Ranná bolesť krížov
dobre rano, uz dlhsie mam problem s krizami ale zhorsilo sa to.
ale nahorsie rano, potom to rozchodim
co to moze byt
hrozna bolest
lekarka ze mam si dat lieky na bolest
a poslala ma domov
je to normalne?
Ako spis na bruchu, chrbte alebo na boku? Malo by sa spat na boku a teda medzi členkami a kolenami by mal byť vankúš (ideálne tehotenský tie sú ja to fajn). Ak aj na chrbte spis tak by mal byt vankúš pod kolenami. Na bruchu by sa vôbec nemalo lebo to najviac zaťažuje chrbticu. Skúsila by som sj vymeniť matrac. Ja som mala tiež bolesti v krížoch a mne pomohol ten tehotenský vankúš a potom som začala cvičiť Fyziotrening skupinový s fyzioterapeutom kde to bolo zamerané hlavne na driekovu chrbticu. Chodila som asi pól roka a úplne super. Zlepšenie som cítila už po mesiaci ale teda ja som mala bolesti aj počas dňa mne to zhoršovalo sedavé zamestnanie.
Ako spis na bruchu, chrbte alebo na boku? Malo by sa spat na boku a teda medzi členkami a kolenami by mal byť vankúš (ideálne tehotenský tie sú ja to fajn). Ak aj na chrbte spis tak by mal byt vankúš pod kolenami. Na bruchu by sa vôbec nemalo lebo to najviac zaťažuje chrbticu. Skúsila by som sj vymeniť matrac. Ja som mala tiež bolesti v krížoch a mne pomohol ten tehotenský vankúš a potom som začala cvičiť Fyziotrening skupinový s fyzioterapeutom kde to bolo zamerané hlavne na driekovu chrbticu. Chodila som asi pól roka a úplne super. Zlepšenie som cítila už po mesiaci ale teda ja som mala bolesti aj počas dňa mne to zhoršovalo sedavé zamestnanie.
@anonym_e6a265 menim polohy ale spavam aj na chbrte aj na boku
Ešte čo sa týka ďalšieho posielania. Ja som bola u všeobecného a dal mi výmenný lístok ba ortopédiu tam mi urobili rtg a dali lieky. Ale za mna to nebolo riešenie absolútne, len tlmenie príznakov. Ideálne dodržiavať školu chrbta, mat dobrú polohu pri spánku a cvičiť to je asi najlepšie čo sa dá spraviť.
zaplatit si fyzioterapeuta a pravidelne cvicit
@anonym_e6a265 nemam sedave som stale v pohybe , na rtg mam driekove stavce zosuchane ale tak to uz ma asi kazdy a pribrala som 2kg to pochybujem
@anonym_e6a265 menim polohy ale spavam aj na chbrte aj na boku
@anonym_autor skúste ešte ten vankúš kúpiť mne to fakt pomohlo a matrac máte aký? Mne napríklad na chrbát najviac vyhovuje tvrdý. Keď spím niekde v hoteli a majú mäkký penový tak ma ráno neskutočne boli chrbát
@anonym_autor skúste ešte ten vankúš kúpiť mne to fakt pomohlo a matrac máte aký? Mne napríklad na chrbát najviac vyhovuje tvrdý. Keď spím niekde v hoteli a majú mäkký penový tak ma ráno neskutočne boli chrbát
@anonym_e6a265 mám to tak isto, z dovolenky, kde bol v hotely mäkký matrac, som sa vrátila ako dobitá, doma máme tvrdé
@anonym_e6a265 nemam sedave som stale v pohybe , na rtg mam driekove stavce zosuchane ale tak to uz ma asi kazdy a pribrala som 2kg to pochybujem
@anonym_autor ja mam podľa rtg skoliozu naprilad ale to mi rovno povedali že v dospelosti sa to už nerieši operačne len proste cvičiť. Ak ste z BA tak viem odporučiť Rehasport v Ružinove tam som chodila na skupinové cvičenia (majú rôzne intenzity ľahšie aj ťažšie) a mne to neskutočne pomohlo. Mala som aj multisport od zamestnávateľa takze som už nič neplatila. Mne individuálny fyzioterapeut nesadol nechala som tam asi 250€ a nikde som sa nepohla vkuse len nové a nové cviky a prišlo mi to take divne. Tu sme cvičili viac menej to iste a korigovali nás aby sme všetko robili správne.
@anonym_e6a265 mám to tak isto, z dovolenky, kde bol v hotely mäkký matrac, som sa vrátila ako dobitá, doma máme tvrdé
@anonym_d32d10 za mna mäkký matrac asi najhoršie na chrbticu a ešte k tomu penový. Ja mám klasiku s kapsulovymi pružinami a neviem si vynachvalit. Ako náhle spím aj doma na gauči tak už hneď cítim chrbát
@anonym_autor ahoj, mne takto zacal problem s platnickami. Kazde rano problem vstat z postele, pocit stuhnuteho chrbta ale potom som to vzdy rozchodila. Neriesila som, vsak to vzdy cez den preslo 😁 a az som skoncila s vysunutou platnickou. Chod k lekarovi, aby ti urobil vysetrenie, prip ta poslal na MRko.
@anonym_autor ahoj, mne takto zacal problem s platnickami. Kazde rano problem vstat z postele, pocit stuhnuteho chrbta ale potom som to vzdy rozchodila. Neriesila som, vsak to vzdy cez den preslo 😁 a az som skoncila s vysunutou platnickou. Chod k lekarovi, aby ti urobil vysetrenie, prip ta poslal na MRko.
@sun_shine_2020 no ja som aj padla debilne a lekarka ze ak neprejde bolest mam prist pondelok tak dala som si tabletku
@sun_shine_2020 no ja som aj padla debilne a lekarka ze ak neprejde bolest mam prist pondelok tak dala som si tabletku
@anonym_autor tak v tomto prípade by som si zašla na RTG minimálne či tam nieco nebude po tom páde.. ak by to bolo nervového pôvodu ako platničky ischias tak ešte milgamma N je super na takéto. Ale tak to väčšinou vystreľuje aj do končatín, je to taký iný druh bolesti nedá sa to zameniť. Pripadne skúste ešte nejaké teple obklady, hrejivú náplasť a takú tu masť napríklad flector ma tiež vhodne na chrbticu
@anonym_autor tak v tomto prípade by som si zašla na RTG minimálne či tam nieco nebude po tom páde.. ak by to bolo nervového pôvodu ako platničky ischias tak ešte milgamma N je super na takéto. Ale tak to väčšinou vystreľuje aj do končatín, je to taký iný druh bolesti nedá sa to zameniť. Pripadne skúste ešte nejaké teple obklady, hrejivú náplasť a takú tu masť napríklad flector ma tiež vhodne na chrbticu
@anonym_e6a265 jasne do koncatin uz roky, lekarka ma poslala do prdele ze som mlada na lekarov.neurologicku nepotreebujem
@anonym_e6a265 jasne do koncatin uz roky, lekarka ma poslala do prdele ze som mlada na lekarov.neurologicku nepotreebujem
@anonym_autor podobne mne sa objavili problémy v 25 rokov takze aj mne take hovorili a ja som išla k tomu ortopédovi a to bolo zbytočne on mi hneď povedal že oni v dospelosti riešia kĺby a bedrové mám ok. Ale on mi napísal že môžem ísť k neurologovi že mi napíše odporúčanie. Ale ja som sa ho potom opýtala čo neurológ spraví a on že obstrek len. Tak potom som tam ani nešla pretože to nie je riešenie a ako som písala vyššie to cvičenie a škola chrbta to mi pomohlo
Matrac, vankus, ak spis na boki, vypodlozit aj medzi kolenami a medzi rukami. To je zaklad

Pokiaľ ti to trvá už dlhšie, bolo by vhodné, aby ťa lekárka poslala na neurológiu, tam ti prípadne dali papier na magnetickú rezonanciu. Prípadne začať tým, že ti obvodná lekárka dá urobiť aspoň RTG chrbtice. Lieky od bolesti nie sú riešenie, pomôžu iba na chvíľu.