flaky na jazyku?

emuemu
5. júl 2024

@vikybalint môže to byť extraezofageálny reflux…kuknite na nete, skuste rezimove opatrenia, lokalne skor cmulacie probiotika a sprej Coldisept nanosilver…Le samozrejme, moze to mat aj inu pricinu

vikybalint
5. júl 2024

@emuemu dakujem uvidime co to moze byt..ked si dam koreniste jedla niekedy stipu jazyk..

martin88888
22. sep 2024

Dobrý deň, prosím vás vedeli by ste mi poradiť? V hrdle mám krvnú zrazeninou už niekoľko rokov pri hltane, veľmi pomaly sa zväčšuje každý rok, do takéhoto stavu narástla počas 20tich rokov. Bol som na kontrolu na ORL, a povedali mi že nádor to nieje, ale prikladám aj fotku hrdla, mám sa obávať toho najhoršieho? Krvný obraz rakovinu nepotvrdil….dala by sa krvná zrazenia odstrániť? Da sa to operovať? V minulosti som mal vždy problémy s mandlami, a stena hrdla tiež vyzerá stále ako zapálená…. Prosím o radu akého odborníka by som mal navštíviť, aby som to mohol riešiť. Dakujem