icon

Rakovina hrubého čreva

dena366
25. jún 2022

Myslíte si, že chodíte k lekárom s Vašim problémom a oni k Vám pristupujú so skutočnou vážnosťou a riešia Vaše problémy. Ani zďaleka…
Moja skúsenosť s nemenovanou lekárkou mala veľmi smutný záver. Ak sa Vám chce čítať, poviem Vám môj príbeh od začiatku. Všetky moje problémy sa spustili s pôrodom. V roku 2020 sa mi narodila dcérka. Tehotenstvo bolo bezproblémové. Prvý problém začal pri pôrode. Skončil akútnou sekciou. Po pôrode som mala trombózu, ktorá bola ale diagnostikovaná až ako stav po trombóze. Uf vtedy ma prvý krát striaslo. Veď som mohla umrieť a dcérka by už nemala mamu… tento problém sme zvládli no začali moje problémy s trávením. 6 mesiacov bez prestávky hnačka. Vtedy mi teda k celiakii, ktorú mám od detstva diagnostikovali aj alergiu na sóju, laktózu a mliečnu bielkovinu. Myslela som si, že moje problémy tým prestanú… neprestali. Začali bolesti brucha, nafukovanie, pichanie v podbrušku, hnačky sa striedali so zápchami a pridala sa aj krv v stolici. Známa mi doporučila novú gastroenterologičku u nás v meste. Tak som si povedala že vyskúšam. Za pokus nič nedám. A veru dala som… ale o tom až neskôr. Pani doktorka sa na začiatku zaujímala. Opäť mi brala krv na alergie/ intolerancie. A všetky možné testy. Spravila mi rektoskopiu. Jej konečný záver bol hemeroidy a syndróm dráždivého čreva. Za 1 a pól roka som ju navštívila 12x, 4x pohotovosť a 2x chirurgiu s bolesťami brucha. Neustále mi všade opakovali že som zdravá nič mi nie je. Všetky moje problémy spôsobujú hemeroidy a syndróm dráždivého čreva. 7.3.2022 sa začalo peklo. Každá jedna moja stolica bola krvavá. Nie trošku… veľmi. Zavítala som teda opäť k mojej gastroenterologičke. Jej reakcia? Úplný výsmech. “Ale veď to vieme moja veď sa poznáme”. Naveľa naveľa mi dala o mesiac termín na ďalšiu rektoskopiu (mimochodom za 1,5 roka to bola už piata). Další mesiac som čakala na výsledok - nešpecifický zápal hrubého čreva. Tento výsledok som sa dozvedela až od obvodnej lekárky lebo jej ho poslali. Úplne ma odmietli vôbec objednať na akúkoľvek kontrolu. Šialené… Za obvodnou lekárkou som teda prišla s fotkami mojej stolice či je skutočne toto normálne. Obvoďáčka sa zhrozila. Obtelefonovala nejakých známych a vybavila mi gastro v Bratislave. Verili by ste, že som dostala termín hneď o 2 dni? A verili by ste že mi tiež spravili len rektoskopiu ale so záverom aký som nečakala ani v najhoršom sne? Mám 27 rokov, 2 ročnú dcéru a mám rakovinu esovitej časti hrubého čreva. Aktuálne ležím v nemocnici po resekcii hrubého čreva… Verím tomu, že všetko dobre dopadne. Musí. Kvôli dcére tento boj musím vyhrať ale v hlave mi stále “šrotuje” otázka: Ako budem môcť veriť lekárom po tejto skúsenosti?

Strana
z3
jarulienka121
17. jún 2025
@dena366

@vorkola kľudne mi napíš správu ak chceš

@dena366 dobry deň.Ako ste dopadli prosím?

Strana
z3