icon

Reflux - tráviace problémy po Ozzione

martin5672
29. jan 2023

Krásne den prajem,
uz je tomu skoro rok čo mi gastroenterológ predpísal,
liek proti kyseline Ozzion 20 mg, dostal som to po gastroskopii,
ktorú som ma v poriadku údajne sa mu zdalo, že mám hypersekréciu.
Pritom ja som prišiel na Gastro pre časté nafukovanie, v živote som nepocitoval
problémy so žalúdkom alebo, že by mi zle trávilo. A ja tĺk sprostý som ho bral 2 mesiace
až do dalšieho vyšetrenia kde mi lekár povedal, že ten liek si pacienti menežujú sami podľa potreby. Nato som sa dostal otázku od výživovej poradkyne, že prečo to beriem keď nie je dovod z gastrokopii a problemy s palenim a pod. som nemal. Tak som ho vysadil a po týždni som začal mať, že mi nejako pri jedle a grgá sa mi, tak som nasadil lieky naspať v polovičnej dávke a zmiernilo sa to a postupne ich vysadil v priebehu ďalšieho mesiaca. Po 2 týždnoch keď som myslel, že už som sa ich zbavil tak symtómy sa vrátili v horšej forme a tak to zhoršilo, že cítim silný tlak pod hrudníkom po pití tekutín a musím vyvolať odgrgnutie aby sa mi ulavilo, pritom tuhá strava je v poriadku. Toto trvá už 8 mesiacov a neviem si pomôcť je to psychiatria, zničený život pokiaľ sa nemôžete v klude napiť, pritom pálenie alebo kyslosť necítim, nerobí mi problémy ani poloha keď ležím. Absolvoval som viacero vyšetrení, kde zistili na ph-metrii že po jedení a pri fyzickej námahe dochádza k silným refluxným epizódam, je to zúfalé nič zatiaľ nepomohlo skúsil som lieky od gastro, enzýmy,doplnky, terapie...Najnovšia rada je skúsiť terapi pre posilnenie dolného zvierača. V živote predtým som nebol chorý a tým liekmi som si zničil život, žial až neskoro som našiel štúdie o PPI liekoch, ktoré dávali 2 mesiace zdravým ľudom a 40 % mala po vysadení symptómy, ktoré v živote nezažila, žiaľ Gastro vám toto popierajú. Nestretli ste sa niekto prosím s niečím podobným ? Je to neuveritelné takto si zničiť zdravie takouto hlúposťou..

Strana
z3
jozef102088
9. jan 2025

@tomas928 V celku ok niesom zacne ma niekedy palit zaha sice pazerak uz nemam zapaleny ani vred ale ked mam kyselinu tak sa mi zas zapali zaludok ja mam pocit ze som skor pribral a to moc extremne nejem

falbala132
9. jan 2025

@jozef102088 nie, mne este pohorsil.

Strana
z3