Reflexné body nad obočím
Ahojte. Venuje sa tu niekto alebo sa vyzná v reflexnej masáži? Totiž už nejakú dobu pozorujem že mám na čele, v oblasti tesne nad obočím, blízko ku koreňu nosa také akoby stuhnuté miesta. Nad ľavým okom viac ako nad pravým. Tak som si to skúsila jemne premasírovať a cítim tam rovnakú bolesť ako keď som bola na reflexnej masáži. Že ma ostali bolieť isté body na chodidlách. Pričom premasírovala som si celé čelo ale ostalo ma bolieť len tam. Bolesť je to taká skôr uvoľnujúca, nie nepríjemná. Ako si to pravidelnejšie masírujem, aj to stuhnutie sa zmierňuje. Ďakujem.
@anonym_autor Ahoj, áno, v tej oblasti nad koreňom nosa a tesne nad obočím, sa podľa reflexnej terapie a aj čínskej medicíny nachádza viacero bodov. Najčastejšie súvisia s:
dutiny a nos (hlavne stred čela),
pečeň a žalúdok (hlavne ľavá strana nad obočím),
nervový systém/stres, tzv. „tretie oko“ – bod spojený s koncentráciou a psychickým napätím.
To, že ťa to bolí podobne ako pri reflexnej masáži chodidiel, môže naznačovať, že si trafila presný bod, kde je nejaké napätie. Masáž tejto oblasti môže byť veľmi účinná aj pri psychickom napätí, úzkosti, únave očí či bolestiach hlavy. Nie všetky mapy reflexných bodov na tvári sú rovnaké, preto si asi našla rôzne odpovede. Ale to, čo opisuješ, dáva reflexne zmysel, hlavne ak sa ti po masáži uľaví. Pokojne si to masíruj jemne aj naďalej. A ak ťa to zaujíma hlbšie, skús si pohľadať "reflexná terapia tváre" alebo "dian chan", tam nájdeš presnejšie mapy. 🙂
@anonym_autor Ahoj, áno, v tej oblasti nad koreňom nosa a tesne nad obočím, sa podľa reflexnej terapie a aj čínskej medicíny nachádza viacero bodov. Najčastejšie súvisia s:
dutiny a nos (hlavne stred čela),
pečeň a žalúdok (hlavne ľavá strana nad obočím),
nervový systém/stres, tzv. „tretie oko“ – bod spojený s koncentráciou a psychickým napätím.
To, že ťa to bolí podobne ako pri reflexnej masáži chodidiel, môže naznačovať, že si trafila presný bod, kde je nejaké napätie. Masáž tejto oblasti môže byť veľmi účinná aj pri psychickom napätí, úzkosti, únave očí či bolestiach hlavy. Nie všetky mapy reflexných bodov na tvári sú rovnaké, preto si asi našla rôzne odpovede. Ale to, čo opisuješ, dáva reflexne zmysel, hlavne ak sa ti po masáži uľaví. Pokojne si to masíruj jemne aj naďalej. A ak ťa to zaujíma hlbšie, skús si pohľadať "reflexná terapia tváre" alebo "dian chan", tam nájdeš presnejšie mapy. 🙂
@anonym_1c7d38 dakujem 🙂

Jaj a vlastne moja otazka znie, ze ake reflexne body sa nachadzaju v tej oblasti. Googlila som ale naslo mi vsetko mozne absolutne nesuvisiace.