Recenzie na očné kliniky Veselý a Ocumedical v Košiciach

Dobrý deň.
Chcem vás poprosiť o napísanie recenzií/ vašich skúseností s očnou ambulanciou:
1- Očná klinika Veselý - Košice
2 - ocumedical.sk - MUDr. Matejovič - Košice

1) Čo sa týka očnej kliniky Veselý v Ke, majú na stránke uvedené, že vyšetrenie aj predpis okuliarov je zadarmo aj pre VŠZP, ale v komentároch na webe ľudia píšu, že si za okuliare platili 50 eur ako to vlastne funguje ???
Som tam objednaná, kvôli tomu, že v Poprade majú uvedené, že keď je človek poistencom vo VŠZP, tak si hradí vyšetrenie, aj predpis okuliarov, tak ak má niekto skúsenosti dajte mi prosím vedieť, aby som sa nakoniec až na mieste nedozvedela, že v KE je to rovnako ako v PP.

2) Na Dr. Matejoviča som videla len pozitívne ohlasy, aké sú Vaše ?
Čo sa týka vyšetrení a predpisu okuliarov pre poistencov VŠZP sú bezplatné ?

26. nov 2025

@snowulienka syn chodil k Veselym ale do ambulancie do TipTopu,striedaju sa tam 2 lekarky, odisli sme odtial nakolko mu niekolko krat zle zmerali zrak , nehovoriac o tom ,ze ked tam nebola raz sestricka, tak mu pri vysetreni merala ocny tlak lekarka a nevedela mu to na pristroji nijako pomerat jedno oko , tolko ale tolko krat mu do toho oka fukala, ze mal 2tyzdne potom to oko zapalene, to uz bol koniec vsetkeho a nasledne sme odisli k Matejovicovi , bezny lekar , oci vzdy presne pomeral, ale robi len to , za co ma zaplenem nic navyse , syn ma progresivne sosovky v okuliaroch Rodenstocky a ked som sa na to pytala jeho , pocedal,ze ano vie o tom ale odmietol to konzultovat , nakolko ON sa tym NEZAOBERA,mame si najst niekoho napr. v Optike kde chodime , kto sa tomu venuje ... takze znova hladam dalsieho ocneho 😍

26. nov 2025

@snowulienka jaj a este som zabudla, u oboch sme za vysetrenie neplatili nic avsak s predpisom bol vzdy problem s receptom ked sme si to chceli dat do VSZP preplatit, neviem preco to neradi robia ale 2 krat sme prisli o bonus 100 eur, raz u veselych a druhy krat u matejovica, lebo nezadali "potreby vykon" , ktory poistovna potrebuje mat do sysemu od lekara natipovany , inak to nevedia sparovat aspon tak mi to na poistovni vysvetlili, ze zial lekari to neradi robia, naposledy som uz nechcela znova prist o 100 eur ,tak 2x som potom bola za matejovicom a prosila ho aby to urobil..

ariannazara
26. nov 2025

Precitaj si recenzie na kliniku Vesely a potom pochopis..chodila som tam ale uz ich obchadzam na kilometer.

@ewana73

@ewana73 No ježiš, ..tak to ste mi moc nepomohli pri rozhodovaní 😂 som ešte viac zúfalá čo sa týka výberu ako som bola... Ale ak by ste mali zhodnotiť starostlivosť o pacienta v klinike VESELÝ, alebo Dr. MARTINKOVIČa, kde bola na vyššej úrovni ? A ku komu sa chystáte teraz ? Je niekto dobrý, koho Vám nejakí pacienti odporúčili ?
A ten predpis Vám Dr. Martinkovič po ďalšej konfrontácii dal ? Na klinike Veselý Vám ho nevydali ani po ,,prosíkaní " ?
Každopádne ďakujem za úprimnú odpoveď.

@ariannazara

@ariannazara Veď práve, že som čítala. Ale zaujímajú ma čo najaktuálnejšie informácie.
Všimla som si, žena webe sú 2 tábory ľudí, kt. hodnotili. 1- hviezdička, prípadne ich vychvaľujú s 5-timi hviezdičkami.
Ale postrehla som tiež to, čo píše @ewana73 , že bol problém s preplácaním.
@ariannazara máte nejaké odporúčanie na iných lekárov ?

@snowulienka

Každopádne ďakujem za úprimnú odpoveď.

@snowulienka teraz chodime ku MATEJOVICOVI na sever nie ku Martinkovicovi ,to neviem kto je asi ste si pomylili meno aby nedoslo k mylnej INFO, co sa tyka "kliniky Vesely" lebo je klasicka ambulancia v Tiptope a ambulancia este niekde inde - klinika kdesa vykonavaju aj operacie, my sme chodili do Tiptopu, tam podla mna profesionalita chyba a uz skrz toho, ze jedna lekarka nevie pomerat ocny tlak, katastrofa , pri sestricke sa toto nikdy nestalo , sestricka je tam fakt velmi mila ale co z toho ked synovi niekolko krat zle pomerali diaoptriu, co sa tyka Matejovica tak co sa tyka profesionality tak to je OK, dioptrie vzdy zmeral uplne presne este aj povedal uplne presne rovnako ako v Optike kde pre istotu davam specialnym pristrojom synovi premerat zrak opatovne kedze nosi specialne a nie lacne sosovky ... ten bonus co nam koli veselym nepreplatili tak to sme este nevedeli , ze to bolo ich vinou lebo skor sme odtial odisli ako sme to potom horko tazko vyzistili , ze voc kraci 😀 a ano Matejovic to potom nasledne urobil, ze to tam to toho systemu dotipoval a dokonca nam dal nejake tel.cislo na koho sa obratit keby bol problem ale ako hovorim, robi len to , za co ma zaplatene aspon z nasho pohladu a ja potrebujem niekoho , kto sa "venuje" tymto specialnym sosovkam lebo syn ma vysoke dioptrie a Matejovic robi len rutinnu pracu nic navyse neporadi, nepovie ...

@snowulienka

Ale postrehla som tiež to, čo píše @ewana73 , že bol problém s preplácaním.
@ariannazara máte nejaké odporúčanie na iných lekárov ?

@snowulienka inak co sa tyka toho preplacania, poistovna vyzaduje aby bol natypovany do systemu urcity vykon,ktory ma svoje PRESNE vykonnostne cislo na zaklade,ktoreho je recept rozpoznany , ze ide o preplatenie bonusu aby ho vedel sparovat ale lekari tvrdia, ze takyto vykon zasa nepozna ich tabulkovy system, ktory ziskavaju od poistovni a nevedia ho zaradit , poistovne sa potom obratom vyhovaraju, ze si to maju lekari nastudovat a ked nevedia maju sa obratit na lekarsku podporu spolupracujucu s poistovnami... no cista hruza toto jedy sa vyhovaraju na druhych, my sme napr ten recept mali lebo k tomu potrebujete aj recept ale nikdy nebol zadany v systeme ten specialny vykon osobne si myslym, ze je to asi zamer lebo vsak poistovna prichadza o peniaze a zrejme to lekar od nej nema preplatene takyto vykon takze je to obidvom benevolentne ...

@ewana73

@ewana73 Áno, chyba * Matejoviča som myslela. Ďakujem za podrobné vysvetlenie. Skúsim sa objednať k nemu, podľa toho čo mi píšete a aj čo som čítala na internete je to asi lepšia voľba ako ambulancia Veselý.
A nerozumiem prečo je problém s tým predpisom okuliarov, ja som ho pred dvomi rokmi riešila v ambulancii vo Svite, následne išla do optiky, následne dala do peňaženky zdravia a všetko bolo v poriadku a preplatili mi plnú výšku. Tiež mi napadlo, či to nie je skrz to, že tí lekári za to nič nedostanú .

@snowulienka

@snowulienka matejovic pokial viem berie pacientov novych iba z obvodu KE sever a treba sa objednať cez rezervacny system,ktorý maju uvedený na stránke,je to bezplatne ale volny termin je koniec 1/2026 ja som objednala syna na preventívnu do istoty ak by som nikoho nenašla lebo nám treba nové okuliare a znova bude treba to iste .na ten bonus..🤦 tak co tak mi v optike budú robit aj speci merania prístrojom,ktory Matejovic ani nemá,takže potrebujem len formalitou.

26. nov 2025

Áno, je to tak, iba Košičanov-Sever, ale písala som s ním a odpísal, že ma zoberie. Len mám zavolať...ale nepodarilo sa mi zatiaľ dovolať. Dúfam, že to ozaj nebude na 3 mesiace čakania...

@snowulienka

@snowulienka ja som tiez tak prvý krat dlho vyvolávala ,nakoniec sestra dvihla a povedala,ze sa mám objednať cez rezervacny system,inak je to super lebo si dáte termin ked Vám vyhovuje a da sa to potom jednoducho zrušiť a esteVam pride aj upozornenie pred dátumom a min.rok ked som objednavala bola čakacia max.2-3týždne teraz som bola v šoku,ze viac ako 2mesiace!tak snáď Vám to dobre dopadne a keby niečo,kľudne mi napíšte 😍 pekný vecer 😉

28. nov 2025
@ewana73

@ewana73 Ďakujem krásne. Práve dnes mi sestrička volala, že majú odo mňa neprijatý hovor, objednávajú na január, ale keď je to zápal, mám prísť začiatkom budúce týždňa (pondelok/utorok) NEčakať. Len som zvedavá, čo mi povedia na to, že to riešim po 2, 75 roku...::sweat joy_smile: a to som už dokonca mala, keď som bola ešte na očnom, kde som chodievala, ale bola jar, tak som si myslela, že je to LEN alergia. Skôr sa obávam, aby z toho výteru vôbec aj niečo vyšlo, lebo mne z tých očí úplne netečie, aby mohli zobrať nejaký sekrét. Tak som zvedavá ozaj :D
Pekný deň