Rakovina prsníka - otázky ohľadom chemoterapie a liečby
Dobry den. Mamke vyoperovali zhubny nador v prsniku. Konkretne ivazivny duktalny karcinom prsnika. Mal niekto takyto pripad prosim?
Oznacenie nadoru pri biopsii:
HER-2 pozitivny-like subtyp s pozitivitou HR
ER:100%+/PR:100%+
3+ pozitivita
Ki67:30%
grade 3 (3+2+3)
velkost lozicka 8x6x5 milimetrov
Mam tri otazky:
1.Aka je moznost, aby nam nebola nariadena chemoterapia? Urcite by sme ju nechceli.
2.Ak je ten nador vybraty a je taky maly ako pisem, je mozne ze sa vrati? Alebo sa nemusi vratit vobec?
3.Aku liecbu ste mali?
4. Nemalo by sa po prvej navsteve onkologa po operacii zistovat prioritne najskor ci su v tele metastazy a potom az urcit liecba? Niektori to robia tak, ze hned daju liecbu a na zistovanie je cas.
5. Ak je nador vybraty, ako by teraz malo her-2 pozitiv vplyv na moju maminu?
Dakujem.
@heryteri Ahoj železná lejdy...už máš všetky chemo za sebou?
@aurelia2000 Ak to bolo pre mňa tak áno do marca ešte bio a potom len kontroly
@lubicakalnicka No chcela som odpoveď od @heryteri ale sledujem tu aj tvoj životný príbeh, no ty si toho tiez riadne preskakala😲 Tu biologickú liecbu si si nakoniec ako vydobyla? Platí ti ju poistovna? Ja som ju dostávala súčasne s chemo, ale ja mám iný druh tejto svinskej choroby ako vy. No tie útrapy sú podobné. Aké sáčky glutaminu máš na mysli? Glutamin je vraj hlavné krmivo pre nádory.
@aurelia2000 Ahooj, dakujem za opytanie💋ano, v pondelok som mala poslednu - 16tu chemo🙏konecne sa mi bude aspon o kusok lahsie zit, 7.11.ma caka operacia. Fungujem v ramci moznosti fajn, len tie creva davaju zabrat, ale kym len toto tak som stastna. Tie sacky Glutamine mam aj ja, Dr.mi ich predpisala aby sa predislo mravenceniu v prstoch a bolestiam noh atd. To fakt podporuju rast nadoru? 🙄🙄🙄
@lubicakalnicka dakujem za tip, no u mna to neucinkuje, ocino robi na viniciach v Rakusku a nosi mi hroznovu stavu odtial , aj hrozno a Glutamin si davam, no aj tak creva robia sarapatu. Ale ratam s tym ze kazdym dnom to uz prestane, kedze mam po poslednej chemo😉 krasny vikend🤗
@heryteri No ja som tiež dostala (na predpis) dvojmesačnú dávku glutaminu po poslednej chemo. Poisťovňa prepláca len na dva mesiace. Keďže mi pomohol na polyneuropatiu, bola som ochotná si ho aj kúpiť za vlastné, no stopli ma články na nete aj samotná doktorka. Diabetici napríklad môžu užívať na neuropatiu Millgamu a my nie. 😟 Črevá sa ti po poslednej chemo zregeneruju, to by nemal byť problém. Čo sa týka rôznych liečivých doplnkov...baby mne tuším najlepšie zaberali veterníky 🙄 Drž sa, už bude lepšie 👍
@aurelia2000 Ahojky áno preskakuje som chemo v pohode naozaj no moja bio bola taka že v MT mi ju neschválili lebo som tie mrsky mala malinke a najvetsi bol 2mm a bio sa schvaľuje od 5mm tak som šla do Nitry a tam mi ju moja onkologicka presadila a od 3mesiacea som brala aj chemo aj bio teraz mam len bio a teraz sa mi ťažko dýcha a boli ma hlava ale výsledky stále dobré chvalabohu aj kri aj markery aj sono mamou,echo,pľúca všetko tak neviem
Dievčatá, mam jednu mozno pre niekoho divnu otazku 🙈2.10.som mala poslednu chemo a ideme cez vikend na oslavu,myslite ze si mozem dat jeden maly stričik? Alebo radsej este nie?
@heryteri Určite áno ak Ti bude chutiť daj si ,lebo ja som takú chuť mala a dala som si a vôbec mi nechutilo
@ivankamrva prepáčte, píšem po nesmierne dlhej dobe. Ale len názor. AJ Lajik ktorý sa snaží nájsť informácie je niekedy lepší ako lekár

@heryteri Ahoj moja ja som tiež častejšie chodila na WC ale dalo sa to vydržať mne pomohlo že som jedla veľa ale naozaj veĺa tmavého hrozna a pila som 100%šťavu z tmavého hrozna majú ju aj v jednote a sáčky glutamilu.Vyskušaj ale prejde to