Rázové vlny - úľava od bolesti
Pomohli vám razove vlny? Koľko krát ste to museli absolvovať? Za koľko dní ste pocítili efekt? Ja, mam zápal achilovky a pätovu ostrohu. Co vám ešte pomohlo?
@ketrina21 ahoj.... práve som na PN.... skončilo to operačné... výrastok bol už tak veľký, že mi museli narezať achilovku
ALE je to niečo na nezaplatenie....mesiac som bez bolesti... niečo nádherné...
@smoulinka178 ahaa, a aký veľký bol ak sa môžem opýtať?čo je považované už za veľké?lebo neviem či aj u mňa to tak nedopadne, ja som objednaná na ortopédiu zatiaľ tak čakám po 8 rokoch ako veľmi to narástlo
@smoulinka178 a druhá vec, pozerám že máš 40 rokov? Pýtam sa preto že ja mam teraz 36 ale keď som bola na oziaroch pred 8 rokmi tak mi najskôr povedal že som ešte moc mladá , a že takúto mladú by ma určite neoperovali, že dúfa že tie ožiare zaberú.co síce zabrali ale teraz je to tu znova a bojím sa či to nebude už také veľké rovno na operáciu, aj keď teraz je to druhá noha vlastne 🤷
@ketrina21 netuším ale dok povedal, že extrémne.... veľký tlak na šľachu,hrozila ruptura
@ketrina21 ty ju máš tak ako ja? Pod šľachou alebo zo spodu päty
@ketrina21 ja absolútne neľutujem že ma operovali,vlastne ja som už na výber ani nemala. Dnes som bola v lese bez bolesti, ráno sae postavím na rovné nohy bez bolesti... akurát ma boli sem tam päta ale to kvôli ochabnutemu svalstvu, keďže som nemohla na nohu mesiac postaviť
@lenka1441 ahoj. Ďakujem za opýtanie. Dobre....v piatok nastupujem do práce tak sa teším....no uvidime čo to bude po 12hodinach na nohách 🙈
@smoulinka178 sú tie razove vlny bolestivé ? Prepláca to poisťovňa ?
@lenka1441 ahoj. Uz je to cez polroka a neboli ma to. Terapeut mi aj po terapii odporucil nosit gelové (nie z pamatovej peny!) vlozky do obuvi, kupila som si 3 pary rovno a su fakt super. V lete som mala jedny sandale s tvrdou podrazkou a zase do otvorenych sandal by taka vlozka vyzerala divne a v tych som tu patu citila. Na domov som si kupila tiez obuv s makkou patou. Pocas sedenia v praci mam pod stolom dve rozne velke pichlave lopticky (tych masaznych "jezkov") a ked mi napadne, "pomotkam" si ich pod bosymi nohami, to je tiez fajn. To mi tiez poradil niekto.
Keby mi ta razova vlna nepomohla, volila by som asi operaciu, ozarovania sa nejako bojim 🤷 ...v Malackach vraj robia miniinvazivny zakrok v ramci jednodnovej chirurgie, no blizsie o tom nic neviem.
@lenka1441 rázové vlny.. mňa nebolelo a poisťovňa to neprepláca...
@smoulinka178 ahoj Čítala vašu konverzáciu ohľadom ostrohy ako sa máte s odstupom času po operácii?a zákrok sa robil v plnej narkoze ?koľko ste bola v nemocnici ?
@miselka020 ahoj. Záleží v akej časti máš ostrohu. Ja som mala ako je achillova slacha. Bola som v spinaly, jeden deň operacia, druhý deň domov. Na nohu som mohla stupit až po 6tyzdnoch, pretože mi museli rozrezať achilovku,niekedy sa podarí artroskopicky čiže rýchlejšie zostavenie. Teraz je to úplne skvelé žiť bez bolesti
Oziare na patovu ostrohu mam predpisane, co odporucate Nitru alebo Ba , kde skor dostanem termin, pop., pristup od zdrav. Personalu? Kolko x treba absolvovat? Máte niekto skusenosti.?sestricka mi hovorila skor Ba, som z Dubníka, dakujem pekne za rady, pekny den prajem
Ahojte, absolvovala som 7 sedeni razovej vlny, no pata stále velmi boli ... Viem sice uz doslapnut na nohu, ale nie je to nic príjemné...posledne sedenie som mala zaciatkom augusta .. dostaví sa vôbec ucinok alebo som zbytočne vyhodila tolko peňazí 😭 Ďakujem za postrehy.
Ahojte, absolvovala som 7 sedeni razovej vlny, no pata stále velmi boli ... Viem sice uz doslapnut na nohu, ale nie je to nic príjemné...posledne sedenie som mala zaciatkom augusta .. dostaví sa vôbec ucinok alebo som zbytočne vyhodila tolko peňazí 😭 Ďakujem za postrehy.
@ppetinka tak toto je u každého iné,, ja som po požiaroch, a pôjdem aj na druhú sériu. 2 x som bola v ba. Kolko si platila? Pekný den

@smoulinka178
ahoj môžem sa spýtať ako si dopadla s ostrohama? Ja to tiež riešim už dlhodobo 🙈