icon

Ranná nevoľnosť po vysadení antidepresív

ivetafer
27. jan 2020

Ahojte, vysadila som mesiac dozadu antidepresiva, už sa k nim vracia nechcem, brala som ich na úzkosť.....
Ráno po prebudení mi začne byť zlé a niekedy ma aj napína na vracanie..... A boli ma žalúdok..... Potom postupom dňa to prejde, mate niekto skúsenosť? Co mam s tým robiť? Nechcem sa určite vrátiť k tabletkam a neviem ci je to spôsobené tým
.... Ďakujem za odpovede

lucia851
27. jan 2020

Preco sa nechces vratit k liekom?

ivetafer
autor
27. jan 2020

@lucia851 lebo som ich brala 6 rokov a mam pocit ze v poslednej dobe mi už ani nezaberali..... A chcela som druhé bábätko a chcela som byť čistá

lucia851
27. jan 2020

Su aj take antidepresiva pri ktorych mozes otehotniet treba sa informovat u lekara

miriam1983
27. jan 2020

@ivetafer ano,mne tak byvalo. Vyslovene som sa bala rana,ze sa budem musiet zobudit. Niekedy aj teraz to mavam,aj v noci,lebo ma este vedia chytit uzkosti a panika. To prejde,neboj. Davaj si magnezium.

ivetafer
autor
27. jan 2020

@miriam1983 áno začalo som brat magnézium..... Len mi je z toho do plaču že mi tak je, lebo nič mi nechýba všetko je v poriadku a ja tieto stavy nechcem mať, a ešte keď mam dostať menštruáciu je to oveľa horšie......

miriam1983
27. jan 2020

@ivetafer to byva,moze byt aj pocas ovulacie. Ono to chvilu potrva. Ja ad neberiem uz niekolko rokov a ajtak sa mi tieto stavy niekedy objavia.

ysseba
27. jan 2020

@ivetafer a nebude to uz tehotenstvo? ☺️🤔

ivetafer
autor
27. jan 2020

@miriam1983 tak klobúk dole ja by som to chcela tiež vydržať a všetko zvládať bez AD dúfam ze sa mi to podarí..... A co robíš keď sa ti tieto stavy objavia ako to riešiš?

ivetafer
autor
27. jan 2020

@ysseba nemyslím 😂 teraz mam dostať a už cítim vaječníky

miriam1983
27. jan 2020

@ivetafer snazim sa to pretrpiet. Nic ind mi nezostava. Snazim sa fungovat,ak sa da a premahat sa...

ivetafer
autor
27. jan 2020

@miriam1983 ja mam také ze občas z ničoho nič ma pot o leje taka horúčava prejde telom a už sa to začína púšťať..... Potom už som v strehu že čo zase bude či bude paničky atak alebo nebude

emmi101
27. jan 2020

Tak potom už len brať to magnézium a dúfať a snažiť sa, že to bude lepšie keď už lieky brať nechceš. Ale možno by bolo fajn to ešte zvážiť

miriam1983
27. jan 2020

@ivetafer ano,to mavam aj ja,este ylaky do jlavy a pocit na odpadnutie,di toho pocit na zvracanie a hnacka. To je uzkost a panika.

ivetafer
autor
27. jan 2020

@miriam1983 no výborne tak musím byť silná a nepoddat sa tomu ved to prejde..... Ďakujem a drzte palce snáď to zvládnem

miriam1983
27. jan 2020

@ivetafer zvladnes ;) si to hnusne a neprijemne stavy,ale ako pridu,tak odidu. Nezomries na to,treba si to vzdy povedat,ze to je len chvilkove a neskladat sa z toho.

angela85
27. jan 2020

Ahoj,ja som to mala keď som bývala u svokrovcov. Mala som so svokrou zlé vzťahy. Prešlo to až keď sme sa odsťahovali a ja som bola vpohode. Najlepšie sa je čo najskôr najesť nejaký chlebík s maslom a šunkou. Prejde to až keď odstranis dôvod stresu

ivetafer
autor
27. jan 2020

@angela85 ahoj ja nemám naozaj žiadny dôvod stresu...... Predtým som mala a Le teraz už nie a všetko je ôk

angela85
27. jan 2020

@ivetafer ja ti rozumiem ale to je taká nervozita v tele. Vtedy som sa nahltala magnézia a čo najvyššie dávky,no ja som mala dôvod. Bola som z toho vkusne v strese. Veľmi mi pomohlo keď som išla do roboty. Z počiatku som nejedla,som sa bála že sa povraciam. Potom som aj celé dni mala stiahnutý žalúdok aj hrdlo a strašne ma naťahovalo. Ale keď som si trochu ráno zajedla,aj keď nasilu,tak mi to pomohlo od toho napinania

ivetafer
autor
27. jan 2020

@angela85 to áno ja väčšinou ráno vstanem som v poho a o chvíľku to príde také napätie a už na vracanie.... Snažím sa rozdychat a najesť sa no niekedy je to ťažké

anonym00000
31. máj 2022

@ivetafer ahoj tiež som teraz vysadila antidepresiva a mám podobne stavy. Prešlo ti tie stavy postupne?

saruska1111
24. aug 2025
@anonym00000

@ivetafer ahoj tiež som teraz vysadila antidepresiva a mám podobne stavy. Prešlo ti tie stavy postupne?

@anonym00000 ahoj viem že je to už dávno ale tiež vysadzam ako si na tom teraz ? Prešlo to?

ivetafer
autor
25. aug 2025
@saruska1111

@anonym00000 ahoj viem že je to už dávno ale tiež vysadzam ako si na tom teraz ? Prešlo to?

@saruska1111 ahoj nie neprešli a vrátila som sa naspäť k liekom keď chcem žiť ako človek , teraz znova vysadzam ale to vysádzanie je extrémne pomalé a už to trvá asi rok ako znižujeme dávky a zatiaľ je to v pohode ale nerobím z toho vedú proste keď to nepôjde tak nepôjde ak chcem žiť plnohodnotný život a nepôjde to bez toho tak budem brať stále ....

saruska1111
25. aug 2025
@ivetafer

@saruska1111 ahoj nie neprešli a vrátila som sa naspäť k liekom keď chcem žiť ako človek , teraz znova vysadzam ale to vysádzanie je extrémne pomalé a už to trvá asi rok ako znižujeme dávky a zatiaľ je to v pohode ale nerobím z toho vedú proste keď to nepôjde tak nepôjde ak chcem žiť plnohodnotný život a nepôjde to bez toho tak budem brať stále ....

@ivetafer a ako ti zle ti bolo po vysadeni? Lebo ja nemám ani nevoľnosť Ani nic len strach že sa mi všetko vráti.. bolesť hlavy a ťažšie dýchanie asi úzkosť.. ale ubrala som len cca 10mg z 50 dnes je to týždeň

ivetafer
autor
26. aug 2025
@saruska1111

@ivetafer a ako ti zle ti bolo po vysadeni? Lebo ja nemám ani nevoľnosť Ani nic len strach že sa mi všetko vráti.. bolesť hlavy a ťažšie dýchanie asi úzkosť.. ale ubrala som len cca 10mg z 50 dnes je to týždeň

@saruska1111 ja som zvracala jazde ráno resp má napínalo a samozrejme hlava a dýchanie zrýchlené ....uvidíš ako to budeš zvládať , samozrejme moja rada je že choď nato veľmi pomaly .....a uvidíš ale netráp sa ak to nepôjde neznamená to že si zlyhala len jednoducho to potrebuješ ....držím palce

saruska1111
26. aug 2025
@ivetafer

@saruska1111 ja som zvracala jazde ráno resp má napínalo a samozrejme hlava a dýchanie zrýchlené ....uvidíš ako to budeš zvládať , samozrejme moja rada je že choď nato veľmi pomaly .....a uvidíš ale netráp sa ak to nepôjde neznamená to že si zlyhala len jednoducho to potrebuješ ....držím palce

@ivetafer no ja sa bojím len aby sa mi to všetko nevrátilo.. a nábeh na lieky som mala strašný.. a ľudia mna strašia že keď budem chcieť znovu nabehnúť na lieky tak už mi nezaberú.. inak mi v podstate nic nieje len cítim úzkosť ale myslím že z toho lebo mi mešká menstruacia a každú chvilu to dostanem a som v strese že čo a jak bude.. ty si ako dlho vydržala bez liekov ?

ivetafer
autor
27. aug 2025

@saruska1111 nepočúvaj nikoho a riad sa svojím telom čo ti telo hovorí .....vôbec to nieje pravda že ti lieky nezaberú .....záberu ale samozrejme to trvá trošku dlhšie a pritom sú ďalšie pomocné keby to bolo veľmi zle ....takže hlavne kľud a nestresuj a riad sa svojím telom skús zamestnat svoju hlavu aby si nemala stále strach že čo ak to príde znova .....tak nič ajtak s tým nespravis ak to príde znova tak to príde a pôjdeš naspat na lieky a bodka ....stále je riešenie ja som bola asi cca mesiac bez

saruska1111
27. aug 2025
@ivetafer

@saruska1111 nepočúvaj nikoho a riad sa svojím telom čo ti telo hovorí .....vôbec to nieje pravda že ti lieky nezaberú .....záberu ale samozrejme to trvá trošku dlhšie a pritom sú ďalšie pomocné keby to bolo veľmi zle ....takže hlavne kľud a nestresuj a riad sa svojím telom skús zamestnat svoju hlavu aby si nemala stále strach že čo ak to príde znova .....tak nič ajtak s tým nespravis ak to príde znova tak to príde a pôjdeš naspat na lieky a bodka ....stále je riešenie ja som bola asi cca mesiac bez

@ivetafer nevysádzam od včera som si dala pôvodnú davku radšej ok na malej dávke ako vymýšľať a ľutovať potom 😅

ivetafer
autor
28. aug 2025
@saruska1111

@ivetafer nevysádzam od včera som si dala pôvodnú davku radšej ok na malej dávke ako vymýšľať a ľutovať potom 😅

@saruska1111 presne tak držím palce nech je všetko v poriadku

saruska1111
28. aug 2025
@ivetafer

@saruska1111 presne tak držím palce nech je všetko v poriadku

@ivetafer ahojky, ďakujem 😊 už 3ti deň mám navýšenie a jedine čo tak zatiaľ mna ukrutne boli hlava a nic nezaberá a lekárke sa týždeň nemôžem dovolať 🫣

miska143
28. aug 2025
@ivetafer

@miriam1983 áno začalo som brat magnézium..... Len mi je z toho do plaču že mi tak je, lebo nič mi nechýba všetko je v poriadku a ja tieto stavy nechcem mať, a ešte keď mam dostať menštruáciu je to oveľa horšie......

@ivetafer keď idú na mňa tieto stavy ,tak si nasadim z lekarne volmopredajny liek harmonique👍,niekedy ho uzovam,mesiac,niekedy par dni a zaberá mi na uzkosti👍