Reflux a biele husté hlieny
Ahojte, v poslednom čase sa neustále trápim s bielymi hustými hlienmi v hrdle, ktoré tam cítim najmä ráno ale aj celkovo počas dňa. Myslím si, že to môže byť spôsobené refluxom, aj keď ma vôbec nepáli záha. Skúšala som už Helicid, ale vôbec mi nepomohol. Prosim Vás nemáte niekto s týmto skúsenosti čo Vám pomohlo? Bola by som veľmi vďačná.
Helicid a podobne PPI (Proton Pump Inhibitors) potlacaju zaludocnu kyselinu pricom pricinou reflexu je prave nedostatok kyseliny, takze kratkodobo mozno pomozu ale dlhodobo je z toho katastrofa pre telo. Zaludok sa trapi s travenim kvoli slabej kyseline a preto vytvara tlak a hlieny. Mne velmi pomohli kvapky Regalen od firmy Energy, ale aj napriklad z ajurvedy Digestion support tabletky. Vraj pomaha pit jablcny ocot ( cez slamku aby neposkodila zubnu sklovinu), ale ja som nemohla. Na nete su info, najlepsie od Dr, Bukovskeho ( bola a je proti nemu propaganda - ale on jediny napisal o tom niekde clanok ktory zodpovedal realite, pretoze sleduje najnovsie studie a vie o com rozprava).
Aj mne pomáha nolpaza, a bola som len u obvodnej.
Na reflux sú ale testy, ktoré ti ukážu či ho máš alebo nie..nemôže to byť spôsobené alergiou alebo suchým vzduchom doma počas noci?
@alenna7 na alergológii som bol ale nič mi nezistili tak neviem ako ďalej
Aj mne pomáha nolpaza, a bola som len u obvodnej.
@bielasovicka nolpaza ma podobný účinok ako Helicid?
áno
Neviem, helicid som nebrala, Dr mi dala hneď nolpaza.
ahoj ako si na tom? podstúpil si ten test na reflux?

Na reflux sú ale testy, ktoré ti ukážu či ho máš alebo nie..nemôže to byť spôsobené alergiou alebo suchým vzduchom doma počas noci?