icon

Rana po cisárskom

jaju_ska
13. okt 2015

Ahojte som 15ty den po sekcii a mam takuto ranu. Na nohavickach som si nasla mokre na vrchu uz viac krat ako keby mi jazva mokvala. Neviem ci mokvanie znamena hnisanie. Mam to na zaciatku jazvy a na konci jazvy. Neboli ma to vobec iba podla tych nohaviciek na vrchu som zistila ze to "mokva". Neviete poradit ci staci vysusat repikom? Pripadne ku akemu doktorovi ist? Ku gynekologovi alebo na chirurgiu? Dakujem za kazdu skusenost a radu

Rana po cisárskomRana po cisárskom
iveta443
17. okt 2015

A betadin, ja som si ho dávala a stálo to za ... oni namiešali v nemocke doňho ešte niečo a vtedy to malo grady 🙂
Inak sme unikáty, vraj sa to stane jednej mamine z tisíc 🙂 🙂 🙂
Podľa tej fotky, ti to začína pekne pučiť vo vnútri ... nestrácaj čas sedením a počúvaním rád, ale choď ... Ja mám ranu na celý život a nehovoriac o tom, že tá kožička na tej jazve je taká jemná, že niekedy sa lepšie škrabnem a mám pocit, že pukne :(

katrin21
17. okt 2015

@iveta443 ale ved bola u lekara , vycistil jej to.

okataivana
17. okt 2015

@jaju_ska pozdravujem, třeba ci to cistit repíkom alebo harmancekom, normalne si uvar a vezmi gazu a robi si obklady.
často krat aj 4x denne. a hlavne třeba aby sa ti rana vetrala!!!! nech to dycha!
betadine roztok dostanes aj v lekarni, ale třeba byt opatrna, lebo to nesmierne farbí.
a potom ked sa ti rana zahojí, vyborny je BI-OIL dostanes aj v Dm drogerii. masírovat do jazvy a sa ti krasne zahojí!!!
vela stastia, ja som po dvoch sekciach, a mne sa rany zahojili velmi rychlo při harmancekovych kupeloch!

monikac
17. okt 2015

@katrin21 viem lebo to zistili na sone ale doktor sa s tym nestretol..

katrin21
17. okt 2015

@monikac no tak to je divne.. tak to by sa malo riesit nejakym konziliom v nemocnici, nie tu.

este ma napadlo, nech si @jaju_ska kupi WOBENZYM, odporuca sa po operaciach....

monikac
17. okt 2015

@katrin21 v nemocici sa s tym nestretli...idem za par dni na dalsie sono a uvidi sa co a ako...ja sa len pytam ci sa to niekomu nestalo nahodou, nemozem sa opytat??

katrin21
17. okt 2015

@monikac ved hej, spytat mozes..len asi to tu nevyriesime.. je to asi ozaj vzacna vec.... kolko si tehotna, mesiac aky?

monikac
17. okt 2015

@katrin21 ja neocakavam vyriesenie, ako som uz povedala chcela som vediet ci sa nahodou niekomu nestalo...

sisulienka2
17. okt 2015

@jaju_ska Ahoj,tak toto sa stalo presne mne po sekcii na 7 den doma,ranu som mala navretu, na lavej strane sa mi urobila takato bublina a prasklo mi to..vytekalo a mokvalo.Tam kde som mala svorky uz na 4 den pri prepustani z porodnice som mala hnisave bodky..samozrejme vysoke CRP az 276..s tym ma pustili domov.Este pred prasknutim som bola u gynekologa lebo mna to aj bolelo a mala som teploty,zimnicu..dal mi antibiotika ale nepomohli.Nakoniec som sa dostala do nemocnice s abcesom v rane,nastrihli mi ranu a drenazovali cistili mi to betadinom,infuzie k tomu,antibiotika.Asi tyzden som bola.Potom sa mi to opakovalo a znova dnu na prijem..chodila som na chirurgiu na cistenie,prevazy..az 4 mesiace som tam chodila na kontroly.Doma som si to prevazovala cistila,dala antibiot.mast do rany.Takze urcite odporucam ist s tym k lekarovi.A skore uzdravenie.

jaju_ska
autor
17. okt 2015

@sisulienka2 dakujem velmi pekne

aristka
17. okt 2015

@jaju_ska vyzera to dobre ,ta druha snimka ,dalej si to dezinfikuj betadinou ,co najviac vetraj tj lez a odokry jazvu a bude to ok...nemala si zavedeny dren v tom mieste....

okataivana
17. okt 2015

@jaju_ska hlavne ti to musi dychat!!!!ja som mala pri stati to prikryte bruchom.musis si lahnut a nechat ranu vetrat!a nesmie byt prikryta.dolezite je lezat lebo vtedy ti to brucho poporodne neprevisa cez jazvu.

jaju_ska
autor
17. okt 2015

@aristka nemala som lebo do vybratia stichov bolo vsetko v poriadku a po cca troch dnoch som si vsimla to mokvanie

jaju_ska
autor
17. okt 2015

@okataivana no presne tento problem mam ze mi po porode tak ovislo brucho a este k tomu prispeli tym pieskom ze mi brucho doslova rozpleskli takze mne previsa a zajryva celu jazvu. No a pri malej sa mi velmi lezat neda :(

aristka
17. okt 2015

@jaju_ska je to tym ,ze to malo malo vzduchu ,ked malinke spi ,ty nic a ine nerob len vetraj presne tak ako pise
@okataivana

katrin21
17. okt 2015

@jaju_ska no to je to, co som pisala...
ze matka ma lezať hlavne dlhsie v nemocnici a po cisarkom nemat dieta cely den, lebo ma a MUSI lezať... doma si uz moc nepoleži....
brucho prevísalo trochu aj mne,ale to nevadi, to sa casom napravi same, ako sa zavinie uplne maternica...
piesok ti nemali davať, ked si po operaacii, to nie je klasicky porod preboha.
kde si rodila? v Bojniciach?

rodina nech ti vecer navari a ked mala spi, len lež, nerob nic aspon kym sa jazva zahoji.. ak moze, nech ti mama pride pomoct aspon 10dni...alebo niektol... oprat a take.. nic nezdvihaj hlavne! mne zakazali dvihat viac ako 5kg....

142230919213
17. okt 2015

@jaju_ska fuuu tak presne toto som zazila. Jedna velka katastrofa. Mesiac kazdy den na preplachu, lebo mi to puklo a v bruchu diera. Vraj si za to mozem sama, lebo som nedavala pozor pri dvihani.Tak drzim prsty, ja som s tym chodila k mojej gyn. dr.ona mi robil a aj cisarak.

jaju_ska
autor
17. okt 2015

@katrin21 ano v bojniciach som rodila akutnym cisarskym uz som do inej nemocnice nedobehla.hned po operacii mi dali na brucho na 24hodin piesok a rozpleskli mi ho do bokov a dole no proste vyzera to hrozne ale dufam ze sa to popravi. A hned po 24hodinach mi malu doniesli a uz nezobrali nazad takze som si nestihla oddychnut ani v porodnici. To maju ten rooming in a dieta je hned s matkou. A vstavat po cisaraku ku nej podchvilou nebola sranda teda. Teraz to uz boli menej aj ked ju mam na rukach, len by som si priala byt zdrava aby som sa jej mohla naplno venovat.
Ps: ako dovod infekcie teda toho ze sa mi to zapalilo mi povedali ze som mala vela navstev. Pritom bola u nas machvilu len moja mama a priatelova mama a ze dva tyzdne mam zakaz navstev. Takze mi nema kto pomahat aby som si ja mohla jazvu liecit :/

katrin21
17. okt 2015

@jaju_ska to ja by som nedala.. ja by som im povedala, ze nie, dieta max. na kojenie prve dni.. a na noc vobec. sorry, ale nie.... nevladala som sa sama hybat, nie to okolo dietata skakať.. ja nechapem tie super matky, co sa toho este dožaduju, ze ano 🙂

navstevy s tym nic nemaju.... ot je vyhovorka.. ale ten piesok, to sa uz nepouziva.. ono je to na zavinutie maternice, ale po cisarkom sa to nerobi.... uf
prosim ta, zakaz navstev je jedna vec, ale mamu mat doma mozes a aj si ju zavolaj. maj rozum 🙂
kto ta operoval ? Durčenka, Hudec?

iveta443
17. okt 2015

@katrin21 aj ja som bola a vraj je to ok a nebolo ... nie som zastanca antibiotik ale tu myslim ze su potrebne.... kuknite sa na tu fotku, hnisa to a hlavne mne ked to puklo naspat mi to zalepili ... ked sa hybes alebo staci ze sa otocis tvori sa ti tam pot a ten tomu moc nepomoze... vetrat ano ale vtedy lahnut a odkryt jazvu ... ani po ukonceni sestonedelia som to nemala ok. Hlavne ako ti pisu baby zohnaj si na pomoc niekoho ... drzim prsty ...

jaju_ska
autor
18. okt 2015

@katrin21 durcenka. S patricnym komentarom okolo toho. A ako som zistovala tak trom kamaratkam sa jazva zapalila a vsetkym trom povedal tiez ze z toho ze mali vela navstev. Aj mne to pride ako totalna blbost a len to ze si oni nepriznaju ze mali na operacke bordel. Hudec bol pri operacii ale dosiel neskorsie a ziapal po anesteziologoch preco mam kyslik v nose ze to sa nedava a mala som ho tam asi 20minut. Tak ja neviem ci oni vedia co robia

jaju_ska
autor
18. okt 2015

@iveta443 mam antibioticku mast a v pondelok budem mat vysledky aka bakteria alebo virus ram je aby mi dali priamo na nu atb. Aj ked sa modlim aby tam nic nebolo ze to len moje telo tak zareagovalo lebo atb som 8rokov nebrala

katrin21
18. okt 2015

@jaju_ska Hudec je velmi dobry, mna operoval ale laparoskopicky...
Durcenka, to radsej ani nekomentujem, ja som s nim mala konflikt, ked ma nutil an liecbu hormonmi po endometrioze 😀, ale jeho manzelka je moja znama, robila na matrike a ja som chodila spievat na svadby.. ona je v pohode, ale on ma niekedy divne sposoby, co uz... Vraj je dobry odbornik, ale co z toho, ked ta komunikacia je , aka je...
Z navstev to nie je..... to je taka blbost, ze az ... ranu mne osobne v Martine kazdy den natierali, preventivne. ja som nemala takto az hnis, ale mala som ju zapalenu a aj tak sa im to nepacilo a ked ma po 10dnoch pustali, dali mi ten betadin na natieranie a potom sa mi to postupne stiahlo...
ale bola som slaba, bol tam zapal asi taky slabsi...
Ked si ATB tolko rokov nebrala, to je dobre.... aspon budu ucinnejsie..
este mozes ist na Biorezonanciu, tam ti tiez zistia, aka bakteria tam je a vedia ju zlikvidovat... ale co viem, tak najblizsie mas do Krušoviec, pri TO.... tam som chodila kedysi aj ja... ale to sa ti asi neda od babatka, je to 50km

jaju_ska
autor
18. okt 2015

@katrin21 tak ak by to pomohlo sla by som aj tam a babky by ju zatial postrazili. Mne ked na to chirurg u nas kukll tak povedal ze je mozne ze sa mi nejaky stich snazi vytlacit von. A na druhy krat som mala 37 teplotu lebo ma chytila chripka tak uz zas hovoril o antibiotikach. Ale zatial mam tu antibioticku mas a kupila som si k tomu unigel co vsetci chvalia na rany tak uvidime. A kazali mi to repikom vysusat ale mne to uz davno nemok a tak neviem co mam vysusat

jaju_ska
autor
18. okt 2015

A este dam jednu fotku pred zajtrasou kontrolou, tri dni antibioticka mas a dva dni unigel. Nebiem ci vidite nejake zlepsenie ja sa uz v tom nevyznam :/

jaju_ska
autor
18. okt 2015
aristka
18. okt 2015

@jaju_ska ziadny repik .nerozmocuj si to ....mas to pekne a na pusu si daj rusku
.aby si nenekazila babo

jaju_ska
autor
18. okt 2015

@aristka nosim to prelepene stale

aristka
18. okt 2015

@jaju_ska inak pri sekcii sa kyslik dava k tvari pac . nehovoriac .ze anesteziolog .vidi saturku .podla .ktorej sa riadi...gyn.ma riesit sekciu a nie mudrovat anestezii...

aristka
18. okt 2015

@jaju_ska preco ....ja som mala horsie jazvy ...pokial ti to nedrazdi oblecko odlep to....