icon

Rakovina hrubého čreva - skúsenosti, alternatívna liečba

nili
16. jan 2013

Ahojte, chcela by som poprosit kompetentnych, aby sa podelili o svoje skusenosti ohladne liecby rakoviny hrubeho creva. Mojej mamine, 49 rokov, diagnostikovali rakovinu hr. creva v 2. stadiu. Lieci sa na NOU v BA, zatial chemoterapiou ale zaujimala by ma hlavne alternativna liecba. Ake mate skusenosti s vitaminmi, ci ste uzivali horke marhulove jadierka, a pod. Kazda rada a skusenost potesi, podelte sa o svoje pribehy.
My sa nevzdavame, ideme do boju a viem, ze zvitazime!!!
Dakujem 🙂
mail: nikol850@yahoo.co.uk

Strana
z9
jankar27
6. sep 2023

@verapopelka To som rada. presvedčila som muža na tie infúzie vitamínu C, tak uvidíme, kedy sa tam dostaneme. Dám vedieť.

jankar27
31. okt 2023

@verapopelka
Ahoj, ako sa máte? dúfam, že napredujete pomaličky ďalej. U nás ďalšie CT z konca septembra dopadlo dobre, je tam opäť nejaké zmenšenie, resp. je to stabilné. Horko, ťažko som muža presvedčila na tie infúzie vitamínu C, aj keď si ten imunológ pri onko pacientoch účtuje len 15 Eur za 7,5 g, pri dávke viac ako 100 -150 gramov na infúziu je to už riadna suma. Horšie je, že to trvá niekoľko hodín, a to muž neznáša. Jeho onkologička je voči tomu skeptická, ale nezakázala mu to. Po 12.cykloch a tom CT uvidíme, či zmení liečbu, alebo ostaneme na tej oxaliplatine a kapecitabíne.

verapopelka
1. nov 2023

@jankar27 ahoj. Máme sa fajn,momentálne sme na udržiavacej chemo degramont a zvláda to fajn.Vyzerá ako keby nebol chorý vôbec.V pondelok má kontrolné ct tak uvidíme.Trocha sa bojím,nechce sa vzdať fajčenia-jeho jediná neresť. Ja jeho neviem presvedčiť na nič čo nechce on…verí tej čage sibírskej ,tú berie od začiatku a absolvujeme kúry s doplnkami joalis…no veď som zvedavá-najradšej by som ho poslala na ajurvedský pobyt dade aby sa zbavil toho fajčenia a bolo by všetko v poriadku…inak je v pohode,pribral,vrátili sme sa akurát z cypru z dovolenky,tak je oddýchnutý..som zvedavá na tie výsledky…držte sa…mojmu mužovi tá oxaliplatina dobre nerobila,doktorka chce vyskúšať braftovi-ale este to nikomu nikdy poistovna neschvalila tak neviem ako dopadneme.Oni su skepticki voci tomu c vitaminu,v podstate su skepticki voci vsetkemu co nie je vedecky podlozene a nemaju v protokoloch,lenze kazdemu zaberie nieco ine.Verím,že budú len a len dobré výsledky💪

verapopelka
15. dec 2023

Ahoj .Ako sa máte?Ako pokračuje terapia infuznym c ckom?

jankar27
16. dec 2023

@verapopelka Ahoj, momentálne ich teraz muž nemá. Veľmi sa mu do toho nechcelo, chodil len raz za týždeň na 5-6 hodín, viac nechcel. Skončili sme na 135 g. Ale asi začneme znovu v novom roku, neviem ale potvrdiť, či to pomáha. Ale vždy mal po tom zdravšiu žiarivú farbu v tvári. Bol aj u chirurga, pozitívom je, že mu chemo za tých 9 mesiacov veľmi dobre zabrala. Teraz má tabletkovu formu a opäť biologickú liečbu. Ja len dúfam, že sa to do určitej miery stabilizovalo a ideme ďalej.

verapopelka
17. dec 2023

@jankar27 no vy máte za sebou aspon konzultaciu u chirurga.U nas asi nehrozi.Okrem pecene ma infiltraty aj v bruchu od zaciatku a to ked nezmizne tak šanca na operáciu nie je,vlastne s braf mutaciou ani neoperuju.Tak my si teda pockame na ten zazrak😀Od januara chce zacat s veganskou stravou a vraj prestane fajcit.Tak som zvedava.Drzim Vam palce💪

jankar27
17. dec 2023

@verapopelka Síce u chirurga sme boli, ale šanca na operáciu, resp. úspech je asi jedno percento. Teraz máme za sebou magnetickú, asi na upresnenie toho jedného percenta 😜. Tých metastáz na pečeni je dosť, ale som rada, že je aspoň nejaká mizivá možnosť. Tiež by mohol schudnúť. Držím palce, aby vám to vyšlo s tým fajčením.

verapopelka
8. feb 2024

@jankar27 Ahoj Janka.Ako sa máte?U nás už bohužiaľ udržiavacia liečba nezaberá-opäť sa mu zväčšili metky na pečeni,zvýraznili sa infiltráty v brušnej stene.Prechádzame na liečbu braftovi+ erbitux.Poisťovňa nám to pravdepodobne neschváli takže hľadám,píšem kade tade ako by sme si vydupali aspoň akú takú úhradu,lebo liečba ako samoplatca bude niečo medzi 5 až 10 tisíc euro(toľko rátam,var to bude menej)😱Tak ja pevne verím,že sa niečo bude dať,lebo toto bude likvidačné.Ak by muž náhodou na oddelení počul o niekom kto toto rieši s poisťovňou daj vedieť.Ďakujema dúfam,že sa máte dobre.

jankar27
8. feb 2024

@verapopelka Ahoj, zatiaľ ok, momentálne sme bez oxaliplatiny, len tabletky capecitabin a bioliečbu bevacizumab. Zatiaľ sa to javí stabilné, tak uvidíme po ďalšom CT koncom februára. Operácia nie je zatiaľ možná, tie mety sú rozhádzané po celej pečeni. Znovu asi pôjde na tie infúzie vit.C, moc sa mu nechce, bohužiaľ pri Kras mutacií ani nemáme inú možnosť nejakej inej liečby okrem chemo a bio.

jankar27
8. feb 2024

@verapopelka Už je na invalidnom dôchodku, takže aspoň nemusíme riešiť PN-ku

verapopelka
8. feb 2024

@jankar27 ten môj má braf aj kras wild type takže tiež už iné možnosti ako platená liečba nie sú.Ale keď ide na ten vitamín c tak pridajte aj lysine…pogoogliš si to ale pomáha to posielam foto,môj muž už tiež uvažuje nad tým céčkom v kombinácii s tým lysinom,podoelam aj foto

ema7813
17. aug 2024

@jankar27
@verapopelka
Odkedy som si precitala tuto diskusiu myslim na Vas. Ako sa Vam dari? Som na tom podobne 😒

verapopelka
18. aug 2024

@ema7813 manžel zomrel 24.júna😭

jankar27
18. aug 2024

@ema7813 Ahoj, zatiaľ po poslednom CT to vyzerá bez zmeny. Ani dobre, ani zle. Sme len na udržiavacej tabletmi je chemo.

ema7813
18. aug 2024

@verapopelka úprimnú sústrasť😞

verapopelka
21. aug 2024

@ema7813 ďakujem.Akurát skrolujem príspevky…našla som presne pred rokom ten ,kde som písala,že viem,že sa uzdraví😞Držím palce všetkým,ktorí tento boj s veternými mlynmi zvádzajú a úprimne zo srdca gratulujem tomu mizivému percentu,ktoré tento boj vyhralo. Je to neuveriteľná cesta ,ktorú sme s našimi najdrahšími prešli aj keď bola neúspešná,som vďačná za každý okamih aj za skúsenosť a nemenila by som,lebo sa na život môžem pozerať úplne inak.Držím Vám všetkým palce❤️

jankar27
21. aug 2024

@verapopelka ďakujem za tvoje slová, neskutočne ma dojali. Si skvelá, prajem ti len to najlepšie v živote.

ifka888
22. apr 2025

@jankar27 prosim vas mal manzel nejake vedlajsie ucinky pri capox? ako dlho bral? mali ste biologicku liecbu az po skonceni chemo?

jankar27
22. apr 2025

@ifka888 dobrý deň, biologickú liečbu mal súčasne s capox, ale len dve kolá. Capox mal asi 10 mesiacov, teda oxaliplatinu s capecitabinom. Áno nežiaduce účinky mal a aj máva. S oxaliplatiny mu ostala aj mierna neuropatia na nohe. Capecitabin hlavne praskanie kože na rukách a nohách. A samozrejme iné, mravencenie, citlivosť ďasien, zmena hlasu, a samozrejme tráviace problémy, to všetko sa vyskytuje a ustupuje.

ifka888
1. máj 2025
@jankar27

@ifka888 dobrý deň, biologickú liečbu mal súčasne s capox, ale len dve kolá. Capox mal asi 10 mesiacov, teda oxaliplatinu s capecitabinom. Áno nežiaduce účinky mal a aj máva. S oxaliplatiny mu ostala aj mierna neuropatia na nohe. Capecitabin hlavne praskanie kože na rukách a nohách. A samozrejme iné, mravencenie, citlivosť ďasien, zmena hlasu, a samozrejme tráviace problémy, to všetko sa vyskytuje a ustupuje.

@jankar27 Ďakujem za odpoveď, mame diagnostikovali rakovinu hrubeho čreva, museli ju operovať kvôli nepriechodnosti čreva. Bude mať Capox, tak čítam, čo všetko to môže obnášať. Velmi sa bojíme. Mali sme aj zakúpenú dovolenku pri mori,ale rušíme to. Netuším ako to bude celé zvládať….

ifka888
4. máj 2025
@jankar27

@jankar27 môžem sa ešte opýtať,aké všetky vitaminy a vyživ doplnky užíva?

jankar27
4. máj 2025
@ifka888

@jankar27 môžem sa ešte opýtať,aké všetky vitaminy a vyživ doplnky užíva?

@ifka888 teraz len bežné Céčko, Déčko a lagosu

Strana
z9